dil okulu ödeme,vize,konaklama konularında sorularım var
Merhaba, vizeyi alabilirsem ekimde en az 1 yilligina Ingiltere/londraya gelmeyi planliyorum. Ilk etapta kurs kaydimi 28 haftalik yaptiracagim. Kalan donemi orada yeni bir okul secerek devam ettirebilirim diye dusunmekteyim. Asagidaki konularda bilginiz dahilinde yardimci olabilirseniz sevinirim. Tesekkurler.
• Dil okulu odemeleri yapilirken kredi kartindan odeme ya da ajansa nakit teslim etme arasinda tutar olarak bir fark ya da odeme yontemlerinde bir avantaj olabiliyor mu? pound karsiligi $ odeme imkani sunuyor mu okullar genelde?
• Genelde dil okulu ucretleri yillik olarak mi belirleniyor? 2008 de fiyatlar artiyor mu olacak?
• ogrenci vizesi almis biri ayrica dilerse cocuk bakiciligi yapabilir mi, yasal midir? / yasli veya bakima muhtac kisilere yardimcilik da ayni statudemi degerlendirilmektedir?
• Konaklama için bir kaç haftalık bir şey ayarlama ya da uzun vadede bir yer ayarlamak vize başvurusunda farklı bir etki yaratır mı?
• Konaklama icin roommate sitelerinden bir oda kiralamak ve ingiliz bir ev arkadaslari edinmek faydali olur mu? tavsiye edilen bir durum mudur dialog ve dil ogrenme acisindan?
• Vize basvurularinda gecmiste ve suan calistiginiz yerlerden calisma surenizi gosterecek bir kac yazi almaya ihtiyac var midir, bir ise yarar mi anlaminda?(sirket gondermiyor ama, bilgisi olmayacak, insan kaynaklarindan istenebilir anlaminda)
• İngilteredeki su baskinlarinin su aralarki vize basvurularinda olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmus mudur
bu sorularinin butun cevaplari forumda var canim. bi goz gezdiriver. cevabi olmayan sorun icin ise su baskinlarinin biseye etkisi yok.
son olarak ingiltere yerine baska ulke tercih etmeni tavsiye ederim. mesela avustralya veya amerika. yok illa ingiltere diyosan da londra yerine baska sehir sec benden sana tavsiye.
Tesekkurler, forumlari uzun zamandir takip ediyorum sordugum sorularin cevaplarina rastgelmedim maalesef, genel cevaplar var ama biraz daha spesific bu sorular. Genel cevaplardan sen bi yorum cikart diyorsan, ben sansimi denemeyi tercih ediyorum
İngiltere'yi seçme sebebi yasal calisma izni, Amerika için vize almak daha zor olabiliyor yorumlari da olunca Ingilterede karar kildim. Londra tercihide yine calisma iznine paralel olarak is bulma imkaninin daha cok olmasi hakkinda duyduklarım.
avustralya dada calisma iznin var bunu sakin unutma. ikincisi ben birinci agizdan soyluyorum artik burda is yerine polonyalilar var. 5 milyon polonyali ve onlarin yarisi londrada. her isyerinde calisanlarin yarisi polonyali. eskiden turktu simdi polonyali. ayriyetten bu memleket cok pahali bunu da sakin unutma. sana ii sanslar londraya gelince ararsin daha cok yardim etmeye calisiriz
merhaba calibri
bende eylul 24 gb londra olacağım 28 haftalık dil eğitimi için. benim kafamı kurcalayan londra da is bulmak artık çok da kolay değil mi? eğitimimi alırken çalısmayı da dusunuyorum en kotu 2 ay sonra iş bulup kendı kendımı gecındırecek kadar kazanmam gerekıyor. bu konuda deneyimlerini anlatabılırmısın
canim kardesim evet artik londrada is bulmak kolay degil niye ? cunku onceden sirkulasyon vardi. ogrenci gidiyodu yerine sen giriyodun. sen gidiyodun yerine baskasi giriyodu. simdi oyle degil artik polonyalilar var. is yok demiyorum ama artik ii is yok. cok ii ingilizcen falan varsa ii is buluruz sana ama obur turlu sana genede yardimci oluruz. rahat ol. kurs sureni uzat bide 32 hafta olsun. 1. ayin sonunda yardimlarimizla isine baslarsin. ne is mi yapicaksin tabiki her turk ogrenci gibi temelden basliycaksin restoran da bulasikci. sonra o arada kendin is ariycaksin kendine gore bisey bulucaksin.
calibri" nin dedigi gibi is olanagi cok kisitli cunku adamlarin elinde secenek cok ortalik eu vatandasi kayniyo benim bicok arkadsim unv. mezunu olmasina ve eu vatandasi olmasina ragmen is bulamiyo yada sole diyeyim burda hayat cok pahali tek goz bir oda kiralicaksin kolani hayati sureceksin rezillik diz boyu olacak ...vb.Tabi kisisel sans olayi var eger diyosan ben sansliyim kasarim buyrun derim.bol sanss
evet arkadaşlar londrada iş bulmak okadar kolay değil bunun yerine lverpool veya chester taraflarını tercih ederseniz hem iş olanağı açısından hemde londraya kıyasla hayat daha ucuzz...