ingiltereye iki sene once uzun dönem öğrenci vizesi aldım. gittim okuluma en fazla 2 ay devam edebildim eşimin trafik kazası gecirmesi üzerine türkiyeye döndüm. ve geri gitmedim. suan hersey yolunda tekrar uzun dönem gitmek istiyorum lakin bazı arkadaslar okula devam etmediğim için adımın kara listede olacagından vize alsam bile ülkeye almayacaklarını soylediler. doğrumudur. danısmanımla görüştüm cok kolay vize alırız dedi. pasaportumda hemen hemen her büyük ülkenin vizesi var. ama bu kara listeye girmiş olmam doğrumudur?
yapma arkadasım varmıs:S okul seni home office e bildiriyormus oda gümrüklere ismini veriyormus:S
Okulu biraktiktan sonra hemen Turkiye'ye donmus isen sorun cikarmazlar, egerki donmemis isen neden donus yapmadigini, gecen sure zarfinda ne yaptigini sorabilirler.
sitede gecen sene bir arkadasın basına gelmistı ama ismini hatırlayamadım,bu arkadasımız okula devam etmemis ve giris yaparken sınırdısı etmislerdi,sonra yerlesim vizesine basvurmustu gene benimle aynı donem red almıstı sanırım.yerlesim vizesinden, sizin durumunuz farklı ....anladıgım kadarıyla turkiyeye dondukten sonra geri donmemisiniz uk.yeni basvurunuzu ogrenci olarak yapacaksanız bu durumu acıklayıcı belgeler ekleyin bir detaylı mektupla kafalarında soru isaretlerini gidermek icin,ama turist vb vizesine basvurcaksanız her vize turu birbirinden bagımsız olacagı icin pek sorun olacagını sanmıyorum,ayrıca benimde bilgigim okullar devamsızlık yapanı home officeye bildiriyor ama sizin durum farklı overstay veya devamsızlık yapmamıssınız
Konu ozzy48 tarafından (29.07.2010 Saat 07:13 ) değiştirilmiştir.
daha once bana siz cevap verdiniz galiba .
sanırım uzun zamandır ingilteredesiniz.
buyüzden size danışmak istediğim konular var.
3 haftadır dil eğitimi için araştırma yapmaktayım. ankarada ki danışmanlık şirketlerinin birkaçı ile görüşmekteyim.
size danışmak istediğim 24 haftalık dil eğitimi için amerika mı ingilteri mi daha uygun ( aralık ayında)
eğitim+ konaklama ve diğer giderleride eklersek hangisi ekonomik olur.
çalışma izni ve iş bulmak hangisinde daha fazla imkan var.
Bir ara ingiltere dil eğitimi için pre intermediate istiyordu.Sonra elementry oldu.Şuanda nedir?
Birde konaklamyı 1 aylık al diyor danışmanlık şirketi.Sonra daha ucuz konaklama bulursun dedi.
Ama bayanlar daha zor konaklama buluyormuş yazılanlardan anladığm kadarı ile doğru mu?
Danışmanlık şirketimde ki bayan 2 yıl ingilterede kalmış bana çalıştığı yerin numarasını ve konaklama için tanıdığı kişilerin telofonunu verecek.
Birde iş konusunda sizin gibi eli yüzü düzgün eğitimli insanları iş yerleri pek kaçırmaz dedi.
okul masrafı hariç
konaklama ve diğer giderler için zaten hesabında para göstermek zorundasın.
Ama konaklama paramı çalışarak çıkarırsam daha iyi olur.
Çünkü sertifika programlarına gitmek istiyorum.
peki buradan ankara antlasmasıyla sirket kurup gelmekmi daha mantıklı? yoksa öğrenci olarakmı? ozz hocamın da dediği gibi vize türü değişti die sınırda bişe demeyebilirler diye düşünüyorum. danısmanımda sizin gibi dedi okulu bıraktıgınız gibi türkiyeye döndüğünüz için bunları acıklayıcı mektupla ikna ederiz. ama ben vize almaktan korkmuyorum vize alıpta uk a girerken sınır dısı edilmekten korkuyorum. geri gidecek param yok desem ne yaparlar beni sınırda
funny mesajın benim kafamdaki sorularla aynı bende amerikamı ingilteremi hala kararsızın edgware academy gelmeyi düşünüyorum 10. ayda başvurumu yapıcam ama soru işaretleri var amerikamı ingilteremi iyi ben 1 yıl kalmayı planlıyorum
daha once bana siz cevap verdiniz galiba .
sanırım uzun zamandır ingilteredesiniz.
buyüzden size danışmak istediğim konular var.
3 haftadır dil eğitimi için araştırma yapmaktayım. ankarada ki danışmanlık şirketlerinin birkaçı ile görüşmekteyim.
size danışmak istediğim 24 haftalık dil eğitimi için amerika mı ingilteri mi daha uygun ( aralık ayında)
eğitim+ konaklama ve diğer giderleride eklersek hangisi ekonomik olur.
çalışma izni ve iş bulmak hangisinde daha fazla imkan var.
Bir ara ingiltere dil eğitimi için pre intermediate istiyordu.Sonra elementry oldu.Şuanda nedir?
Birde konaklamyı 1 aylık al diyor danışmanlık şirketi.Sonra daha ucuz konaklama bulursun dedi.
Ama bayanlar daha zor konaklama buluyormuş yazılanlardan anladığm kadarı ile doğru mu?
Danışmanlık şirketimde ki bayan 2 yıl ingilterede kalmış bana çalıştığı yerin numarasını ve konaklama için tanıdığı kişilerin telofonunu verecek.
Birde iş konusunda sizin gibi eli yüzü düzgün eğitimli insanları iş yerleri pek kaçırmaz dedi.
okul masrafı hariç
konaklama ve diğer giderler için zaten hesabında para göstermek zorundasın.
Ama konaklama paramı çalışarak çıkarırsam daha iyi olur.
Çünkü sertifika programlarına gitmek istiyorum.
Birde LSI hamstead olacak kursum sizce nasıl?
beni bilgilendirirseniz sevinirm .iyi günler
oncelikle ben yerlesim vizesiyle bulunuyorum,verecegim bilgiler sadece kendi dusuncelerim! amarikamı ingilteremi dersen bu sizin kararınız ben birsey diyemem ama bazı sorulrınızı cevaplayabilirim.oncelikle geldiginiz dil okulunda bolca turk arkadasınız olacak,(3 gun once bir aile dostumuzla konustu londra dısında okulunda 15 turk var) tabiki bunda bir problem yok bazı arkadaslar aman turk olmasın moduna giriyolar boyle birsey yok bolca olacak artı japon cinli vb,ev olayını evet uzun sure aile yanı tutmayın bencede ev konforludur yemek internet vb ama doku uyusmazlıgı olabiliyor,1-2 ay aile yanında kalıp sonra okulundaki arkadaslarla share flat yapabilirsin internet ve ilan panolarından,ayrıca danısmanların okul yonlendirmesine pek bakma onlar fazla komisyon aldıkları okuulara yonlendirme yaptıklarını duydum,en onemli konu is konusuna gelirsek tamamen sans cok zor su artık polonyalılar bile donuyor ama dedigim gibi tamamen sans,en kolay is hizmet sektorunde bulursun garson,steward comi vb,ama calısma izninin yasal 10 saat buda sizin tam olarak giderinizi karsılamaz mecburen birikim gerekecek,kacak calısabilirsin ama artık home office cok ciddiye alıyor ve kacak isci calıstırma cezası isverene 10.000 pound
peki buradan ankara antlasmasıyla sirket kurup gelmekmi daha mantıklı? yoksa öğrenci olarakmı? ozz hocamın da dediği gibi vize türü değişti die sınırda bişe demeyebilirler diye düşünüyorum. danısmanımda sizin gibi dedi okulu bıraktıgınız gibi türkiyeye döndüğünüz için bunları acıklayıcı mektupla ikna ederiz. ama ben vize almaktan korkmuyorum vize alıpta uk a girerken sınır dısı edilmekten korkuyorum. geri gidecek param yok desem ne yaparlar beni sınırda
dostum is kuracaksan once gel bir ortamı gor,olay vb gibi gazetelere bakarsan her gun nerdeyse 100 tane devren kebapcı var,artık eskisi gibi degil isler kirizden sonra ankara anlasması cok pompalanıyor nedeni bende bu iste cok rant var avukat,danısman vb malesef pasta cok buyuk ama diyer tarafı kimse bakmıyor daha oncede yazmıstım benim evim commercial (sehrin ticaret caddesi)nerdeyse dukkanların %15 aylardır bos kapanan dukkanın haddi hesabı yok gecen gun marmaris diye kebapcı gordum kapanmıs.o yuzden once gelin gorun ondan sonra yatırım yaparsınız