ben 3 ay içinde Londra da dil kursuna gitmeyi planlıyorum. ama aklıma takılan şöyle bişey oldu. gittiğim zaman konaklamam zone 2 veya 3 olacak. çünkü oralar daha uygun biliyosunuz. ayrıca gittiğim zaman part-time çalışmayı planlıyorum. acaba okulu zone1 de mi seçmek daha iyi olur yoksa konaklayacağım yere yakın zone 2 veya 3 de mi. işi nerde bulurum bilmiyorum tabi ama zone1 de bulmam daha yüksek ihtimal gibi geliyor. hergün okuldan sonra iş için zone1 e gitmek mi yoksa hergün okula zone1 e gitmek mi daha mantıklı karar veremedim. hangisi daha ucuz ve daha az yorucu olur.yaşayan arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum...
Selam gepetto,
zone 1 yerine zone 2 veya 3'den bir kurs bulman ukaşım masraflarını ve günlük ihtiyaçların için yapacağın masrafları önemli ölçüde azaltacaktır. Ayrıca heryerde iş bulabilirsin.
mrb bu konaklama ile ilgili sözünü ettiğiniz zone 1 ,2,3 ne oluyor acaba?
Londra 6 zone a ayrılmıştır. merkezi zone 1 dir. bu sırayla merkezin etrafı zone2, zone2 nin etrafı zone 3 diye gider. zone1 çok pahalı olduğu için orada kalmak pek mümkün değil. zaten kalınacak ev de yok sanırım çünkü genlede zenginlerin falan yaşadığı malikaneler varmış. genelde konaklamayı zone 2ve 3 de öneriyorlar. hem nispeten daha uygun hem de diğer zone lara göre daha güvenli. zone 5 ve 6 yı güvenlik açısından zaten tavsye etmiyolar. bir de oralar merkeze çok uzakmış.internette "london tube" diye aratırsan bulabilirsin.
bence yanlis dusunuorsun cunku ben iki yildir zon 5 te kaliyorum kingston tarafinda kesinlikle diyebilirim ki londrada merkezden daha guvenli bir alan
ancak okul bulmak konusunda zorluk cekebilirsin ve bu nedenle ulasim masraflarin artacaktir.ancak zone 2 3 secersen her anlamda daha ekonomik olabilr