İngiltere'de dil okulu ...

Seçenekler Stil
Alt 26.05.2007   #1
ggasoglu
Çaylak Üye

Yazılar: 3
EC ENGLISH

merhaba ben temmuz ayında ec english'in cambridge deki okuluna gidicem.sizce okul iyimidir
ayrıca haftada 30 saatten 36 hafta kalıcam ingilizcemde pek iyi değil sizce süre yeterlimi?
ggasoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.2007   #2
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
HİÇBİR EC OKULUNU ASLA TAVSIYE ETMIYORUM!
Aşağıdaki Örnekler EC okullarına kaydolan öğrencilerin başına gelen gerçek olaylar. En ufak bir abartı yoktur.

Öncelikle, okulun merkezi Malta'da İngiltere'de değil ve okul İngiltere kökenli bir okul değil.

1. Daha önce öğrencileri havaalanında unuttukları oldu facia. Bu rezilliği çeken arkadaşların ismi bende saklı. Havaalanı karşılama için para ödediğinizi ve İngilizce bilmez şekilde havaalanında kalakaldığınızı düşünün!

2. Ayarladıkları aile yanı konaklamayı size haber vermeden değiştiriyorlar. size bildirilen aileden bambaşka hintli veya pakistanlı bir aileye yerleştirebiliyorlar. Tam rezillik bu durumu yaşayan bir diğer arkadaşın adı da bende saklı.

3. Dahası ve en kötüsü. Ayarladıkalrı aileyi kendi kafalarına göre son anda iptal ediyorlar!!! Havaalanı karşılama istemeyen bir arkadaşa aile bilgisi vermişlerdi. Kızcağız havalanında indi. Günlerden pazar. Aileyi aradı hayır senı alamayız senden haberımız yok dediler. Londra'da apaçıkta bir gece sabahlamak zorunda kaldı. Bu durumda kalan arkadaşın adı da bende saklı.

4. FATURA üzerinde hata yaparlar. Mesela 28 hafta kayıt oldunuz size 24 haftalık ucretten 28 hafta faturası keserler. . Sonra kursun bitmesine yakın daha okuyacagınız sure var zannederken kapı dışarı ediyorlar. Bu da bir diğer gerçek örnek.

Bütün bu durumlar gerçek kişilerin başına gelmiştir. En ufak bir abartı yoktur.
ASLA TAVSIYE ETMIYORUM!
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.2008   #3
supernova
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Allahalla bu kadar kesin ve net bir cevap beni gercekten çok şaşırttı Mr. Brown. Deneyimlerinize güveniyorum ve birçok soruya verdiğiniz mantıklı ve doğru yanıtlarda bunu destekler nitelikte.
Peki bana bir yönlendirme yapabilirmisiniz? Yada Canterybury deki Stanford house ile bir bilginiz varmöı?
supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.05.2008   #4
proksima
Çaylak Üye

Yazılar: 12
merhaba mr.brown
sizin kötü olarak bahsettiğiniz okul eurocenter mı yoksa european center mı?ikisi farklı okullar ve bende european centere gitmeyi düşünüyorum.
proksima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.2008   #5
sky
Çaylak Üye

Yazılar: 25
mr. brown'ın bahsettiği ec english yani european center sanırım.. eurocentres direk eurocentres olarak geçiyor.. benim kuzenim geçen yıllarda european center'a yani EC'ye gİtti ve bir sorun yaşamadı, tabi ki mr. brown gibi bu konu hakkında bilgi sahibi değilim.. ama evet öyle aman aman bi eğitimi olmadığı bir gerçek. gerçi kuzenimin ingilizcesi fena değildi pratik amaçlı gitti ve gezdiği gördüğü yerlere hep tek başına okuldan bağımsız gitti, residence'da kaldı. yani belki de sorun yaşamamasının nedeni okula sadece günlük 3 ders saati için uğraması olabilir
sky isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2009   #6
onur....
Çaylak Üye

Yazılar: 6
ec dil okulu ve londrada yaşam hakkında yardımmmm!

merhaba arkadaşlar
ben üniversiteyi yeni bitirdim ve dil öğrenmek için 9 aylığına londraya gitmeye karar verdim.Gittiğm yurtdışı eğitim bürosu bana ec (eurocenter) dil okulunu tavsiye etti ve bana kurs ücreti+4 hafta konaklama+kayıt+ucak+vize masraflarıyla birlikte yaklaşık 16000 ytl hesap çıkardı.bu fiyat normal mi?bide orda en geç 1 ay içinde iş bulabileceğimi söyledi.acaba aylık masrafım bunların haricinde ne kadar olur?bana yardımcı olursanz sevinirim...
onur.... isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.06.2009   #7
girljedi
Üye

Yazılar: 41
ohhhhhhhh diyorum çok pahaı geldi bana. 8 haftalık okul(ama vize..vs dahil değil) 440 pound olan bir yer var.9 ay boyunca 16bin tl istiyorlarsa hadin neyse diyorum normal derim ben ama 1 aylık için ise çok uçuk bir rakam. neyse arkadaşlar daha tecrübeli onlar daha tatmin edici bilgi verirler.
girljedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.06.2009   #8
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
normalde ortalama olarak iyi okulların fiyatları bu aralıklardadır. ancak EC için iyi okul cümlesi tam olarak oturmuyor. Bir okulun iyi olabilmesi için öncelikle eğitim olarak ardından diğer yönleriyle bütünleşmesi gerekmektedir. Mesela konaklama detaylarının açıklayıcı ve gerçekçi olması her öğrenci için çok önemlidir. bu okulun dezavantajları bunlar işte, bir arkadaşım havalanı karşılaması almıştı ancak okul bu kızcağızı almayı unutunca 1 gece heathrow havaalanında kaldı. Yine başka bir arkadaşım executive bir aile yanı konaklama istedi bunun sanki tam aksi anlaşılmış gibi iki kişilik odada kaldı. Yani bu yüzden ben bu okulu pek tavsiye etmiyorum ayrıca tavsiye eden firmalardanda uzak durmanızı şiddetle öneriyorum.
( Bu demek değil ki her öğrenci için bunlar oluyor. Belkide yaşananlar bu arkadaşların şanssızlığıydı ben sadece yaşananları anlattım. )

Alıntı:
onur....´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşlar
ben üniversiteyi yeni bitirdim ve dil öğrenmek için 9 aylığına londraya gitmeye karar verdim.Gittiğm yurtdışı eğitim bürosu bana ec (eurocenter) dil okulunu tavsiye etti ve bana kurs ücreti+4 hafta konaklama+kayıt+ucak+vize masraflarıyla birlikte yaklaşık 16000 ytl hesap çıkardı.bu fiyat normal mi?bide orda en geç 1 ay içinde iş bulabileceğimi söyledi.acaba aylık masrafım bunların haricinde ne kadar olur?bana yardımcı olursanz sevinirim...
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.06.2009   #9
sselcuk
Üye

Yazılar: 97
Alıntı:
onur....´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşlar
ucak biletini 5 milyara aldiysan yada konaklama ya 4 haftaligina 7 8 milyar veriyorsan normaldir. yada degildir neye gore soruyorsun. daha duzenli neye nekadar verdigini yazarsan cevaplari daha iyi alirsin bence.
9 aylik okula ne verdin haftalik kac saat ders aliyorsun, homestay in single mi share mi, sadece breakfastmi uc ogunmu iki ogunmu yemek alicaksin. kayit dedigin ne, okul kaydimi, okul kaydiysa 40 50 pound birsey sanirim, 16 milyarin yaninda hic kaliyor.
9 aylik okul parasi 1000 poundan baslar cok ucuk fiyatlara kadar cikar kalitesine gore. sansina kalmis is durumu 1 haftada bulursun 9 ay sonunda calisamadan da donebilirsin. aylik ortalama konaklama haric 200 300 pound u bulur heralde.
bol sans
sselcuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.06.2009   #10
onur....
Çaylak Üye

Yazılar: 6
okul haftada 20 ders,9 ay için 36 x145=5220 gbp,konaklama 1 aylık 4x112=448(2 veya3 kişilik odalar zone 2),okul kayıt=60gbp, toplam=5728gbp+uçak+vize (bu fiyat ec dil okulu için) fiyatların detaylı şekli bu.İlk 1 aydan sonra eve cıkabilcemi ve bu konaklama fiyatının yarıya düşeceğini söylediler.ayrıca iş imkanının cok oldugu rahatca iş bulabileceğim söylendi..
onur.... isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil