Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

Davetiye ile turist vizesi nasıl alınır?

Seçenekler Stil
Alt 25.02.2008   #1
hkaraca
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Davetiye ile turist vizesi nasıl alınır?

İlgili Kişiye ingiltere de ikamet eden ablamdan ingiltereyi ziyaret edip gezebilmem için bir davetiye geldi hazırda pasaportumda var ancak ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum bugün 25.02.2008 pazartesi tarihi itibarı ile altunizade deki ingiltere vize başvuru merkezine gittim içeriye almadılar kapıdan bir tamamı ingilizce olan bir kitapçık verdiler üstünde vaf-1 yazan ve beraberinde aile ziyareti için gerekli olan belgeler in listesini içeren bir form ama ben ne yapacağımı nasılö yapacağımı bilmiyorum evrakların hangisni noterden onaylatıcam hangilerini ingilizceye çeviricem hiçbirşeyi bilmiyorum lütfen bana bu konuda acil yardımcı olurmusnuz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı dürüst güvenilir danışmanlık hizmeti veren acenta veya kurumlar varmı lütfen bir şansım var ve bu şansımı değerlendirmek istiyorum bu konuda bana faydası olabilecek arkadaşlara çok rica ediyorum ne yapabilirim lütfenn
hkaraca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2008   #2
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Başvuru formunu ingilizce olarak doldurman gerek.

Davetiyen ingilizce olması lazım ve sana davet gönderinin davetiye mektubu yanında pasaport fotokopisi, çalışıyorsa iş yerinden alacağı belge, banka hesap dökümanları, evi varsa tapu belgesi, kiracı ise kira sözleşmesi, bikaç tane fatura....

Senin alman gereken belgeler,

Mali durum belgeleri( tapular, varsa oto ruhsatı, banka hesap cüzdanları)

Çalışıyorasanız iş yerinden orada çalıştığını belirtecek ayrıntılı bir yazı, iş verenlerinin imza sülküleri, iş yerinin vergi levhası, ssk kaydınız varsa oradan alacağınız belge, ingilterede kalacağınız süre zarfında izinli olduğunuzu belirten belge.

İngilizce olarak alabileceğin belgelerin varsa hepsini ingilizce al, eğer ingilizce olmayacak bi belge varsa ( tapu vs gibi ) üzerine bir blok not kağıt iliştir ve ingilizce açıklama yaz...

Son olarak bu işlerde hiç bilgin yoksa bir acenta veya danışman şirket ile anlaş...
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #3
mertcan02
Üye

Yazılar: 37
açıklaman için size teşekürler
mertcan02 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil