7 aylık bir dil okuluna gidicem .. Newcastle International house olucak akrabam orda cunkü . kalıcak yer ve iş ve yasam masrafı hazır yani .. Neyse
Anne baba biri emekli polis biri emekli maliye memuru . İkisi 8 sene önce bosandılar ve hala görüşüyorlar ve bende ikisiyle görüşüyorum ..
Annemin 1 evi babamında 1 evi ve kirada 1 evi var .. Babın evleri annesinden kalma ama annesi daha ölmedi ...
Gidebilmek için 10 bin ytl civarnda annem bi bankadan kredi cekicek yani toplamda bankada 10 in ytl olucak bu okul parası ve ucak bileti vize ucretine gidicek ..
Bunun dışında sponsor olarak ablamın eşini göstermeyi düşünüyorum .. Onun da maaşı iyi sayılır ankarada bir evi ve arabası var .. bankada bir miktarda paraları var ...
Yaşım 26 ve lisans diplomamı ( jeoloji mühendisi ) 2008 ocak ayında alıcam ve vizeye subatta basvuracagım . yani hemen vakit kaybetmeden gitmek istiyorum ..
Banka hesabını nasıl yapmalıyım kendi adımamı bi hesap acmalıyım ?
şimdiden yani onumde 3-4 ay var , şunu şunu yap senin için vize alman daha kolay olur diyebilceginiz birsey varmı ?
yani vize zamanında keske soyle yapsaydın daha nceden gibi seyler
diplomanı alır almaz başvuru yapman olumlu çünkü arada geçen her ay aleyhine işler nese;
-şimdi vize için öncelikle sponsor olarak aileni yada kimi seçeceksen ondan alabildiğin kadar tapu,banka hesap cüzdanları,ruhsatlar almaya bak
-sonra kendi hesabına açacağın bir hesaba(sırf sponsorunkini de göstersen olur ama ben garanti olsun diye ve olursa diye konsoloslukta görüşme safsatasınyla uğraşmamak için açtırmıştım) okul paran ve 7 aylık sana yetecek cep harçlığının karşılığını göstermende fayda var.
ne kadar para,mal mülk gösterirsen; adamların aklına bu kişi UK ye gidecek ama kaçak kalıp bizlere yük olmayacak düşüncesi daha az gelir.
zaten kendi adına hesabın avantajı "sponsorum para yatıracak ben UK den çekicem" dir.
diplomayı alır almaz başvurman daha doğru olur demişsiniz ama ben ancak ocak 2008 de başvurabilirim ve diplomamı da 2005 sonbaharında almıştım daha doğrusu geçici mezuniyet belgesini ama kasım 2005 ile eylül 2007 arasında bir firmada çalışıyordum şimdi ise işten ayrıldım ve bilgisayar kursuna devam edip Ales sınavına hazırlanıyorum aradaki bu boşluk sorun yaratabilir mi
amacım sadece uzun süreli bir programa kaydolup mevcut olan ingilizcemi geliştirmek ve daha iyi bir iş bulmak. ayrıca çalıştığımı belgeyebiliyorum. üstelik bu zamana kadar beklemem de maddi sebepler yüzünden ocak 2008den sonra orada iyi bir okulda eğitim imkanını karşılayabileceğim. umarım bunlar bir sorun yaratmaz. yardımın için çok teşekkür ederim haklısın herşey vize amirini ikna etmeye baplı ama niyetini açık ve dürüst bir şekilde belli edersen vize alınmayacağını sanmıyorum. herşey benim sunduğum belgelere ve niyetime bakıyor.
Evet hersey vize amirine baglı , baya bi arastırdım hep ruh hali vs en onemli faktor .. Ne kadar yüklü miktarda banka cuzdanıda olsa alamayanlar varmıs .. Benim amacım tabiiki daha kaliteli bir yasam icin kapagı ingiltereye atmak .. Sanslıyım cunki teyzem orda ve beni bekliyorlar .. kalcak yer ve iş simdiden hazır . Restourant . Tabi dil okuluyla gidip hem dilimi cok daha cbk egiticem hemde alısma donemi gecircem . asıl sorun aslında 7. aydan sonra benim icin baslayacak .. bakalım hayırlısı diyorum ..
selam arkadaşlar ben bayadır bu sitede misafir olarak bilgi alıyordum ama artık üyeyim! sizden bir konuda bilgi ve yardım istiyorum ingiltereye EEA family permit vizesi ile giden oldumu siteyi araştırdım bir kaç yazı var bu konu hakkında ama ben daha ayrıntılı bilgi istiyorum ingiltere konsolosluk web sayfasındanda bilgi aldım ama ben bu vizeyle basvuru yapıp ingiltereye giden yada bu konu hakkında bilgisi olan tüm arkadaslardan rica ediyorum vize başvurusu yapmadan önce neler yapmalıyımki alnımın akıyla vizemi alıp eşimin yanına gidebilim şimdiden teşekkürler :P ayrıca site çok güzel çok faydalı
arkadaşlar selam,
ocak ta 4 aylık bir dil eğitimi için londra ya gideceğim, tabi vizeyi alabilirsem.
bem bi bankada çalışıyorum , çalıştığım kurum yabancı sermayeli ve çalıştığım departman yabancı dil zorunluluğu olan bir bölüm.
ben,m öğrenmek istediğim , çalıştığım yerden ücretsiz izin alarak gitmem sizce yararlı olur mu? okul ve iznim sadece 4 ay, vizeyi 4 aydan fazla vermezler mi?
son bi soru daha, bankanın lüksemburg daki ofisini londra da olduğum zaman için 1 haftalığına ziyaret etmek istiyorum. ingiltere den lüksemburg ya da avrupa nın başka ülkesine geçmek için ayrıca bi vize almam gerekli mi?
Yapıcaınız en akıllıca sey KKTC den basvurmak olacaktır ben istanbuldan basvurdm belgelerim tamdı, önümdeki 20 kisi dahil bende herkes red aldı 7 77 ye cok sinir yani enn iyisi KKTC den