Arkadaşlar merhaba.17.02.2010 tarihinde easyjetin sitesinden online bilet almaya çalıştım.Alanlar bilir.Visa electron kartı kullanıldığında bilet fiyatından herhangi bir komisyon alınmıyor.Benimde garanti bankamatik kartım(paracard) vardı üstünde visa electron yazıyordu. Türkiye'de internetten bankamatik kartıyla alışveriş yapılamamasına rağmen bi deniyim dedim ve kart bilgilerini yazdım.Sistem bana banka onaylamadı dedi, kart bilgilerini yine yazdım yine onayladım, tekrar aynı yazı.Bende internetten banka hesabımı kontrol ettim ve hesabımdan 2 kere para çekildiğini gördüm ve hala rezervasyonum gözükmüyodu.Easyjet'in iletişim bilgilerine ulaşmaya çalıştım ama malesef öyle bi bilgileri mevcut değil.İngiltere müşteri hizmetlerinin numarası vardı orayı aradım sabah 8 akşam 8 (Türkiye saati ile sabah 10 akşam 10)saatleri arasında çalıştıklarını söyleyen otomatik ses geldi.Saat akşam 11 olduğu için ulaşamadım onlara. Bende bankamı aradım durumu anlattım.İlkönce banakamatik kartımı internetten kullanamayacağımı söylediler sonra hesabımı kontrol edince easyjetin ödemeyi onayladığını ve paranın çekildiğini söylediler.Sabah uyandığımda sabiha Gökçen'deki easyjet yetkililerini aradım.Onlarda kendilerinin bu konularla ilgilenmediklerini, İngiltere'yi aramamı ama sistemin parayı tuttuğunu ve muhtemelen de 48 saat içinde paranın geri yatacağını söyledi.(15 gün oldu hala yatmadı).İngililtere'yi aradım bu seferde sürekli bekleyin diğer müşterilerimizle ilgileniyoruz bilgi için easyjet.com u ziyaret edin veya mail atın diyodu.Bende google dan mail adresini bulmaya çalıştım ve adamların mail kısmını, profosyonel biçimde sıkça sorulan sorular kısmında "aradığım bilgiler burada değilse nasıl kontak kurabilirim" kısmına sakladığını gördüm.Adamlara durumu anlatan mail attım.5 işgünü içinde cevap geleceğini çok yoğun mail geldiğini tekrar mail atmamamızı mutlaka cevap vereceklerini söyleyen bi yazı mevcuttu.12 gün oldu hala cevap yok.Daha sonra easyjetin Türkçe olan sitesinde de böyle bi kısım olduğunu gördüm(Google olmasa bulamam, nasıl saklamayı başarabiliyorlarsa).Onlara da mail attım.Mailleri konusuna göre ilgili kısımlara atıyorsun.Mail kısmında da sitede bu bilgi mevcutsa maile geri cevap verilmez yazıyordu.En mantıklı kısım olarak sitedeki teknik sorunlar için olan kısma mail attım.Bunlardan da korkuyorum.Bizim işimiz değil deyip cevap bile vermezler.
Bunları hem yeni bilet alacaklar okusun diye hem de daha önce başına böyle bi olay gelmiş olan varsa yardımcı olsun diye yazdım.Tamam müşteri hizmetlerinden kısıp bileti ucuza satıyorsun ama bu kadar da rezillik olmaz ki.
panik yapmana gerek yok keske daha once buraya yazmis olsaydin telefon gorusmelerinden yirtardin cunku cok pahali ozellikle easyjet bu hindistandan yonetilen hatlari kullanip musterilerin sagnak telefon trafiginden bu sekilde kaciniyor bu benim anladigim
ben iptal edilen ucusum icin parami geri almaya calisirken contact numarsaina ulasmaya calismistim orda gordum ki herkes ucuz tel nosu onlarla konusmak icinn ariyor hatta forum bile acmislar easyjet icin
asagidaki linkde senin sorununa gelince yapman gereken easyjet sitesinde kullanici adi acip = ordan bilet aldigina gore acmis olmalisin yanlis miyim= o kullanici adiyla musteri hizmetlerine sorununu anlatman iki gun icinde sana donuyorlar istedigin tum bilgiyi verip ayrica memnun kaldin mi anketi bile yapiyorlar = easyjetten ummadik bir muamaele goruyorsun yani =
iste bu adres
[email]easyjet@mailnj.custhelp.com[/email]
not
kullanici adinla girip mail atman yeterli ben uk web sitesinden ingilizce yazistim
İlgin için teşekkür ederim.19 Şubatta vermiş olduğun mail adresine mail attım ve hala cevap yok.Aradan 13 gün geçti.Bana bi referans numarası verdiler ve 2 gün içinde cevap vereceklerini, çok mail aldıkları için geç cevap gelebileceğini felan yazdılar ama bu kadar da geç olmaz ki.Şirkete hiç güvenim kalmadı.ingilizce bilmesek adamlara derdimizi anlatamıyacağız.