Arkadaşlar ben 5 aydır au_pair olarak bu ülkedeyim ve türkiyeye dönüp öğrenci vizesi alma kararı verdim. Ancak merak ettiğim bir konu var dil okulunu seçtik diyelim , her seviye için neredeyse 48 haftaya kadar seçenek veriyorlar, ben kaç haftalık bir seçim yapacağımı nasıl bileceğim.?????
Şu an da günlük konuşmalarda vs. bir sorunum yok , ama intermediatede değilim. Ve ülkeme 6.5 ıelts ile dönmek istiyorum nasıl bir program yapmalıyım, yani kaç hafta intermediate kaç hafta advenced almam lazım?
Arkadaşlar lütfen bu yazıyı görüntüleyip çekilmeyin bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim ,
teşekkürler.
Öncelikle dil gelişimi kişiye göre değişen bir yetenektir. Sen günlük konuşmaları yapabilirsin ama IELTS 6.5 gerçekten kolay alınacak bir puan değildir. Ama bu 5 aylık bir süreç içinde illaki aksanı kapmış ve anlama problemini bir nebzede olsa ortadan kaldırmışsındır. Buda sana IELTS'in listening kısmında fayda sağlayacaktır. Yani sen kendini intermediate olarak görmüyorsan senin sınıf içi bir eğitime daha çok ihtiyacın var. Bu yüzden bir akademik yıl olan 36 haftalık standart program senin için daha uygun geldi bana. Tabiki bu süreç uzayabilirde kısalabilirde.
Öncelikle dil gelişimi kişiye göre değişen bir yetenektir. Sen günlük konuşmaları yapabilirsin ama IELTS 6.5 gerçekten kolay alınacak bir puan değildir. Ama bu 5 aylık bir süreç içinde illaki aksanı kapmış ve anlama problemini bir nebzede olsa ortadan kaldırmışsındır. Buda sana IELTS'in listening kısmında fayda sağlayacaktır. Yani sen kendini intermediate olarak görmüyorsan senin sınıf içi bir eğitime daha çok ihtiyacın var. Bu yüzden bir akademik yıl olan 36 haftalık standart program senin için daha uygun geldi bana. Tabiki bu süreç uzayabilirde kısalabilirde.
TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNE,peki 15 saattense 30 saat derse girip bu problem halledilebilirmi?
yok 30 saat çok yoğun bir eğitim olur. Buna gerek yok ayrıca çalışmak için zaman bile kalmıyor. Bence gerek yok. Okulun belli mi? Hangi okula gideceksin?
yok 30 saat çok yoğun bir eğitim olur. Buna gerek yok ayrıca çalışmak için zaman bile kalmıyor. Bence gerek yok. Okulun belli mi? Hangi okula gideceksin?
Brighton , Cambridge ve manchester bölgelerindeki okullarla ilgileniyorum, henüz okula karar veremedim. Beyin işkencesi.
selam
ben istanbuldan londraya dil eğitimine gelmek için araştırma yapıyorum
ısıs group-kaplan aspect
iyi okullar mış
sana tavsiyem kaydını oradan yaptırısan %50 likbir indirim yapmış olursun
buradaki fiyatlar ile oradaki fiyat çok farklı
Londra'daki herhangi bir okulun kampanyası varsa bu zaten Türkiye'de de bu indirim yapılır. Türkiye'deki fiyatlarla İngiltere'deki fiyatlar arasında bir fark yoktur. Heleki %50'lik bir indirimi hiç bir okul yapmaz. Yani sonuçta İngiltere'deki fiyatla Türkiye'deki fiyat aynıdır.
Yazini gordum ufak bir yorumda ben eklemek istedim.. Au-pairlikten vazgectigini yazmissin ama sana tavsiyem sakin o sekilde vize degisimine girme derim.. cunku eger ki vizende red alirsan au-pair vizende iptal oluyor.. boylece birdaha alamaycagin o 2 senelik vizende yanmis oluyor.. onun yerine madem ki ogrenci vizesini istiyorsun aile ile yasamayip sadece bir okula kayit olabilir oraya gidip gelebilirsin bu yolu izlemeni tavsiye ederim..
Diyebilirsin ogrenci olursam calisma iznim olucak au-pair olarak calisamiyorum.. haklisin ama tanidigim bir cok kisi var au-pair ve izin olmaksizin calisiyor.. ki zaten su var calisma iznin oldugunda calisabilirsin demek degil o cunku is bulmak cok zor londrada...
Neyse dedigim gibi eger ki vizeni degistirme gibir bir girisimde bulunucaksan bunu cok cok iyi dusun derim..
minimum 6 aylik okul secebilirsin ki calisma iznin olsun.. gunde 3 saat haftada 5 gun garanti olucak.. 6 aydan itibaren sureyi yukseltmek sana kalmis.. eger alt yapin varsa sana tavsiyem 1 sene git cok cok iyi gelistirirsin...
Saygilar..
Konu Burak81 tarafından (01.10.2008 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.