benim merak ettigim sey mesela dil kurslarina gitmek isteyen dini butun bir arkadas daha once kurani kerim ogrenmek icin suudi arabistana gittimi?
kurani kerim ogrenmek icin arabistana gitmek bayagi salakca geliyor ilk bakista cunku binlerce kuran kursu var ayni mantiktan gidersek binlerce ingilizce kursuda turkiyede var.
ingilterede kurs gorup sonra burda kalma umidimi insanlari buraya getiren?
ingiltere vize konusunda en sert ulkelerin basinda geliyor kursun bittimmi dogru memleketine diyor benden uyarmasi eger kurstan sonra ingilterede kalma plani olanlar varsa.
bosuna o kadar para harcamaya degermi diye bir dusunun ayrica isyerimde sayisiz ingiliz gallerli irlandali part time ogrenci var ve hayat kosullari gercekten cok acimasiz.
turkiyedeki ogrenciden en ufak farklari yok 7 8 kisi daracik evde yasiyorlar pislik icinde.
ingiltereye dil kursuna yazilip mukemmel ortamin bekledigini dusunen kardeslerim varsa simdiden uyariyorum buyuk hayal kirikligi yasayacaklar.
kimse kimseye yardim etmez kimse kimseye acimaz ac kalsan hatrini soran kisi bulamassiniz simdiden uyarayim.
is konusuna gelince temizlik garsonluk oda ingilizce varsa calistirirlar bu tip islerden baska yapicak is yoktur ogrenci icin.is ilanlarinda fluent english diye yazar yani ingilizce konusman anlaman yeterli olmasi lazim seni ise almalari icin ama sen zaten ogrenmeye gidiyorsun.
benim anlamadigim o kadar paraniz varsa is kurun turkiyede burda temizlikci olup ikinci sinif yasam icin o kadar para verilirmi?
bana sebeplerinizi yazarsaniz cok sevinirim belki bilmedigim baska seyler vardir hep birlikte ogrenir ve tartisiriz.
birincisi kuran-ı kerim öğrenmekle arabistan'ın alakası nedir anlayamadım, ha akıcı arapça öğrenmek istiyorsan e yine gidip arabı şusu busu bol olan bi memlekette olur en güzeli herhalde.
eğer hiç ingilizcesi olmadan hop diye uçağa atlayıp, heathrow'a inen bi insan hakkında konuşuyorsak dediğini anlarım. ben kendi adıma konuşayım, çünkü kendimden başkasını iyi bilemem ve onun adına da konuşmak bana düşmez. ilköğretimi kolejde tamamladım, liseyi anadolu lisesinde okudum, üni.de de güzel bi mühendislik eğitimi alıyorum. ingilizcem sanırım upper intermediate-advanced civarıdır, yazılı anlaşma konusunda problem yok, konuşulanı anlıyorum eğer karşımdaki insan güzelce konuşuyorsa, konuşma da fena değil. benim ingiltere'ye gitme nedenim pratik ve kulak aşinalığıdır. bunu türkiye'de yapmam takdir edersin ki pek mümkün değil. bi conversation club'a gitsene kardeşim diyebilirsin ama sence ingiltere'de aldığım verimi almam mümkün olur mu? sanmam. ha neden ingiltere de kanada/amerika/avustralya vs değil diye sorarsan o da artık insanın kişisel terchidir. orada kalma meselesine gelince, benim özel bir nedenim olduğu için ilerde yurtdışında ikamet etmek zorundayım ama bu işallah ingiltere olmaz diye düşünüyorum. dil okulum bitince paşa paşa türkiye'ye dönüp okulumu bitiricem, sonra da hayatım beni nereye götürürse oraya.
bir de oraya daha fazla türk istenmediğini anladım baya iyi bi şekilde. kontenjan dolmuş sanırım. ekmek kavgası sonuçta. ha bu kadar rezil kepaze bi memleketse, insanların hepsi sinsi, kompleksli, kıskançsa, orda harcadığın parayla bu memlekette kralsan ne diye bu kadar insan oralarda acep. tekrarlayayım, işallah ingiltere'ye kapağı atayım gibi bir planım yok.
birincisi kuran-ı kerim öğrenmekle arabistan'ın alakası nedir anlayamadım, ha akıcı arapça öğrenmek istiyorsan e yine gidip arabı şusu busu bol olan bi memlekette olur en güzeli herhalde.
eğer hiç ingilizcesi olmadan hop diye uçağa atlayıp, heathrow'a inen bi insan hakkında konuşuyorsak dediğini anlarım. ben kendi adıma konuşayım, çünkü kendimden başkasını iyi bilemem ve onun adına da konuşmak bana düşmez. ilköğretimi kolejde tamamladım, liseyi anadolu lisesinde okudum, üni.de de güzel bi mühendislik eğitimi alıyorum. ingilizcem sanırım upper intermediate-advanced civarıdır, yazılı anlaşma konusunda problem yok, konuşulanı anlıyorum eğer karşımdaki insan güzelce konuşuyorsa, konuşma da fena değil. benim ingiltere'ye gitme nedenim pratik ve kulak aşinalığıdır. bunu türkiye'de yapmam takdir edersin ki pek mümkün değil. bi conversation club'a gitsene kardeşim diyebilirsin ama sence ingiltere'de aldığım verimi almam mümkün olur mu? sanmam. ha neden ingiltere de kanada/amerika/avustralya vs değil diye sorarsan o da artık insanın kişisel terchidir. orada kalma meselesine gelince, benim özel bir nedenim olduğu için ilerde yurtdışında ikamet etmek zorundayım ama bu işallah ingiltere olmaz diye düşünüyorum. dil okulum bitince paşa paşa türkiye'ye dönüp okulumu bitiricem, sonra da hayatım beni nereye götürürse oraya.
bir de oraya daha fazla türk istenmediğini anladım baya iyi bi şekilde. kontenjan dolmuş sanırım. ekmek kavgası sonuçta. ha bu kadar rezil kepaze bi memleketse, insanların hepsi sinsi, kompleksli, kıskançsa, orda harcadığın parayla bu memlekette kralsan ne diye bu kadar insan oralarda acep. tekrarlayayım, işallah ingiltere'ye kapağı atayım gibi bir planım yok.
ingilizce gelistirmek icin en iyi ulkelerin basinda turkiye geliyor avrupanin en buyuk 3 4 turizm ulkesinden biri.
benim amacimda ingilizce ogrenip seyahat gemilerinde calismakti istanbulda kursa gittim kurs bitince bodruma gidip garsonluk yaptim 6 ay ingilizcem roket gibi oldu.ilk ay zor olmasina ragmen ikinci ay ruyalarimi ingilizce gormeye basladim usutne ustluk 1200 1300 lirada aylik para kazaniyorum. bakiniz 20 ooo lira oduyorum demiyorum ustune ustluk 1200 1300 lira kazaniordum diyorum yil 2oo3.
benim anlamadigim neden ustune para harciyarak ingilterede pislik icinde zor sartlar altinda ac kalarak ingilizce ogrenmek?
ingilterede yasamak isteyen kisilere bisey diyemem buraya oturum alip gelmek isteyenlere bisey diyemem ama dil kursuna gitmek isteyenler bana pek mantikli gelmiyor.
ingilizce öğrenmek için illa da ingiltereye gidilecek diye bir şart yok. herkesin imkanı olmayabilir. imkanı olmayanlar ne yapabilir? hiç mi öğrenemeyecekler ingilizceyi? düzgün kaliteli öğrenim veren bir dil okuluna da gidebilirsiniz. örneğin ben yaklaşık 4 aydır Wall Street Institute dil okullarında ingilizce eğitimi alıyorum. kapıdan içeri adım atar atmaz zaten kendinizi yurt dışında gibi hissediyorsunuz. herkes ingilizce konuşuyor. seviyeniz ne olursa olsun sizi de ingilizce konuşmaya zorluyorlar ve bu da sizin için oldukça faydalı, bol bol pratik yapıyorsunuz. ingilizceyi size konuşarak öğretiyorlar. ana dili ingilizce olan öğretmenlerle ders alıyorsunuz. birçok konuşma sınıfları var. çok sıcak bir atmosferi var. ingilizceyi öğrenmeyi keyifli bir hale getirmişler. ben çok memnunum. ciddi bir yol katettim. herkese de tavsiye ederim. internet sitesinden de bilgi edinebilirsiniz.
O zaman herkes bodruma antalyaya gitsin orda bir is yapsin sonrada ingilizceyi ingilizlerle bodrumda su iste calisarak ogrendim diye cv sine yazsin!!! biraz gercekci olun cvnize yurtdisiyla alakli ne yazarsaniz yazin bir kere ik da kenara ayriliyor egitimini turkiye icinde almis olanlar bir kenara yurt disinda herhangi bir egitim gormus olanlar bir kenara.ve acikcasi kendimce soyluyorum bir is veren olsam ben yurt disinda dili ogrenmis olanini secerdim.
Bu sekilde bazi insanlari suclamanin sebebinide anlamadim orasi senin sorunun degil iltica edilen veya edilmeye calisan ulkenin meselesi. Zaten bir tek ingilizce ogrenmek icin ingiltereye degil kanada, amerika, malta, yeni zellenda ve avustralya ya da gidiliyor. anlayamadim yazinin gerekcesini. burda kalmak isteyenler olabilir yani bu seni ilgilendirmez ki
arkadslar bu 22 subatta calısma saatlerı 20 saatten 10 saate dusecekmıs pekı 22 subattan sonra basvuranlar ıcın mı yoksa herkes ıcın mı cunku ben 5 gun once aldım vızemı ve vızem 10 aylık sımdı benım haftada 10 saat mı yoksa 20 saatmı calısma ıznım olucak yanı 22 subattan oncekı tum ogrencılerıde vuruyo mu bu yenı kanun?
arkadslar bu 22 subatta calısma saatlerı 20 saatten 10 saate dusecekmıs pekı 22 subattan sonra basvuranlar ıcın mı yoksa herkes ıcın mı cunku ben 5 gun once aldım vızemı ve vızem 10 aylık sımdı benım haftada 10 saat mı yoksa 20 saatmı calısma ıznım olucak yanı 22 subattan oncekı tum ogrencılerıde vuruyo mu bu yenı kanun?
senin 20 saat dert etme hic bir zaman degisimler geriye uygulanamaz. kac gunde cikti vizen?
benim anlamadigim neden ustune para harciyarak ingilterede pislik icinde zor sartlar altinda ac kalarak ingilizce ogrenmek?
ingilterede yasamak isteyen kisilere bisey diyemem buraya oturum alip gelmek isteyenlere bisey diyemem ama dil kursuna gitmek isteyenler bana pek mantikli gelmiyor.
yorumun icin cok sagol bir kisinin ne istedigini anlamis oldum hicolmassa.
tesekkurler.
Kardeşim dön ozaman sen ingilterede ne işin var? bak ne güzel 2003 de okadar para kazanıyormuşsun. şimdi süper kazanırsın ya parayı veren siz deilsiniz o hayatları yaşayan siz deilsiniz bu sizi neden ilgilendiriyorki. aç kalırlarmış şunu yaşarlarmış bunu yaşarlarmış buradaki insanlar belli bir yaşa gelmiş ne istediklerini bilecek karakterdeler kimse orda kırmızı halı yazıpta beklemiceklerini biliyor zaten. herkes içinden gelini yapmakta özgür. bırakın insanlar diledikleri gibi yaşasınlar. Bak foruma bildiğin bişi varsa soranlara yardımcı olalım elimizden geldiği kadar ama böyle konular açıpta insanları umutsuzluğa sevk etmeyelim... kal sağlıcakla..
Aaaaaaaaaa, yüz yıllık konu förtlemiş o yüzden saçmalamak istiyorum yüksek izninize sığınaraktan
Burda Arap çok olduğundan ikisini birden aradan çıkartıyoruz İngilizce-Arapça Araya İtalyanca da sıkıştırdık, şimdi Japonca'ya geçiyoruz-biraz zor ama eh, hobi olsun. Hem İngiltereden başka yerde İngilizce mi öğrenilir? Çok ayıp!! Aksini iddia ve ispat edenleri kınıyorum Saygı sevgi? Ha.. :P
Sözlerimi ciddiye almayın bu seferlik lütfen eheh..