İngiltere'ye geliyorum ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum »

cep telefonum işe yaramayacak mı?

Seçenekler Stil
Alt 18.09.2007   #1
challenger
Çaylak Üye

Yazılar: 3
cep telefonum işe yaramayacak mı?

Arkadaşlar merhaba bende 7 ay gibi bir süre için ingilter ye gitmeye hazırlanıyorum. Ancak kafama bir soru takıldı ben Turkcell ile yurtdışından Türkiye yi ararsam veya aranırsam ne gibi bir maaliyeti olur. Kontör/Dakika olarak deneyen var mı?
Oradan kontörlü bir hat alırsam örneğin orange gibi bizim Türkiye De kullandığımız cep telefonlarına takılamadığını yani sim kartın daha farklı olduğunu cep telefonumu boşuna götüreceğimi söylediler, acaba bu doğru mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
challenger isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2007   #2
goborto
Üye

Yazılar: 86
kendi telefonunu burdan alacagin herhangi bir sebekenin karti ile kullanabilirsin mantikli olan bu olur cunku uluslar arasi kullanmak pek mantikli degil tc hattini heleki 7 ay kalicakmisn bide burda uluslararsi kartlar var onlardan alirsin aileni ark. arar uzun uzun konusrsun bence cepten enfazla mesaj cekmek mantikli burdan turkiyeye aramak icin zati ucuz yollar var
goborto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2007   #3
phoenix7
Üye

Yazılar: 83
faturalı hattı bilmiyorum ancak trkcell kontorlu hattını ingiltere kullanımında yurtdışına her mesaj 10 kontor, dk. sı ise 50 kontör olarak hesabından düşer

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.
phoenix7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.09.2007   #4
pekcewik
Çaylak Üye

Yazılar: 16
hocam eger turkiyeden getirecegin telefonun sim kilidi kirik degilse burdan alacagin sim telefonunda calismaz(denedim biliyorum ya gelmeden once telefonunun sim kilidini kirdir orda yada burda telefon al arti hat cok ucuz 10 pound a sifir telefon alirsin. " pay as you go" diye bisi var burda bizim kontorlu hatlar gibi iste ondan alirsin bitanede ben orange diye bi sebeke var ondan aldim iste sifir motorolla f3 telefon + birde 10 poundluk kredi verdiler toplam 20pound a mal oldu. zaten arkadaslarinda dedigi gibi buraya geldiginde de uluslararasi telefon kartlari var ondan alirsin turkiyeyle konusurken onu kullanirsin ingilteredekilerle konusrkende cep telefonunu kullanirsin.Ayrica sim kart goruntu olarak ayni sim kart yukardada belirttigim gibi bazi telefonlarin sim kilidi oldugundan turkiyeden getirecegin telefonda calismayabilir.
pekcewik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil