Merhaba arkadaşlar. ben siyaset bilimi yüksek lisans mezunuyum. eğitimime ingilterede devam etmek istiyorum. ancak iki sorunum var: ingilizcem yeterli değil ve not ortalamam çok parlak değil (lisans 100 üzerinden 61, yüksek lisans 4 üzerinden 2,80). bu şartlarda nasıl bir gidişatı tavsiye edersiniz? dil kursu, pre-master vs...
Öncelikle not ortalman çok da kötü değil. Bu yüzden pre master almana çok da gerek yok yani bir çok okuldan kabul alabilirsin. Önce dil eğitimi için ingiltereye gidip ordaykende okulları gezerek master başvurunu yapabilirsin. zaten iyi dil okullarının master için danışmanlıklarıda var.
Alıntı:
aakoge´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar. ben siyaset bilimi yüksek lisans mezunuyum. eğitimime ingilterede devam etmek istiyorum. ancak iki sorunum var: ingilizcem yeterli değil ve not ortalamam çok parlak değil (lisans 100 üzerinden 61, yüksek lisans 4 üzerinden 2,80). bu şartlarda nasıl bir gidişatı tavsiye edersiniz? dil kursu, pre-master vs...
Konu adam smith tarafından (01.08.2009 Saat 10:05 ) değiştirilmiştir.
birde söylemeyi unuttum senin zaten bir yüksek lisans diplomanın olması bir çok okuldan kabul alamanı dahada kolaylaştıracak. yani bu belgeleride başvuru evraklarının içine koymanda son derece fayda var..
ankara antlasmasi ile calisma ve oturma izni alma !!
Yurt disi hayalleri kurarken tedavi surecini unuttum ve bir sure tedavi olduktan sonra geri gelsim .. umarim cok sey kaybetmemisismdir ..
simdi arkadaslar benim sorum su ?
ben eger yurtdisinda bir firma kurmak istersem 200000 pound sartini isteyecekmi bu ingiltere benden yoksa bu sekilde birsey talep edemez degilmi ?
birde su var .. eger is kurma talebim ile orada basvurur yaparsam ! daha mi faydali olur ve is kurma talebimi destekleyecek cok buyuk meblalarda para gostermek zorundamiyim yani kucuk capli bir para yeterli olmazmi ornegin turizm acentaligig yapmak istiyorum ve bunu destekleyecek buyuk capli facebook gruplarim var .. su an gayri resmide olsa musterilerim var ingiltereden ve diger ulkelerden .. birde soyle bisey duydum !! bu is kurma talebiyle gittiginde yapacagin ise gore degisirmis .. bir dukkan tutmana gerek yokmus bunu kaldigign evdende yonetebilirmissin .. ve benim isim tamamen internet ortaminda yani bir dukkan tutmama gerek yok tabii icap ederse neden olmasin belki isler acilir hersey iyyi giderf falan .. bu konuda yardimci olabilecek varsa simdiden tessekkur ederim ..