Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

EEA family permit vizesi icin yardim... Lutfen acil!!!

Seçenekler Stil
Alt 17.01.2008   #1
erkan
Üye

Yazılar: 52
EEA family permit vizesi icin yardim... Lutfen acil!!!

Merhaba arkadaslar...

2 yildir londrada okuyordum.. Esimle ekim 2006 da tanistim subat 2007 den beri beraber yasiyoruz. Evimiz kira ikimizin ustune. evlenmek icin ingilterede basvurduk ama vizem az die vermediler sonra polonyaada basvurdk esimin ailesi resmi mektup gonderdi vizeye basvurdum ama ingiltere vizem az die vize vermediler. vizem bittikten sonra turkiyeye gelip evlendik 11 aralikta. esim 20sinde londraya dondu.(bu arada polonya vatandasi kendisi)
Benim is davet mektubum var esimin calistigi yerden esimin banka hesabinda bi parasi yok ama calisiyor para akisi var. benim kendi hesabimda 5000 strelin var arti aileminde maddi gucu var mal varligi falan. iliskimze dair belgeler de mevcut telefon faturlari bankadan ayni evde yasadiimiza dair.

Sizce sansim nedir?
Bilgilerinizie tesekkur ederim...
erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.01.2008   #2
prost
Üye

Yazılar: 61
Re: EEA family permit vizesi icin yardim... Lutfen acil!!!

Alıntı:
erkan´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaslar...

2 yildir londrada okuyordum.. Esimle ekim 2006 da tanistim subat 2007 den beri beraber yasiyoruz. Evimiz kira ikimizin ustune. evlenmek icin ingilterede basvurduk ama vizem az die vermediler sonra polonyaada basvurdk esimin ailesi resmi mektup gonderdi vizeye basvurdum ama ingiltere vizem az die vize vermediler. vizem bittikten sonra turkiyeye gelip evlendik 11 aralikta. esim 20sinde londraya dondu.(bu arada polonya vatandasi kendisi)
Benim is davet mektubum var esimin calistigi yerden esimin banka hesabinda bi parasi yok ama calisiyor para akisi var. benim kendi hesabimda 5000 strelin var arti aileminde maddi gucu var mal varligi falan. iliskimze dair belgeler de mevcut telefon faturlari bankadan ayni evde yasadiimiza dair.

Sizce sansim nedir?
Bilgilerinizie tesekkur ederim...

1-Özellikle senin değil eşinin durumu önemli,bir bakıma o İngiltere'de sana bakıcak kişi,sponsorun yani O yüzden ilk olarak eşinin duruma bakarlar.

Bana göre önem sıralaması şöyle.
1-Gerçekten evli olduğununzı kanıtlamanız.Resim,Telefon Faturaları Ayrıntılı olsun,diğer biletler vs...Resimleri A4 kağıda sığıcak şekilde koy,altlarına not eklemek için pay bırak.Mesela 12.10.2007'de eşimle şuraya gittik filan diye.Telefon faturalarında onun telefon numaralarını fosforlu kalemle çiz.
2-Eşinin çalıştığına dair kontratını ekle evraklara.
3-Eşinin ve sizin oturacağınız evin kira kontratını koyun.
4-Formu dikkatlice doldurun,ben Türkçe yazdım,istersen İngilizce yazabilirsin daha iyi olur sanırım,birde arkadaki Diğer Bilgiler bölümü çok önemli,oraya öyle yazki seni görüşmeye çağırmasınlar,ilişkinizin başlangıcını,nasıl evlendiğinizi,neden İngilitereye yerleşmek istediğinizi mantıklı bir şekilde sade olarak anlat,daha sonra planlarınızı yaz el yazısıyla,sığmıyorsa arka tarafa yaz ki ben öyle yaptım,daha sonra not düştüm el yazımı okuyamazlar diye A4 kağıda el yazımla yazdığım diğer bilgiler bölümünü yazdıp arkaya ekledim.
5-Eşinin Pasaportu,ben fotokopi çektirdim,noter onaylı verdim ama evrakları alan bayan gerek yok filan demişti,yinede sen bilirsin.

ve senin bahsettiğin ne iş yapıcğaınla ilgili bilgileride ekle.Bence bunları bildirdikten sonra şansın gayet yüksek,ama sakın çok basit diyerekde rahat olma.

Şimdiden hayırlısı olsun...
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.01.2008   #3
erkan
Üye

Re: EEA family permit vizesi icin yardim... Lutfen acil!!!

Sizce sansim nedir?
Bilgilerinizie tesekkur ederim...[/quote]

1-Özellikle senin değil eşinin durumu önemli,bir bakıma o İngiltere'de sana bakıcak kişi,sponsorun yani O yüzden ilk olarak eşinin duruma bakarlar.

Bana göre önem sıralaması şöyle.
1-Gerçekten evli olduğununzı kanıtlamanız.Resim,Telefon Faturaları Ayrıntılı olsun,diğer biletler vs...Resimleri A4 kağıda sığıcak şekilde koy,altlarına not eklemek için pay bırak.Mesela 12.10.2007'de eşimle şuraya gittik filan diye.Telefon faturalarında onun telefon numaralarını fosforlu kalemle çiz.
2-Eşinin çalıştığına dair kontratını ekle evraklara.
3-Eşinin ve sizin oturacağınız evin kira kontratını koyun.
4-Formu dikkatlice doldurun,ben Türkçe yazdım,istersen İngilizce yazabilirsin daha iyi olur sanırım,birde arkadaki Diğer Bilgiler bölümü çok önemli,oraya öyle yazki seni görüşmeye çağırmasınlar,ilişkinizin başlangıcını,nasıl evlendiğinizi,neden İngilitereye yerleşmek istediğinizi mantıklı bir şekilde sade olarak anlat,daha sonra planlarınızı yaz el yazısıyla,sığmıyorsa arka tarafa yaz ki ben öyle yaptım,daha sonra not düştüm el yazımı okuyamazlar diye A4 kağıda el yazımla yazdığım diğer bilgiler bölümünü yazdıp arkaya ekledim.
5-Eşinin Pasaportu,ben fotokopi çektirdim,noter onaylı verdim ama evrakları alan bayan gerek yok filan demişti,yinede sen bilirsin.

ve senin bahsettiğin ne iş yapıcğaınla ilgili bilgileride ekle.Bence bunları bildirdikten sonra şansın gayet yüksek,ama sakın çok basit diyerekde rahat olma.

Şimdiden hayırlısı olsun...[/quote]

eyvallah hocam cok tesekkur ederim bilgilerin icin aynen benim kafamdan gecenleri yazmis beni yine aydinlatmissin...
kafama takilan esim bi barda calisiyor geliri de dediim gibi var hic bi yere bagli olmadan calismakta. ben kendi hesabimda gosterecem onun hesabina para akisi var ama bi sorun olmaz mi acaba?

Tesekkur ederim!
Alt 18.01.2008   #4
prost
Üye

Yazılar: 61
Vallahi Bar olması birşey değiştirirmi bilemem.Bazıları diyor daha sağlam bir iş ,bazıları başka şeyler.Eşimde mağazada filan iş bakıyordu ,sonra vazgeçtik ,ofis işi filan ayarladık.Bar işi hep geçici bir iş olarak bakılır aynı şekilde mağaza işide.

Benim mantığım şunu diyor,günlük bir iş olmaması önemli ,adamlar emin olmalı 1 aylık filan iş olmadığından,birde maaşının belli bir ortalamada olması gibi.Oturacağınız yere göre değişir,Newcastle olur orda ev kiraları 400£ filan aylık 800£ kazansa normal olabilir ama Londrada malum...

İşin bu kısmını araştırmanı öneririm,nasıl araştıracağını bende bilmiyorum açıkçası,bende günlerce kaynak aradım,pek yok malesef...
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.01.2008   #5
erkan
Üye

su anda kendide okudugu icin ole calisiyor. uzun zamandir da orada. biz de ev kirasi ayda 400 veriyoruz arti haftalik kazanci da 800 falan var. su anda isini deistirmesi imkansiz yani. benimde zaten is davetim var kendi calistigim yerden umarim bi sorun olmaz maddi olarak !
Tesekkurler

Seçenekler
Stil