İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

çift vatandaşlara eğitim imkanı???(çoook acil)

Seçenekler Stil
Alt 02.09.2009   #1
sezay
Çaylak Üye

Yazılar: 11
çift vatandaşlara eğitim imkanı???(çoook acil)

ark.lar ben hem türk hem bulgar vatandaşlığına sahibim,inglitereye bulgar pasaportuyla gidicem oradA her hangi bi üniversitede okumam için yardımcı olabilirmisiniz??? çift vatandaşlara üni fiyatı ne kadardır ve nasıl başvurabilirm???.. 1 ay içinde londraya gidicem acilen yardımcı olursanız çok sevinirim..(şimdiden tşk)
sezay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.09.2009   #2
Filanguage
Kıdemli Üye

Yazılar: 483
Alıntı:
sezay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ark.lar ben hem türk hem bulgar vatandaşlığına sahibim,inglitereye bulgar pasaportuyla gidicem oradA her hangi bi üniversitede okumam için yardımcı olabilirmisiniz??? çift vatandaşlara üni fiyatı ne kadardır ve nasıl başvurabilirm???.. 1 ay içinde londraya gidicem acilen yardımcı olursanız çok sevinirim..(şimdiden tşk)
cok emin degilim amam EU ulkesi olan cifte vatandasligin varsa EU fiyatlari ile egitim alirsin .. en fazla 3500 pound civarinda bir odeme yaparsin gerci universitesinden universitesine degisir birde size kredi veriyorlar egitim sureciniz kadar ve egitiminiz bittikten sonra bu parayi oduyorsunuz eger yanlis hatirlamiyorsam bu parayida eger yillik kazanciniz 15000 poundun altindaysa odemeye baslamiyorsunuz .. onun disinda birde yine yanlis hatirlamiyorsam .. ise girdiginizde odemeye basliyorsunuz ? issizken odemenizi talep edemiyorlar ..
Filanguage isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.09.2009   #3
sezay
Çaylak Üye

çok saol filanguage artık oraya gitimde herhangi bi üni konuşurum.
Alt 02.09.2009   #4
Filanguage
Kıdemli Üye

Alıntı:
sezay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok saol filanguage artık oraya gitimde herhangi bi üni konuşurum.
tavsiyem - metropolitan universitesi / kingston universty / greenwich universty

bunlarin uzerinde dur arastir derim amam yinede sen bilirsin kalacak yer vesaire cok onemli o yuzden bildigini oku !
Alt 08.09.2009   #5
mathilda
Highgate Cemetery'de yatıyor...

Yazılar: 106
sezay: vatandasi oldugun EU ulkesi icerisinde en az 2 yil ikamet etmeden, EU fiyati taleb edemezsin. Ha vize alma konusunda tabi kolaylik olacak ama fiyat bakimindan turk fiyati odeyeceksin.
Cogu kisinin bilmedigi bir konu bu, ingiliz vatandaslarinin da basina geliyor. bazi aileler turkiye, ispanya, portekiz, misir gibi yerlere yerlesiyor ve cocuklari universiteye kayit yaptirmak istediklerinde tatsiz surprizlerle karsilasiyolar. binde bir ama cikiyor bazen.

sen ne okumak istiyorsun ki, ona gore universite sececeksin. bir de lise diploma notun nedir ona bakmak lazim cunku bazi okullar, lise diploma notun ne olursa olsun ilk once britanyali bir kolejde A-level veya Highers yapmadan seni okula almayabilir.

Konu mathilda tarafından (08.09.2009 Saat 15:33 ) değiştirilmiştir.
mathilda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.09.2009   #6
Filanguage
Kıdemli Üye

Alıntı:
mathilda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sezay: vatandasi oldugun EU ulkesi icerisinde en az 2 yil ikamet etmeden, EU fiyati taleb edemezsin. Ha vize alma konusunda tabi kolaylik olacak ama fiyat bakimindan turk fiyati odeyeceksin.
Cogu kisinin bilmedigi bir konu bu, ingiliz vatandaslarinin da basina geliyor. bazi aileler turkiye, ispanya, portekiz, misir gibi yerlere yerlesiyor ve cocuklari universiteye kayit yaptirmak istediklerinde tatsiz surprizlerle karsilasiyolar. binde bir ama cikiyor bazen.

sen ne okumak istiyorsun ki, ona gore universite sececeksin. bir de lise diploma notun nedir ona bakmak lazim cunku bazi okullar, lise diploma notun ne olursa olsun ilk once britanyali bir kolejde A-level veya Highers yapmadan seni okula almayabilir.

bu bilgi icin ayrica sanan cok cok tessekkur ederim matilda! ben gercekten bu konu hakkinda bisey bilmiyordum - bu bilgi iyyi oldu yani iki yil ikamet zorunlulugu var ? kader utansin !
Alt 10.09.2009   #7
sezay
Çaylak Üye

mathilda:: aslında ne okuıcamı tam bılmıyorum işletme var aklımda 65.75 notum yeterlımı pek bılmıyorum! gider gitmez bi dil kursuna yazılıcam ztn. peki üni başladımda bankadan öğrenci kredisi çekebiliyo muyum? ödeme şartları nasıl oluyo bilgin varmı?
Alt 10.09.2009   #8
mathilda

universite fiyatlari 9bin pound ile 15 bin arasi degisiyo, dedigim gibi sana "turist" muamelesi edecekler. bu kadar buyuk miktarda parayi kredi cekmek istediginden emin misin?
soyle bisi olabilir: bunu tamamen oneri olarak yaziyorum, sen bir "college" e gel ve business administiration gibi bi bolum sec.. yani sen isletme bolumunu universitelerde degil de college lerde ara. kolejler daha ucuz ve verdikleri diploma/sertifikalar ile universite 2. siniftan baslama olanagi veriyor. maliyeti senede 3bin civarinda olmali, en fazla 4bin. iki sene bu okula giderek hem "resident" status unu eline alir universiteye ucuz gidersin, hem de o arada ingilizcen gelisir. universiteye de 2. siniftan -hazirligi da atlayarak- girecegin icin pek zaman da kaybetmiyosun. ben simdi forumdan cikiyorum mesai saatim doldu, eve varinca yazmasam bile sabah ayrintili bilgi veririm. sen bu arada "business" bolumlerine bak college lerdeki.

hersey gonlunce olsun.
Alt 10.09.2009   #9
sezay
Çaylak Üye

ne kdr tşk etsem azdır çoook yardımcı oldun mathilda tavsiyen daha mantıklı,galıba dedini yapıcam. peki koleje yazılmak için geç dilmi istedim zmn kayıt yaptırabılıyo muyum? çok soru sordum bılıyorum kusura bakma
Alt 10.09.2009   #10
mathilda

bu sene icin gec malesef, ama bazi kolejlerin ocak ayinda baslayan bolumleri var ben bi ara bakicam.

Seçenekler
Stil