merhaba arkadaşlar 17 yasındayım istanbulda yaşıyorum ab ülkelerine rahat giriş çıkış yapabilmek adına çifte vatandaş olmak istiyorum aşağıdaki şartların gerektiğini biliyorum
Doldurulmuş ve imzalanmış iki nüsha başvuru formu
Yemin Belgesi'nin (Affirmation of Allegiance) iki adet fotokopisi
Nüfus cüzdanının aynı sayfada arkalı-önlü fotokopisi
4 adet fotoğraf
Harç bedeli (posta ile başvuranlardan ayrıca posta ücreti alınmaktadır)
yemin belgesini hala temin edemedim nerden ediceğimi bilemiyorum ve bu belgelerin hepsini tamamladıktan sonra başkonsolosluğa gönderimi vs var
Bana Bu süreçte yardım edebilecek varmı?
arkadasin bu bilgi nerden aldigi anladim burdaki turkish embassy den alms sanirm ama yanlis bilgi almiisn veya anlamisin cunku cift vatandaslik sadece o ulkede yasayip o ulkenin paspaortunu vatandasligini alan kisilere mahsus ornegin ben ingiliz vatandasiyim ama senin dediginide yaptim turk vatandasi da oldum yani cigte de vatandasim kisacasi sen bndan yaranlanamazsin yaranlanmak istiyosan once bir ulkenin vatanadasi ol sonradan da ciftede vatanadasliga basvur yoruldum
mert ben sana ulaşamıyorum yaamsn i daha açık yazar mısın? [email]tgbclk_027@hotmail.com[/email]
ben bir çift vatan olarak diyebilirimki çifte vatan olmak baya bir kolay
1) en yakan belediyeye git ve başvur(çifte vatanlık bölumune)
2)başvurun kabul edilirse senden bir kaç şey isterler (fotorağ kimlil vb)
3)kabul eilersen sana bitane geçici visa verirler bu visa ingiltereye gitmek içindir igilteredeyken orda bir belediyede başvuru yine yapmak durumda kalacaksın bunu yaptıktan sonra çifte vatan olursun