İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

Degree programs - courses !!

Seçenekler Stil
Alt 12.09.2009   #1
Filanguage
Kıdemli Üye

Yazılar: 483
Degree programs - courses !!

Merhaba Arkadaslar;

Yine tuhaf bir soruyla geldim.. Simdi az once aldigim bir bilgi dogrulugunu sinamak icin birde size sormak istiyorum - lise diplomasi olmadan universite dengi 2 yada 4 yillik egitimi alinabiliyormus

ornegin business management / human resourche / travel and tourism management / yada bir kac computing IT programlari varmis ! yani sunu sormak istiyorum - universitede olmasi sart degil course yada college gibi yerlerdede olabilir ?

1- bu lise diplomasi olmadan egitimi alma olayi soyle oluyormus ! cambridge FCE sinavina girip gecerli bir not aldigimda kuruma basvurabiliyormusum,dogrulugu nedir ?

2- college ler mi bu tarz egitimleri veriyor ? lise diplomasi sarti aramayabiliyorlarmi ?

3- bu kurumlardan aldigim 4 yillik (yada 2 yillik) egitimi sonunda turkiyede olmasada bir universite diplomasi olarak kullanilabilirmi ? veya bu belge ile master yapmak adina bir girisimde bulunulabilirmi ki eger gercekten cok iyi bir derece ile bitirirsen bu bolumu-

4- bu konuda gercekten tecrube sahibi olan arkadaslar lutfen veya bilgiye ulasmaya daha yakin olan arkadaslardan biraz ilgilenmelerini rica etsem ayip etmis olurmuyum?

cevaplariniz icin cok cok tessekkur ederim .. tavsiyeleride ayni zamanda bekliyorum !
Filanguage isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2009   #2
alpi23
Üye

Yazılar: 47
lise diploman olmadan kesinlikle ingiltereden lisans diploması alamazsın sadece sertifika programlarına gidebilirsin onlarda zaten bi meslegi olan insanlar ve üniversite bitirmiş kişiler için uygun olur. College veya üniversite olmasıda fark etmez lise diploman olması zorunlu. Sana tavsiyem lise bitirmediysen ilk önce lise oku. Sonra üniversiteyi okursun istediğin yerde.
alpi23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.09.2009   #3
Filanguage
Kıdemli Üye

Yazılar: 483
Alıntı:
alpi23´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
lise diploman olmadan kesinlikle ingiltereden lisans diploması alamazsın sadece sertifika programlarına gidebilirsin onlarda zaten bi meslegi olan insanlar ve üniversite bitirmiş kişiler için uygun olur. College veya üniversite olmasıda fark etmez lise diploman olması zorunlu. Sana tavsiyem lise bitirmediysen ilk önce lise oku. Sonra üniversiteyi okursun istediğin yerde.
ben bunu anladim tamam ! peki certifica programlari neye yonelik egitim veriyor ! + benim bir meslegim var fakat turkiyede - WOW (world of wonders ) grubundan referans alabilirim / Clup Voyage / Clup Alibey Oteller zincirinden bunlarin bana faydasi olurmu ? birde bu konuyla ilgili certifika programlari varmi en uzun sureli certifika programi nedir ? lise diplomasi sarti aranmaktamidir ? bana Lite College yetkilisi dediki /cambridge sinavina gir FCE certificasini al gel kaydini yapalim dedi ? sizce bunda bir terslik varmi ? 4 yil yada 2 yil Travel & tourism management egitimi alabilirmiyim ? yana ayni sekilde business management ? sizce certifica programlarina girip boyle bir certifica alip 3 yada 4 tane kadar buyuk olcekli firmada deneyim gosterirsem is bulma olasiligim nedir ?

certifica programlari is bulma konusunda faydasi oluyormu ?
certifica programlarina girip egitimini tamamlayan insanlar cahil gozuylemi bakiliyor ?
onerebileceginiz certifica programlari varmi ?
certifica programlarini amaci nedir ?

simdiden butun cevaplar icin tessekkur ederim !
Filanguage isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil