Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Havadan - Sudan »

devlet yardimi alanlar hakkindaki dusunceleriniz neler?

Seçenekler Stil
Alt 23.11.2009   #1
yeniceri
Üye

Yazılar: 57
devlet yardimi alanlar hakkindaki dusunceleriniz neler?

Arkadaslar ingilterede yasayan bir cok arkadaslar calistiklari halde ev yardimi ve diger yardimlardan faydalaniyor,tanidigim bir kisi 3 cocugu var esi ve kendisi ingiliz vatandasi aylik toplam aldiklari yardim 1.750 paund kendiside calisiyor 300 paund da calistigi yerden aliyor haftalik,yani bu adamin aylik aldigi para 3000 paund civarinda,ben duyunca inanamadim ve daha kendisi yardima basvurmamis sadece esi aliyomus bu parayi,bence cok buyuk haksizlik bu,ben catir catir vergi oduyorum,belediyeye ev vergisi oduyorum benim odedigim onun gibi insanlara yariyor ortada haksizligin buyugu var aslinda bu tur insanlari sikayet etmek lazim.sizler ne dusunuyorsunuz bu konularda merak ettim,aman canim nasilsa gavur devleti zengin isi ne versinmi diyosunuz.
yeniceri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.11.2009   #2
TooTurkish
Çaylak Üye

Yazılar: 7
Benim kendi dusuncem;

Fazla kurcalamamak lazim. Senin odedigin o vergiler nasil olsa birilerine gidecek. Birakta tanidigin birine gitsin. Zaten biz Turkler baskalarinin kazanclarini, gelirlerini hesaplamada ustumuze yok. Ama kendimize gelince iki yakayi bir araya getiremiyoruz..
TooTurkish isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.11.2009   #3
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Yazılar: 248
Alıntı:
TooTurkish´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim kendi dusuncem;

Fazla kurcalamamak lazim. Senin odedigin o vergiler nasil olsa birilerine gidecek. Birakta tanidigin birine gitsin. Zaten biz Turkler baskalarinin kazanclarini, gelirlerini hesaplamada ustumuze yok. Ama kendimize gelince iki yakayi bir araya getiremiyoruz..
Olay budur ! Helal guzel cevapti
Cem Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.11.2009   #4
nagash
Kıdemli Üye

Yazılar: 226
Şuanda o devlette yaşayıp oradan ekmek yiyiyorsan oranın gerekleri neyse onu yapacaksın.Şikayet et bence ben olsam şikayet ederim,kanunlar kurallar neyse herkes onu yerine getirecek bence.
nagash isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.11.2009   #5
yeniceri
Üye

Alıntı:
TooTurkish´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim kendi dusuncem;

kardes tahminim sende yardim aliyon,,,olayi bu kadar basite alma,ben kimsenin parasini felan hesaplamiyom sadece bu alinan paranin haksiz bir kazanc oldugunu ve gercekten ihtiyaci olan insanlara yapilmis bir haksizlik oldugunu soyluyorum.ayrica ben ve benim gibi yardim almadan gecinen ve bulundugu devlete (ingiltere,turkiye veya baska bir devlet)duzenli vergisini odeyen birisi olarak duyarli olmak zorundayiz,elinizi vicdaniniza koyun adamin shop lari var hala devletten yardim aliyor bu ne vicdana sigar ne kitaba sigar,bizler osmanli torunlariyiz kendimizi bulundugumuz ulkede iyi tanitalim durustlugumuzu gorsunler,uc kagitciligimizi degil,muslumaniz ama hal ve hareketlerimizle bunu hic gosteremiyoruz ne yazikki.tekrar soyluyorum ben kimi duyarsam kimi bilirsem gidip sikayet edecegim.bu bir vatandaslik gorevi bence,nasilsa bunlar hiristiyan sevaptir bunlari dolandirmak gibi bir dusunce insanligimiza zarar verir.gercekten ihtiyaci olan insanlar bu yardimlardan faydalanmali.
Alt 28.11.2009   #6
kenan2009
Çaylak Üye

Yazılar: 9
tamamda arkadasim sen milleti sikayet edince bu devlet senden vergi almayacak mi?? vergini mi dusurecek? e bazi ogrenci arkadaslar 20 saat haklari varken cogu zaman bunu asiyor ne yapalim simdi gidip sikayet mi edelim haksiz kazanc sagliyorlar diye?? bende calisiyor vergimi oduyorum ve isterse butun nufus calissa bile vergiyi yinede alacaklarini biliyorum, ben hafif bir kiskanclik sezdim sende
kenan2009 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.11.2009   #7
yeniceri
Üye

Alıntı:
kenan2009´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tamamda arkadasim sen milleti sikayet edince bu devlet senden vergi almayacak mi?? vergini mi dusurecek? e bazi ogrenci arkadaslar 20 saat haklari varken cogu zaman bunu asiyor ne yapalim simdi gidip sikayet mi edelim haksiz kazanc sagliyorlar diye?? bende calisiyor vergimi oduyorum ve isterse butun nufus calissa bile vergiyi yinede alacaklarini biliyorum, ben hafif bir kiskanclik sezdim sende
kardes sen bende kiskanclik sezmisin ama istesem bende isyerimi baskasinin adina cevirir devlet yardimina basvurur bi dunya para alirim,ben haktan hukuktan bahsediyorum,ogrenci arkadaslar calissin o olayla bu farkli insanlar dukkan isletiyor iki uc tane shoplari var ama yardim aliyor bunun neresinde hak hukuk ararsin bana soylermisin.bu vergiler bizlere hizmet olarak donuyor ve gercekten ihtiyaci olan senin benim akrabalarimiza veriliyor ama hak etmeyenler alinca bu paradan ihtiyac sahipleri faydalanimiyor.anladinmi
Alt 30.11.2009   #8
ozzy48
Kıdemli Üye

Yazılar: 210
slm

yeniceri bütün söylediklerin dogru bence.katılıyorum sonucta haksız kazanc bu(bunu savunanlarda var malesef)bu yuzden imajımız 0 bu yuzden 5 sayfa evrakla vize alacakken 100 sayfa evrak veriyoruz.bu yuzen esimize Türklemi evlendin diye acayip sorular soruluyor.sonucta ingiltereyle az cok iliskisi olan bu tur insanların kim oldugunu biliyor(cogunluk kendi ulkesinede zamanında yararı olmamıs kisiler)ögrenci olayı baska tabiki.ögrencinin derdi.karnını doyurmak olaylarla pek ilgisi yok
ozzy48 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009   #9
kenan2009
Çaylak Üye

Yazılar: 9
Alıntı:
ozzy48´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yeniceri bütün söylediklerin dogru bence.katılıyorum sonucta haksız kazanc bu(bunu savunanlarda var malesef)bu yuzden imajımız 0 bu yuzden 5 sayfa evrakla vize alacakken 100 sayfa evrak veriyoruz.bu yuzen esimize Türklemi evlendin diye acayip sorular soruluyor.sonucta ingiltereyle az cok iliskisi olan bu tur insanların kim oldugunu biliyor(cogunluk kendi ulkesinede zamanında yararı olmamıs kisiler)ögrenci olayı baska tabiki.ögrencinin derdi.karnını doyurmak olaylarla pek ilgisi yok
ozzy olayi savunan falan yok, sikayet kismi komik geldi bana ve yazdim, sende baskasinin dusuncesi uzerinden laf sokacagina kendi dusuncelerini yazarsan sevinirim, karnini doyurmak icin yapilan sahtekarlik olmuyor mu?? yakalanipta vizeleri iptal edildigi icin 5 sayfa yerine 100 sayfa evrak istenmiyor mu?? sahtekarlik sahtekarliktir ama ne olursa olsun ben bu ulkede bir Turk'u sikayet etmem
kenan2009 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009   #10
yeniceri
Üye

Alıntı:
kenan2009´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ozzy olayi savunan falan yok, sikayet kismi komik geldi bana ve yazdim, sende baskasinin dusuncesi uzerinden laf sokacagina kendi dusuncelerini yazarsan sevinirim, karnini doyurmak icin yapilan sahtekarlik olmuyor mu?? yakalanipta vizeleri iptal edildigi icin 5 sayfa yerine 100 sayfa evrak istenmiyor mu?? sahtekarlik sahtekarliktir ama ne olursa olsun ben bu ulkede bir Turk'u sikayet etmem
arkadasim olayin boyutunu degistiriyosun biz turkler zaten avrupada iyi secereyle anilmiyoruz,bari bu sekilde bildigimiz kisileri sikayet edip haksiz kazanc elde etmelerini engelleyelim.dusun simdi adamin iki shop var ve devlet yardimi aliyo ve sen bunu biliyosun o adam hakkinda ne dusunursun.ve eminim seninde bu sekilde tanidiklarin vardir.sen sikayet etmezmisin eger etmez isen nerde senin durust ve musluman turk kimligin

Seçenekler
Stil