Arkadaslar herkese merhaba,
Benim esim londra'dan bir is teklifi aldi, 2 yillik work permitini cikardilar. gidip gitmemek arasinda kararsisiz. en onemli sorun benim orada is bulup bulamayacagim. Bu nedenle belki bir bilen vardir-ayni durumda gitmis olan vardir diye soruyorum.
Ben work permit dependent vizesi ile Londra'da part-time veya full time calisabiliyor muyum? oyle bir vize hakkim var mi?
tesekkurler
Arkadaslar herkese merhaba,
Benim esim londra'dan bir is teklifi aldi, 2 yillik work permitini cikardilar. gidip gitmemek arasinda kararsisiz. en onemli sorun benim orada is bulup bulamayacagim. Bu nedenle belki bir bilen vardir-ayni durumda gitmis olan vardir diye soruyorum.
Ben work permit dependent vizesi ile Londra'da part-time veya full time calisabiliyor muyum? oyle bir vize hakkim var mi?
tesekkurler
ilknur
Bildiğim kadarıyla sizde eşinizin vize hakkından faydalabiliyorsunuz aynı şekilde.Hatta burda bedava ingilizce kursları var eşleri çalışan yabancılar için vs...
dependant vıze sahıbı bır kısı olarak yardımcı olmaya calısayım;
a-bu vıze sahıbı olanlar full tıme calısma ıznıne sahıp olurlar.
b- hıcbır sekılde devlet yardımı alamazlar ve bagımlı oldukları vıze sahıbının haklarından yararlanabılırler.
c- bagımlı oldukları vıze sahıbının vıze suresı kadar vıze surelerı vardır.
ben ankara anlaşmasından ilk bir yıllık residence permit vizemi aldım. eşimin vizesine başvurmak için türkiyedeyim. gecen hafta başvuruyu yaptık ve eşimi dependant vize ile ingiltereye götürmek istiyorum. benimde bildiğim kadarıyla hiçbir yardım almadan bağlı olduğu vize sahibinin haklarından yaralanabiliyor. Hatta ben ankara anlaşmasından vizemi aldiğim için sadece kendi kurduğum işimde çalışabiliyorum. başka bir işte çalışamıyorum. ama eşimde bana bağlı olarak geldiği durumda ise istediği yerde part time yada full time çalışabiliyor.
merhaba arkadaşlar student dependant vizesi için 17 mart 2008 de gaziantepten başvurumu yaptım.Hala arrived at the sction yazıyo.Bu bekleyiş gerçekten çok yorucu.Daha öce 6 aylık vize almıştım ingilterede yaklaşık 15 gün eşimle kaldık.eşim tekrar gideli 5 ay oldu öğrenci vizesi almıştı ve 1 günde vizeyi almıştı.Aslında eş durumu ile benim vizede sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama hala bekliyorum.Acaba çok mu yoğunluk var?9 nisanda gitmeyi planlıyodum.işler yolunda gitmiyo....ne yapmalıyım?