Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 31.01.2008   #1
erkan
Üye

Yazılar: 52
EEA 2 vizesi

Allahin izni ile 6 aylik gecici vizemizi alip gittik EEA family permit ile ... peki ondan sonra ne oluyor.. Orda nasil bi basvuru yapiyoruz . Form doldurmak gerekli mi ?
Bilen arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok sevinirim cok tesekkurler !
erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.02.2008   #2
prost
Üye

Yazılar: 61
Re: EEA 2 vizesi

Alıntı:
erkan´isimli üyeden Alıntı
Allahin izni ile 6 aylik gecici vizemizi alip gittik EEA family permit ile ... peki ondan sonra ne oluyor.. Orda nasil bi basvuru yapiyoruz . Form doldurmak gerekli mi ?
Hayırlısı olsun öncelikle...

Home Office'e başvurup sizden istenilen dökümanları ve formları adresinize postalıyorlar,doldurup başvuruyorsunuz.Royal Mail ile gönderiyorsun evrakları,elden vermek yok

Royal Mail kağıdın çok önemli ,arayıp durumunu sorduğunda ordaki referans numarasını veriyorsun.Birde Special Delivery ile imza karşılığı yolla sağlam olsun.

Sonra 6 ay bekltetiyorlar seni,pasaportlar onlarda kalıyor,hiçbirşey yapamıyorsun.Sana bir döküman gönderiyorlar.

Eğer banka hesabı vs gibi işleri yapıcaksan önce o işleri halledip fazla bekletmeden yolla dökümanları.

Birde pasaportunun süresine dikkat et 6 ay içinde bitmesin,benimki karambole geldi unuttum,vizem geldi ama ayrı dökümanda,pasaporta yapıştırmadılar,pasaport süresini uzatıp tekrar yolladım ve tekrar 6 ay bekletiyorlar.Aman diyim unutma...

6 Ay içinde sabırlı olmalısın,mümkünse 6 ay gün saymadan ,kendi işlerine zaman ayır...

Başkada aklıma gelen başka birşey yok.
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.02.2008   #3
erkan
Üye

Yazılar: 52

Alıntı:
prost´isimli üyeden Alıntı
Alıntı:
Hayırlısı olsun öncelikle...

Home Office'e başvurup sizden istenilen dökümanları ve formları adresinize postalıyorlar,doldurup başvuruyorsunuz.Royal Mail ile gönderiyorsun evrakları,elden vermek yok

Royal Mail kağıdın çok önemli ,arayıp durumunu sorduğunda ordaki referans numarasını veriyorsun.Birde Special Delivery ile imza karşılığı yolla sağlam olsun.

Sonra 6 ay bekltetiyorlar seni,pasaportlar onlarda kalıyor,hiçbirşey yapamıyorsun.Sana bir döküman gönderiyorlar.

Eğer banka hesabı vs gibi işleri yapıcaksan önce o işleri halledip fazla bekletmeden yolla dökümanları.

Birde pasaportunun süresine dikkat et 6 ay içinde bitmesin,benimki karambole geldi unuttum,vizem geldi ama ayrı dökümanda,pasaporta yapıştırmadılar,pasaport süresini uzatıp tekrar yolladım ve tekrar 6 ay bekletiyorlar.Aman diyim unutma...

6 Ay içinde sabırlı olmalısın,mümkünse 6 ay gün saymadan ,kendi işlerine zaman ayır...

Başkada aklıma gelen başka birşey yok.

tesekkur ederim arkadsim ... Umarim bi aksilik cikmaz banka islerimi zaten orda iken yapmistim daha once ...
Bu arada daha ilk vizeyi almadim : ) ama alicam allahin izni ile evraklarim tam gibi...

Prost bana bi de basvuru nasil olacak onu anlatirmisin burdan... yani netten formu doldurdum ondan sonra dun verilecek ve ben evraklari alip ankaraya gidicem deilmi ?

Tesekkur ederim!!
erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.02.2008   #4
prost
Üye

Yazılar: 61

Alıntı:

Prost bana bi de basvuru nasil olacak onu anlatirmisin burdan... yani netten formu doldurdum ondan sonra dun verilecek ve ben evraklari alip ankaraya gidicem deilmi ?

Tesekkur ederim!!
Vallahi ben İstanbuldan geçen yıl Ocak ayı sonunda başvurdum,Vize başvuru merkesine geliceksiniz dediler,elimdeki dökümanlarla beraber Altunzadede bir yere gittim,verdim 2 gün sonra gelin dediler,gittim vizeyi almışım,hiç görüşme filan olmadı.

Sistem değiştimi bilmiyorum ama Vize Başvuru merkezlerinin telefonları var ordan arayıp prosedürü öğrenebilirsin...
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil