Türkiye'ye dönüyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 21.10.2008   #1
egem
Çaylak Üye

Yazılar: 6
Question cevap istiyorum:)

selam arkadaslar benim sorum Trde yasayanlara olucak..
ben londra okuyorum ve universiteden mezun oldukdan sonra ailemle beraber trye kesin donus yapmayi planliyoruz benim uniye gitmeme 1 sene var su an college'de muhasebe dersi yapiyorum unide bankacilik ve finans yapmayi planliyorum yani soylemek istedigim trye geldigim zaman is imkanlari nasil olur nasil bi ise girebilirim maa$i nekadar olur hangi sektorlerde is bulabilirim ??

eevet arkadaslar bi zahmet olmazsa bana bu bilgileri verirmisiniz
egem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2008   #2
manchesterdabirturk
Üye

Yazılar: 92
Alıntı:
GöKHaN DuRMaZ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada Lisans mezunu olmadan bankacı olabilmen biraz zor diye düşünüyorum. Zor ve emek, fazla mesai isteyen bir iş. Çalışacağın kuruma, pozisyona ve yere göre ücretler değişkenlik gösterir. Geçenlerde başlayan bir arkadaşım 900 Lira ile başlamıştı

Dönme fikri bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası ama orada yaşayan bilir oranın zorluk ve sıkıntılarını. Bu yüzden sana bu konuda bir öneri sunamayacağım fakat şöyle bir örnek vereyim. Burada işletme mezunu bir arkadaşım şu an londrada ve part time çalışarak burada tam zamanlı çalışarak kazandığının 2-2.5 katını orada kazandığından dönmeyi düşünmüyor

Gökhan'a katılıyorum. Türkiye'de şartlar malum net asgari ücret sadece 500.00ytl eğer orada mutluysan ve iyi şartlarda yaşıyorsan gelme en azından orada birikim yapıp sermaye ile buraya donersin doneceksen de.

bi kere is bulmak zor burada malesef, üniversite mezunu olacaksın yabancı dilin olacak illaki farklılığın olur ama banka sektorunde ozellıkle çok az maasa calısan nice üniversite mezunu dil bilenler var ve başlangıcta çok düşük maaslara çok çalıştırılıyorlar. arkadaşlarımdan biliyorum, umarım dogru kararı verirsin.. ama yine de araştır tabii ki.
manchesterdabirturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2008   #3
egem
Çaylak Üye

sizde biyerde haklisiniz tabiki ama hayatimin sonuna kadar burda yasamak istemiyorum yani saolun yinede daha once arastirmalar yaptim ama onlar pozitifdi bilemiyorum...
Alt 21.10.2008   #4
egem
Çaylak Üye

tabiki once burda calisicam planlarim ters tepmesse tabiki tesekkurler bilgiler icin
Alt 13.11.2008   #5
atak1001
Üye

Yazılar: 34
para kazanacagina inandiktan sonra nerde istersen orada yasa derim
atak1001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2008   #6
sonbahar
Çaylak Üye

Yazılar: 3
bencede gelme benim ailem senelerdir orda bende gelmeye çalışıyorum ama gelemiyorum kesin dönüş yapıpta pişman olan çok insan biliyorum inanki pişman olursun türkiyede emeğinin karşılığını alamıyorsun ii düşüün umarım sağlıklı karar verirsin
sonbahar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2008   #7
sonbahar
Çaylak Üye

Yazılar: 3
benim kardeşimde ingilterede üniv. okuyo yazın geliyo hemen dönmek istiyo türkiyenin şartlarını begenmiyor istersen tanışın sana bir güzel türkiyeyi anlatsın
sonbahar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil