Arkadaslar merhaba.
Ben istanbulda yasayan bir universite ogrencisiyim. kismetse onumuzdeki ocak ayinda okulumu 1 donemliine dondurup londra da yasayan akrabamin davetiyle ingiltereye gidecem(daha once actiim konu da austosto gidecem demistim ama ocak ayina sarkti) . akrabam yaklasik 20 senedir orda yasiyor ve ingiliz vatandasi. bu dawetiye konusunda sizden biraz bilgi alabilirmiyim yani su an benim hic bilgim yok nasil olacak bu is. yani vize durumda fln sorun cikarmi acaba. 2. sorum ise ingilizce hakkinda. anadolu lisesi mezunuyum ve yabanci dil konusunda bayaa bi ilgiliym internetten msn le hemen hergun yabanci arkadaslarla konusuyorum hatta bazen tlfonla konustuum bile oluyo fakat bi ingilzle tlfonda konustuumda veya bbc izlerken solenenlerinin ancak yarisini anliyorum, o na sorduumda o da benim konustuum ingilizceden yarisini anliyormus. ben ise ingilizceyi mukemmele yakin orenmek istiyorum. seviyem hakkinda biras verdim ne kadar zamanda ingilizcem tamamen sorunsuz hale gelebilir. tecrubeleri olan arkadaslardan yardim bekliyorum.
sana ordan davetıye gonderecek akrabanın oncelıkle bu davetıyeyı ıngılızce yazması gerekıyor.akrabalık derecesını,ne ısle mesgul oldugunu,senın kalabılecegın bır odasının oldugunu ve orda oldugun surece sana eger o sponsor lacaksa bunun gereklerını anlatan bır davrtıye olmalı.ıngılızceye gelınce turkıyede ogretılen ıngılızce amerıcan ıngılızcesı ama ıngılız ıngılızcesı daha farklı bırcok harfı soylemıyorlar ıngılızcen ıyıyse tek sorunun telaffuzda olur oda sıkı bır calısmayla 5-6 ayda duzeltılır