İngiltere'de yaşam ...

Seçenekler Stil
Alt 20.05.2008   #1
Confession
Çaylak Üye

Yazılar: 23
Thumbs up Edinburgh......???

Merhaba bilgi makineleri

Edinburg nasıl bir yer ?
Dil okulları pahalı diye duydum bu dogru mu ?
Kamuya baglı ucuz dil okulları nasıl ve edinburgh'da bu tarz okullar mevcut mu ???
Confession isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.05.2008   #2
frankymon
Üye

Yazılar: 75
edinburgh super bir yer ! ama dil olkullarını fiyatını bilmiyrum
frankymon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2008   #3
baloon
Çaylak Üye

Yazılar: 28
Edinburgh cok guzel bi sehir. Aradigin herseyi bulabilcegin kadar buyuk ama bi cok yerine yuruyebilcegin kadar kucuk. Ulasim cok kolay.
dil okullarina gelince senin ayirdigin butce ne civarda ve kac haftalik dusunuyosun?
baloon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2008   #4
em_el
Üye

Yazılar: 73
Alıntı:
Confession´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba bilgi makineleri

Edinburg nasıl bir yer ?
Dil okulları pahalı diye duydum bu dogru mu ?
Kamuya baglı ucuz dil okulları nasıl ve edinburgh'da bu tarz okullar mevcut mu ???
şimdi sana tek tek edinbrghu anlatıcaam
ben gelelii daha 1 hafta olduu
ama gözlemlediim kadarı ile gayet güzel bir yer ne çok büyük ne çok küçük istediğin herşey var burdaa ulaşım için otobüslerin numaralarını öğrenirsen ve otobüs kartı çıkarttırrırsan her şey çok rahat saten bir otobüs şehrin her tarafını dolaşıyorr uzun sürüyo tabi ama olsun rahat yani ulaşıım tek kötüü yanı hava 24 saat yağmur yağıoor çoık fena bir havası var
çok souk
bunu göze alabilcek misin bir değişik yani anlıomusun havasını
10 dk önce
yağmur yağıor 10 dk sonra güneş açıor sonra yine yağmur falan zor yani
dil okulları hakkında gerçekten normalden pahalılar ben kaplan aspectteyiim
okadar para vermeye gerk varmıydı daha emin olamadım bunun dışında sorcaağın bişe olursa cevap vermeye çalışırım
em_el isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.06.2008   #5
zenon
Çaylak Üye

Merhaba em_el,

Yaşam masrafları nasıl? Yani cep harçlığı ve konaklama anlamında. Ayda ya da haftada ne kadarlık bir harcama yapılıyor tahmini olarak?

İş bulma imkanları nedir?

Kaplan'la ilgili olarak genel anlamda çok iyi şeyler duymadım. Tabii Edinburgh şubesinde durumlar nasıl bilemiyorum. EAC diye bir okul var orada. Nedense bende olumlu bir izlenim bıraktı. Dediğin gibi dil okullarına çok para vermeye gerek var mı bilemiyorum. İçerden iyi bir tüyo almadıkça da uzaktan fark edebilmek pek mümkün olmuyor. Gözlemlerin oldukça duymak isterim.

Kolay gelsin...

Alıntı:
em_el´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi sana tek tek edinbrghu anlatıcaam
ben gelelii daha 1 hafta olduu
ama gözlemlediim kadarı ile gayet güzel bir yer ne çok büyük ne çok küçük istediğin herşey var burdaa ulaşım için otobüslerin numaralarını öğrenirsen ve otobüs kartı çıkarttırrırsan her şey çok rahat saten bir otobüs şehrin her tarafını dolaşıyorr uzun sürüyo tabi ama olsun rahat yani ulaşıım tek kötüü yanı hava 24 saat yağmur yağıoor çoık fena bir havası var
çok souk
bunu göze alabilcek misin bir değişik yani anlıomusun havasını
10 dk önce
yağmur yağıor 10 dk sonra güneş açıor sonra yine yağmur falan zor yani
dil okulları hakkında gerçekten normalden pahalılar ben kaplan aspectteyiim
okadar para vermeye gerk varmıydı daha emin olamadım bunun dışında sorcaağın bişe olursa cevap vermeye çalışırım
zenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.06.2008   #6
baloon
Çaylak Üye

slm zenon,
ben gecen sene eacye gittim. bence cok matah bir okul degil ama 1. ben uzun kaldim, 2. asil gitme sebebim buraya yerlesmeden once bi sure burda yasamakti, calisma izni icinde en mantiklisi ve ucuz olani eacnin 7 aylik kursuysdu
yani aslinda hocalarina bagli birazda, bir hoca vardi mesela gayet iyi,biri berbat. ama bu her dil okulunda olabilir tabii.
konaklama konusunda okul ayarliyor,nette fiyatlari var. ben bi tadikla kalmistim.
sen ne kadarlik bir kurs dusunuyorsun?
Edinburgh cook guzel ama emelinde dedigi gibi hava biraz dengesiz. yani surekli yagmur yagmuyor da(gerci gecen hafta yagdi) cok degisken. Aslinda UK deki en kuru yerlerden biri ama cok degisken iste havasi. gecen sene ben geldigimde 2 hafta surekli yagdi, sonra yagmur gunes, soguk,sicak allah ne verdiyse!!
baloon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.06.2008   #7
zenon
Çaylak Üye

Merhaba baloon,

Peki fiyat / performans olarak hangi okulu önerirsin? Mesela şimdi gitmiş olsan hangi okulu tercih ederdin?

Bende uzun kalmayı düşünüyorum. Çalışma izni için 6 ya da 7 ay. 7 aylık kursu ne kadardı? Bu süreçte İngilizce'yi bayağı ilerletirim diye tahmin ediyorum ama yanılıyor muyum?

Walla söylediklerinizden anladığım kadarıyla hava ilginçlik yaratma konusunda bir numere Sanıyorum en iyi hava güney taraflarında ama oralarda biraz karışık.

Alıntı:
baloon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
slm zenon,
ben gecen sene eacye gittim. bence cok matah bir okul degil ama 1. ben uzun kaldim, 2. asil gitme sebebim buraya yerlesmeden once bi sure burda yasamakti, calisma izni icinde en mantiklisi ve ucuz olani eacnin 7 aylik kursuysdu
yani aslinda hocalarina bagli birazda, bir hoca vardi mesela gayet iyi,biri berbat. ama bu her dil okulunda olabilir tabii.
konaklama konusunda okul ayarliyor,nette fiyatlari var. ben bi tadikla kalmistim.
sen ne kadarlik bir kurs dusunuyorsun?
Edinburgh cook guzel ama emelinde dedigi gibi hava biraz dengesiz. yani surekli yagmur yagmuyor da(gerci gecen hafta yagdi) cok degisken. Aslinda UK deki en kuru yerlerden biri ama cok degisken iste havasi. gecen sene ben geldigimde 2 hafta surekli yagdi, sonra yagmur gunes, soguk,sicak allah ne verdiyse!!
Alt 30.06.2008   #8
em_el
Üye

Alıntı:
zenon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba baloon,

Peki fiyat / performans olarak hangi okulu önerirsin? Mesela şimdi gitmiş olsan hangi okulu tercih ederdin?

Bende uzun kalmayı düşünüyorum. Çalışma izni için 6 ya da 7 ay. 7 aylık kursu ne kadardı? Bu süreçte İngilizce'yi bayağı ilerletirim diye tahmin ediyorum ama yanılıyor muyum?

Walla söylediklerinizden anladığım kadarıyla hava ilginçlik yaratma konusunda bir numere Sanıyorum en iyi hava güney taraflarında ama oralarda biraz karışık.
ya ben kaplan aspect deyiim mesela ama sakın gelirkenn çok bişey bekleme okuldan yani bildiğin gibi bir hazırlık okulu iştee
sadece tek fark çavrendeki insanlar tamamen farklı türden konuşuolar yani anlaşman imkansıız
ben mesela intermediate dan başladıım ama konuşamıorum yada ben konuşuorum onlar anlamıolar neese işte öle bişey çok bişe bekleme aspect in fiyatlarıda pahalı ama işte okulun yapabileceği pek bişi yok sadece sen geliştirceksin ingilizceni yani bence okula okadar fazla para vermeye gerk yomuş sonucta grammeri sen türkiyede de görüosuun gerçekten karışık bir durum sana iyi karar vermeler en zoru da bu galiba..
Alt 30.06.2008   #9
zenon
Çaylak Üye

Hmm. Sanırım gerçekten farklı(!) bazı dil okullarının dışında çok para vermemek gerektiği gerçeği var.

Kaplan'daki milliyetler oranı nedir? Asyalı çok var mı? Türk çok olduğunu sanmıyorum.

Ewt en zoru karar vermesi

Alıntı:
em_el´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya ben kaplan aspect deyiim mesela ama sakın gelirkenn çok bişey bekleme okuldan yani bildiğin gibi bir hazırlık okulu iştee
sadece tek fark çavrendeki insanlar tamamen farklı türden konuşuolar yani anlaşman imkansıız
ben mesela intermediate dan başladıım ama konuşamıorum yada ben konuşuorum onlar anlamıolar neese işte öle bişey çok bişe bekleme aspect in fiyatlarıda pahalı ama işte okulun yapabileceği pek bişi yok sadece sen geliştirceksin ingilizceni yani bence okula okadar fazla para vermeye gerk yomuş sonucta grammeri sen türkiyede de görüosuun gerçekten karışık bir durum sana iyi karar vermeler en zoru da bu galiba..
Alt 30.06.2008   #10
em_el
Üye

Alıntı:
zenon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hmm. Sanırım gerçekten farklı(!) bazı dil okullarının dışında çok para vermemek gerektiği gerçeği var.

Kaplan'daki milliyetler oranı nedir? Asyalı çok var mı? Türk çok olduğunu sanmıyorum.

Ewt en zoru karar vermesi
benle breber 2 türk var kaplanda japon var suudi var alman falan yanii her milletten var anliicaan galiba alman fazlaa umarıım doğru karar veririsin herşey güzel olur senin için

Seçenekler
Stil