merhabalar.şimdilik 1 aylıgına bir dil kursuna kaydoldum ve haziranda gidiyorum.kurs günde 3 saat ve ben mutlaka part time da olsa biyerde calşmak istiyorum.ancak yanlarında kalacagım aile calışmamın cok zor oldugunu söylüyorlar.gercekten iş bulmak cok mu zor.çalışma izni falan gerekio mu..
part time calisma izni alabilmeniz icin en az 6 aylik kayit yaptirmaniz gerekiyordu. su an yasal olarak calismaniz mumkun degil. yasa disi calismaya tesebbus etmeyin, basiniz agriyabilir.
sevgili arkadaslar goruyorum ki turklugun getirdigi bir sey bu illegal olmak. zaten az kalıcakmıssın mayhem ne ugrasıyon isle falan takıl gec. ingilizceni ilerletmeye bak. inanamıyorum ben boyle seylere. neyse tamam soyluyorum nasıl kacak is bulacagını cok basit kuzeye git ve ordaki turk lokantalarına, barlarına ve cafelerine git. kesin is bulursun onlarda turk ya illegal sorun olmaz. ve sonra super bir turkceyle geri donuceksin. ikinci yol gidiyosun bir bara cafeye neyse ama eleman arayan olacak. diyosun ben calısmak istiyorum o sana soruyo calısma iznini sende var diyosun. eger sana derseki saati su kadar mesela 4 paund sen diyosun kacak 5 e calısırım gunde su kadar saat neyse. adam yerse isi alırsın. cunku londra pahalı bir memleket kimse fazladan para odemek istemiyor.
son olarak kacak calısmak isteyen arkadaslar icin ;
biraz tavsiye ;
ikinci isiniz kacak olsun, (londra icin diyorum kacak is bulmak normal is bulmaktan daha kolay)
eger isiniz kacaksa ve turklerle calısmıyosanız her zaman kopek muamelesi goruceksiniz ve ustune de yabancı ve turk olmanız katılınca bilemiyorum
her zaman en poktan islerde calısacaksınız (sanslı olan cok az )
yakalandıgınızda eger polis iyiyse ihtar ama tersse iste o zaman cafer bez getir,
pasaportu degistirseniz bile dunyada bir daha vize isteyen ulkelere giremiyceksiniz. Turkiye de yasamak istemeyen biri iseniz hayatta basarılar.
Dusunsenize turkiyede cok kalite bir ise giriyosun adamlar seni ingiltereye yolluyo sen vize alamıyon niye kacak calıstın diye !!!!!!!
Amannnn bana ne yaa hepimiz türk degilmiyiz mayhem hala istiyosan benim arkadasın lokantası var londra da adresini yollıyayım ozeline, git calıs oda bir turk arıyo ucuza amele gibi calıstıracak. saglık falan bir problem olursa da igrenc ingiliz hasatenelerine de astronomik bir ucret odersin cunku arkadasım seni tanımaz
pardon mayhem kac ay kalıyodun sen ? ya da ne zaman gidiyodun ? eger gidiyosan en az 7 aylık bir kursa git kacak kucagı bosver. gidince kacak is seni bulur rahat oll
simdi ortada bir yanlıs anlasılma var. biz burda saatine 5 paund derken vasıfsız ve calısma izni olan veya olmayan arkadaslardan bahsediyoruz. ingilizcesi zar zor yasamaya yeten ama amelelige veya bulasık yıkamaya eli yatkın arkadaslardan bahsediyoruz. ingilizcesi orta üstü olan elinden meslek gelen arkadaslar 7 paund falan alır. 10 paund alanları bende duydum. ama onlar maalesef universite ogrencileri arkadasım. vasıflı adamlar. (ingiltereye gore) sende kazanabilirsin 10 paund uzulme. gunduz icin bir is 5-6 paund sonra aksam baska ise ortalaman 10 na gelir. ben bunu yazılarımda hep belirtiyorum ingiltere de calısana is cok sen yeterki calısmak iste. birde surda atlanan birsey var. ilk baslarda duzenli is bulamazsın. yok gunde 2 saat calısırsın. bir gun seni cagırmaz. bilmiyorum 3 ay falan boyle gecer. sonra kendini gecindirecek kadar kazanırsın bi daha ver coskuyu. sen yanında 3 ay hic is bulamayacak gibi saglam git yanii. bulursan sanslı ne guzel, bulamazsan da tedbirli olursun. kimseye muhtac olmazsın.
son olarak vizeyi al ve londraya gel gerisi gelicek ama tedbirli olmakta fayda var.