EEA visa`si aldim ingiltereye! gitmesem ilerisi ne olur??
Selamin aleykum arkadaslar
benim sorunum su: Ben bu vizeyi 6 yil ugrasdikdan sonra aldim ama bu kezde ingiltereye gitmeyi ben istemiyorum hep onlar red etti yurt disi etti
sebebi ise su;
polanyada kebab dukkani aciyoruz ve vize den ben red bekliyodum o yuzden dukkani bulduk icinin dekoruna basladik subata kapiyi acma planindayim. yani ingilterede isci olarak calisacagima polanyada patron olarak kalirsam ben ve ailem icin daha iyi olur diye dusunuyoruz.(5 yil isci olarak calistim ingilterede sonunda yurt disi edildim o yuzden cok iyi biliyorum ordaki hayati)
atalarimiz demis ya "' kendi kedin elin aslanindan iyidir '" bi digeri ''az olsun temiz olsun''
Benim bu 6 aylik EEA vizesini ilerde tekrar alma sansim ne olur? 2 3 gunlugune gidip pasaportda giris cikis damgasi olsa ilerde gene verirlermi EEA vizesini ?
simdi bu 6 aylik vize ile gitsek 5 yillik EEA2 vizesi sansim olacak ama gitmeyince bu haklarimda degisiklik ne olur?
ilk vizeye basvurdugumda red edime sebebleri sunlardi;
1 Evleneli henuz 2 hafta olmus ve vize basvurusu icin acelen ne.
2 2002 de Uk a kacak sekilde girmissin 2005 de sinirdisi kararin cikmis ama kacak sekilde calisip ulkeyi terk etmemisin.
3 35 gun hapis yatmisin ve sabikalisin(sahte ehliyetle araba surtmekden)
4 vermis oldugun bilgiler inandirici gelmedi(not enought evidence)
5 Uk de sponsorunuz yok
6 esinin Uk de WRS sertifikasi yok ............bu sekil bir suru red edilme sebebleri vardi.
2. basvuruyu red sebeblerine dayanarak hazirliklari bitirdikden sonra yaptim 10 ay sonra
ve basvurudan 3 hafta sonra vizem cikti.
Bilgisi olanlar lutfen yardimci olsun 2 dakikasini ayirip paylasimda bulunsunlar.
Tesekkurler...
Konu findux68 tarafından (21.12.2008 Saat 18:19 ) değiştirilmiştir.
arkadaşım bence gidip gitmemek sana kalmış ama en azından yasal vizenle git 1 hafta kal giriş çıkışın görünsün sanki yılbaşıan gitmiş gibi ister yalnız ister eşin ve oğlunla giriş çıkış yaparsan ben daha sorun çıkaracakları sanmıyorum ayrıca konsolosluğa daha önce arkadaşım buna benzer durumda bir yazı göndermişti yukarda saydığın sebeplerden yaz dükkan açtım şimdilik burdayım ama turist olarak gidip gelmek istiyorum gibi. benim bugüne kadaar senin durumundakiler için duyduğum bu.konsolossluğu konu hakkında bilgilendir dükkan açtım ama ingiliterede 5 yıl kaldım benim için ayrı bir yer var gibi böle şeyler işte inan etkili oluyor
Konu diyalektik tarafından (20.12.2008 Saat 21:20 ) değiştirilmiştir.
arkadaşım bence gidip gitmemek sana kalmış ama en azından yasal vizenle git 1 hatta kal giriş çıkışın görünsün sanki yılbaşıan gitmiş gibi ister yalnız ister eşin ve oğlunla giriş çıış yaparsan ben dah sorun çıkaracakları sanmıyorum ayrıca konsolosluğa daha önce arkadaşım bu durum bir yazı göndermişti yukarda saydığın sebeplerden yaz dükkan açtım şimdilik burdayım ama tursit olarak giriş çıkış yap benim bugüne kdaar senin durumundakiler için duyduğum bu.konsolossluğu konu hakkında bilgilendir dükkan açtım ama ingiliterede 5 yıl kaldım benim için ayrı bir yer var gibi böle şeyler işte inan etkili oluyor
arkadasim ilk once ilgin icin tesekkurler..
bende senin dedigin gibi dusunuyorum 3 5 gunlugune gidip pasaportda giris cikisim olsun ve ilerde vise lazim olunca guvence vermis olurum dusuncesindeyim.
konsolosluga mektup yazip onlari bilgilendirmek aklimda yoktu cok tesekkurler kardesim. zaten 1 yildir polanyadayim ve oturum calisma iznim var buranin pasaportunuda alma hakkim yuksek olacak is yerim olunca burda.
o zaman zaten vise gerekmeyecek.
baska dusunceleri bilgileri olan lutfen 2 dakikasini ayirip bilgilerini paylasirsa cok memnun olurum.
Konu findux68 tarafından (21.12.2008 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
kardeş bence de git bir giriş çıkış yap derim... haaa unutmadan bende ret aldım vize başvurusundan... eşim AB vatandaşı.. bana söyledikleri gerekçelerde aşağı yukarı seninkiyle aynı.. Şimdi ne yapacam bilmiyom.. Konsolosluk vize başvurumu ret etti.. İtiraz ettim.. Mahkemeyi de kaybettim.. Şimdi temyize gidecem ama onları inandırabilmek için ne yapabilirim ????