İngiltere'de dil okulu ...

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Stil
Alt 10.03.2007   #1
kerimsozbir
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Callan School

Birsey daha soracagım? İlk once CAllan School of English in British Council 'la üye olmaması bu okulun kotu oldugunu mu gosterir? İkincisi Callan Method la ingilizceyi 1/4 lik zamanda öğretmesi ile ilgili birseyler biliyor musunuz? Cevap verirseniz cok senirimi, simdiden tesekkurler...
kerimsozbir isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10.03.2007   #2
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
British Council İngiliz kültür ateşeliğine bağlı eğitim müdürlüğüdür. İngilizce dil okullarını denetler ve kendi kriterlerine uygun olan okullara akreditasyon verir. Binlerce dil okulunun çok büyük bir kısmı British Council akreditasyonuna sahiptir. Yani British Council onaylı bir okul çok iyi olmak zorunda değil, sadece temel bazı kriterlere sahip demektir. Bu onayın olmaması ise, bu temel kriterlerin mevcut olmaması anlamına gelir, yani okul iyi bir okul değildir.

Callan metodu ile eğitim veren hiç bir okulun akreditasyonu yoktur. Bunun sebebi de işe yarayıp yaramadığının ispatlanmamış olmasıdır. callan okulları metodu "bir bebeğe dil öğretir gibi" şeklinde şeklinde açıklıyorlar. Süre de çok kısa oluyormuş bu şekilde. Gerçekten 1/4 zamanda dil öğretebiliyorlar mı, yoksa harala gürele bir şeyler mi oluyor bilemiyorum.

Öğrenmek isterseniz bu yeni metodun denekleri olabilirsiniz. (Tabii vize alabilirseniz)
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 31.10.2007   #3
jackali
Çaylak Üye

Callan school hakkında yazan ediThor arkadaş ya okullar hakkında birşey bilmiyor ya da kasten callan school'u kötülemek istemiş.
çünkü
1. 47 yıllık ve ingilterenin en büyük dil okulu callan school için güvenilmez demiş ve 3-5 yıllık ELT gibi sıradan callan'dan kat kat küçük bir okulu daha güvenilir demiş ve tavsiye etmiş. Bir okul güvenilmez olupta 47 yıldır nasıl ayakta duruyor ve nasıl ingiltere'nin en büyük dil okulu olabiliyor? British Council'e kayıtlı okullar tamamıyla klasik metodla eğitim verip bunu savunmaktadırlar callan School ise callan method'la eğitim verdiği için zaten bu kuruma üye olmaz. British Council'e üye olmaması yetersizliğinden değil savunduğu fikirle uyuşmadığı içindir.
2. Arkadaşın vizeler konusunda da bilgisi yetersiz ingiltere'deki okulların vize alınıp alınamadığı British Council onayı olup olmadığına değil İngiltere Eğitim bakanlığının en son 2005 yılında hazırlamış olduğu listesinde olup olmadığına göre verilir. Callan School bu listede en başta gelen okuldur. Zaten dediği gibi vize almak zor veya imkansız ise acentalar öğrencileri niye bu okula yönlendiriyor, vize alınamadığı zaman para kazanılamayacağını ve ayakta kalınamayacağını bilmiyorlar mı?
jackali isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 31.10.2007   #4
jackali
Çaylak Üye

Sayın EdiThor arkadaş tekrar doğru bildiklerini yazmış ama tabiki yine hatalı.

British Council için A registered charity demiş doğrudur. Charity demek bir yardım kuruluşu veya vakıf demektir. Biz burada British Council'i eleştirmiyoruz sadece onun İngiltere eğitim bakanlığının resmi bir kuruluşu olmadığını sadece ingilizce eğitim almak isteyenlere yardımcı olmak için kurulmuş bir yardım kuruluşu ve bir vakıf olduğunu, İngiliz hükümetiyle işbirliği içinde çalıştığını söylüyoruz ve ekliyoruz bir öğrencinin ingiltereden vize alması için bu kuruluşa üye okullara kayıt yaptırması zorunluluğu yoktur. Bir öğrencinin vize alabilmesi için Kayıt yaptırdığı okulun İngiltere eğitim bakanlığının 2005 de hazırlamış olduğu listede olması gerekmektedir. bunu da biz söylemiyoruz İsteyen ingiltere konsolosluğunun sayfasına girip kendisi okuyabilir ve kayıt yaptıracağı okulun listede olup olmadığını kontrol edebilir yada http://www.dfes.gov.uk/providersregister/
adresinden kendisi girip bakabilir.
İngilizce eğitimin de kullanılan birçok method vardır bunları yok saymak gerçekleri değiştirmez. ayrıca İngilterede eğitimle ilgili garanti veren tek okul callan school'dur. eğer bu şekilde ingilizce öğretemezse 47 yıldır ayakta kalamaz ve de eğitim sonunda ingiltere Cambridge üniversitesinin yaptığı First certificate imtanını geçme garantisi veremez aynı zamanda da bunu diğer kursların hazırladığı zamanın dörtte birinde yapmaktadır. İNGİLTERE'de bir kurum bu şekilde bir garanti verip bunu beyan ederse buna uymak zorundadır bu tip şeyler İngiltere'de hukumet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Öğrencilerin aldatılmasına kesinlikle izin verilmemektedir. o yüzden Callan School yapmış olduğu beyanlarına uymak zorundadır ve uymaktadır. Yani en büyük dil okulu diyorsa ve ingilizceyi dörtte bir zamanda konuşarak öğretiyorum diyorsa bunlar kesinlikle doğru olmak zorundadır.
Arkadaş vize için şöyle bir not düşmüş (Vize hususunu merak eden arkadaşlara ise banka hesaplarında düşük bir miktar varken Callan'a kayıt yaptırıp vizeye başvurmalarını ve sonucu kendi gözleri ile görmelerini tavsiye ederim.) bu bir tamamıyla yanıltmadır, bu durum sadece callan school için değil bütün okullar için aynıdır. hesabınızda paranız yoksa ingiltereden hangi okula kayıt yaptırırsanız yaptırın vize alamazsınız.

Öğrencilerin her zaman doğru ve yönlendirme yapılmadan bilgilendirilmesi isteği ile....
jackali isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02.11.2007   #5
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
Epeydir uğramıyordum foruma, uğramam lazımmış.
Bu Callan meselesini kapayalım.

Önce Callan method denen şey konusundaki kendi fikrim:
Mesleğim dilbilim, dil eğitimiyle amatörce uğraşan biri değilim, bunca yıldan sonra açıkça derim ki bu "çocuğa öğretir gibi konuşarak" dil öğretme fikrini ne bulan yer callan ne de ilk uygulayan. 70'lerde çok meşhur bir yöntemdi, uzunca tartışıldı dilbilim çevrelerinde, yıllarca sonuçları gözlendi sonuçta bütün dilbilim camiası tarafından terkedildi. Bu yöntemin dil öğretmediği kanıtlandı. Bu yöntemle eğitim veren ciddi kurumlar da vazgeçti. (Kalifiye olmayan eğitmenler çalıştırıp rant sağlamaya çalışan üç beş aklı evvel tüccar dışında ) bu on yıllar önce kapanmış bir mesele dilbilim açısından.

Dil okuları konusunda Birleşik Krallık Hükümeti'nin resmi tavrı:
British Council İngiliz Hükümeti'nin bir bakanlığı olan FCO (Foreign and Commonwealth Office)'e bağlı, İngiltere Devlet Bütcesinden yılda 190 milyon pound alan ve sadece dil eğitimi değil bütün kültürel konularda Birleşik Krallık'ı dış ülkelerde kültürel anlamda temsile yetkili tek devlet kurumudur. En Son 1993 yılında güncellenen ve kendi adına çıkarılan "British Council Royal Charter and Bye-laws 1993" isimli kanunla yetkileri ve ayrıcalıkları doğrudan kraliçenin imzasıyla belirlenmiştir. Bunu sırf bir dil okulu konusunda kimbilir hangi çıkar sebebiyle sorgulamaya açan hiç kimse güvenilir değildir.
Callan denen ticarethane'nin British council tarafından onay almama sebebi yanlışlığı ispatlanmış bir eğitim yöntemini sadece ticari sebeplerle pazarlamaya devam etmesidir. Ne zaman ki düzgün geçerli yöntemlerle eğitim verirler o zaman bütün dilbilim dünyası tarafından'da Britanya devlet kurumları tarafından da tanınırlar.

O zamana kadar bu tartışma kapanmıştır. İlgili insanların kafasını daha fazla karıştırmamak için konuyu kilitliyorum.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil