Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

cok onemli 2 senelik spouse visa

Seçenekler Stil
Alt 04.03.2010   #1
aLeyna
Üye

Yazılar: 72
cok onemli 2 senelik spouse visa

Arkadaslar british passportum var 2 senelik evliyim ve esimi trden getirdim vizesinin bitmesinede 3 ay kaldi ve biz 2 ay sonra suresiz oturum icin basvuru yapicaz ve ben halen soyismini degistirmis deilim yani benim pasaportta, ehliyette, banka yani kicasaci heryerde kendi soyismim var sizce bunu basvuru yaptigimiz zaman formlari doldurup gerekli evraklari gondericegimiz zaman esimin soyismine gecmedigimden dolayi bi sorun cikarirlarmi?

Diger bi sorum..

Esim part time calisiyo hic bi sekilde devletten almiyo yani ztn pasaportunda (no recorse to public funds) diye bi yazi var fakat Ben bazi sebeplerden dolayi calisamadigim icin sadece kendi adima income support aliyorum, yani esimle alakasi yok ve bu suresiz oturuma basvurucagimiz zaman bunlar herseye bakicaklar sizce benim devletten aldigim sorun olurmu sonucta esim calisiyo o almiyo?

Arkadaslar bilir kisilerin yada basindan byle bisey gecenlerin bilgisine cok ihtiyacim var lutfen beni aydinlatirmisiniz...tskler
aLeyna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.03.2010   #2
muggle_nd
Üye

Yazılar: 38
Alıntı:
aLeyna´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar british passportum var 2 senelik evliyim ve esimi trden getirdim vizesinin bitmesinede 3 ay kaldi ve biz 2 ay sonra suresiz oturum icin basvuru yapicaz ve ben halen soyismini degistirmis deilim yani benim pasaportta, ehliyette, banka yani kicasaci heryerde kendi soyismim var sizce bunu basvuru yaptigimiz zaman formlari doldurup gerekli evraklari gondericegimiz zaman esimin soyismine gecmedigimden dolayi bi sorun cikarirlarmi?

Diger bi sorum..

Esim part time calisiyo hic bi sekilde devletten almiyo yani ztn pasaportunda (no recorse to public funds) diye bi yazi var fakat Ben bazi sebeplerden dolayi calisamadigim icin sadece kendi adima income support aliyorum, yani esimle alakasi yok ve bu suresiz oturuma basvurucagimiz zaman bunlar herseye bakicaklar sizce benim devletten aldigim sorun olurmu sonucta esim calisiyo o almiyo?

Arkadaslar bilir kisilerin yada basindan byle bisey gecenlerin bilgisine cok ihtiyacim var lutfen beni aydinlatirmisiniz...tskler
Merhabalar, ben de aynı başvuruyu yapıcam yakında, alınan yardımların illaki işlemden sorgudan geçtiğini biliyorum, en azından eşinizin yardım almaması olumlu ama. Evet, emin olun ki herşeye bakıcaklar, aynen daha önce yaptıkları gibi. Bir de tabi ki ne yardımı aldıgınıza da bağlı, büyük meblağlar olmadıgı sürece problem çıkarmıyolar.

Soyismini değiştirme işlemi aslında çok basit, bi süre beklemek durumundasınız belki, ben yaklaşık 3 hafta kadar bekledim Türkiyeden onay beklemek bazen uzun sürdüğü için, ama tek şey öncelikle konsolosluga gidip evliliğinizi Türk makamınca onaylatmanız. Bilmiyorum belki de yapmışsınızdır - Yanlış yönlendirmek istemem, ama ben de Ingilizle evliyim, dolayısıyla bunu eşiniz yapabilir ve sorabilir sizin adınıza da. Ben Uluslararası evlilik cüzdanı için başvuru yapmıştım Türk Konsoloslugunda. Soyisim ile ilgili eğer ki bir Ingiliz vatandaşı olarak sorarsanız konsolosluga eminim ki sizi yönlendireceklerdir."Maalesef" biliyosunuzdur ki bu vize, oturum işlemlerinde inanılmaz sıkılar ve her ne kadar evliliğinizin ve ciddiyetinizin kanıtı olacak belge varsa edinmeye ve göstermeye bakmanızı tavsiye ederim. Spouse vizeyi aldıgımda gişedeki adam, unutmayın ki kanıt lazım bundan sonrası için, ortak yaptıgınız her şeyin kanıtını saklayın demişti. Evliliğinize ve ilişkinize dair değişiklikler, ciddiyetinizi gösteren ekstra herhangi bi ayrıntı mutlaka etkili olucaktır.

Ben 2 senelik spouse vize için 600 pound kadar bi ödeme yapmıştım, bu sonraki adım için ne kadar bi ödeme yapılacagını biliyor musunuz? 8 ay kadar sonra bilmeye veya şimdiden biriktirmeye ihtiyacım olucak!

Keşke daha fazla yardım edebilsem, ama benim ciddiye aldıgım ve bildiğim kadarıyla onların da fazlasıyla üzerinde durdugu ayrıntılar bunlar, özellikle alınan yardımlar vesaire. Vize formunda bile koca bi sayfayı buna ayırmışlardı! Ben de en basitinden paylaşmak istedim.

Sevgiler..
muggle_nd isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2010   #3
aLeyna
Üye

Yazılar: 72
saol yazdiklarin icin valla ben trde evlendim burda konsolosluga gidip evliligimizi onaylatiirma gbi bsy yapmadim hatta bilmiyodm bunu simdi sndn ogrendim ama evlilik cuzdanim var ztn orda soyismimiz ayni o yuzden pasaport olsn diger belgeler olsun pek onemli oldugunu dusunmedigim icin belkide bu kdr gec kaldim ya. Bu arada esimin ingilizcesi yok.

Bu arada eklemeyi unuttum ingilizcesi olmayanlar bu suresiz oturuma basvuramiyolar bildigim kadariyla sadece vize suresini uzatiyolar ama nasil olucak diye hic bi bilgim yok arkadaslar aranizda bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa lutfen beni aydinlatsin. Benim esiminde ingilizcesi fazla olmadgi icn sanirim sertifika alamicaz o yuzden ne gibi bisyler yapmamiz lazim bu vizeyi uzatmak icin hangi foruma basvurmamiz lazim?
aLeyna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil