merhaba arkadaşlar ingilterde london/croydon da uk school of english diye bir okula kaydoldum.okul cok ucuz üç aylığına 130 pound aldılar ve tam zamanlı bir okul yanı haftada 15 saat gunde 3 saatlik bir okul ve bu okul Birleşik Krallık 'taki Öğrenim ve Mesleki Eğitim Birimi'nin, Eğitim ve Öğrenim Kuruluşları Kaydıda var.yani iyi okullar içinde yer alıyor.sizce bu okulun ucuz olması benım vize almamı etkiler mi? lütfen yardım edin simdiden herkeze teşekkürler.....
öncelikle merhaba arkadaşlar. ben de ingiltere yolcuları arasındayım ve ekim başında orda olmayı planlıyorum. Croydon bölgesindeki UK School of English dil okulunun 12 aylık programına katılmayı düşünüyorum. bu okulda okumuş veya hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. planım bu süre içerisinde ingilizcemi avrupa da master yapabilecek kadar geliştirebilmek. seviyem internetteki bazı testlerde gramer intermediate, speaking ve writing lower intermediate çıktı. üniversitede hazırlık okudum ve alt yapımın kuvvetli olduğunu düşünüyorum kısa sürede ilerleme kaydedebileceğimi düşünüyorum. ancak okulun eğitim kalitesini merak ediyorum. ayrıca yaşam giderlerimi burada çalışarak karşılamayı istiyorum. sizce en fazla bir iki hafta içerisinde iş bulabilirmiyim. şimdiden teşekkür ederim...
Ben biraz araştırdım arkadaşlar, elçiliğin vize danışmanlığı için yönlendirdiği sitede www.visainfoservices.com öğrenci vizesi kılavuzunda "İngiltere’ye öğrenci olarak gidebilmem için gereken koşullar nelerdir?" başlığı altında şunlar yazıyor:
""" İngiltere Çocuk Okul ve Aile bakanlığı, Eğitim ve Öğrenim Kuruluşları Sicili’nde yer alan bir eğitim kurumundaki bir öğrenim programına kabul edilmiş olduğunuzu gösterebilmeniz gerekir. İletişim bilgileri bu kılavuzun sonundaki ‘Daha fazla bilgi ve danışma’ kısmında yer almaktadır. Ayrıca İngiltere Çocuk Okul ve Aile Bakanlığı’nın şu adresteki Web sitesinden sicilde arama da yapabilirsiniz: www.dfes.gov.uk/providersregister
Şu öğrenim programlarından birine devam edeceğinizi göstermeniz gerekir:
* kabul gören, tam zamanlı bir lisans programı veya
* gündüz saatlerinde haftada en az 15 saatlik düzenli öğrenimi kapsayan bir öğrenim programı veya
* bağımsız ve ücretli bir okulda tam zamanlı bir öğrenim programı """
Ben bakanlığın web sitesinden kontrol ettim UK School of English buraya kayıtlı ancak sitede okulun buraya kayıtlı olmasının okulda verilen eğitimin kaliteli olduğu anlamına gelmediği yazıyor. djferah yardımlarını bekliyoruz.
chestnut kebap acele cevap. Dilimi geliştirmek amacıyla burdan ücretsiz izin alıp İngiltere'de 12 aylık ve sertifika(diploma) alabileceğim eğitimi kaliteli ve aynı zamanda bütçemi sarsmayacak bir dil okula yazılmak,aynı zamanda çalışmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama daha isteklerim bitmedi. Bunu sağlayacak kadar önbilgim yok ayrıca vize işlemlerinin ortalama süresi ne kadar, daha önce U.K ye bir grupla vize almıştım bunun etkisi var mı ve uzak bir şehirden online vize almak mümkün mü, sağlıklı mı? With my regards...
öncelikle İngiltere vize başvuru merkezine gidip parmak izi vermeden vize alamazsın. Bu yüzden illaki bi gitmen gerekecek. zaten 12 aylık yada bir akademik yıl olacak şekilde eğitim alırsan yasal olarak çalışma iznin olacak. vize sonucu bu aralar 8-9 iş günü içinde belli oluyor. şehir olarak londra'yı mı tercih edersin yoksa alternatif şehirler olabilir mi?