sıtedekı tum emeklere sygılarımla benım ve bır cok arkadasın merak ettıgı ve ogrenmek ıstedıgı bılgıler bu sorucaklarım oldugundan pek suphem yok umarım cevaplayan cıkar.
1.gençliğimizin %70 i öğrenci vizesi almanın peşinde ve ngilterede kalmanın peşinde oldugunu cevrem ve ınsanlarla konusarak anlıyorum doğru mu?
2.öğrenci vizesi aldık farzedersek bu vizeyi en son 2 yıl olmak sartıyla nasıl uzatırız burdakı vıze ıcın ola evraklar mı lazım ne lazım yapan bı arkadas mumkunse detaylı anlatsın cok rıca ederım cunku vızeyı alıpta orda uzatamadıktan sonra bence hıc bır fantazısı kalmıyor
2.konaklamar cok pahalı malum zengın ulke satıs oranı yuksek bızım para degerımıze gore pahalı tabı haftalık 50 yada 70 i gecmıyıcek derece konaklama mumkun mu?
3.no work yazılı 6 aylık vize ile öğrenci tabıkı (bu buyuk sorun bence bır cok kısı bundan yakınıyor) bu tur vıze ıle calısmak mumkun mu ıllegal yoldan da olsa bazıları mumkun oldugunu soyledı trust gercekten ımkansızmıs ama ogrencı olunca pek sorun cıkmıyormus dıyolar cevaplayan kardesımız umarım bızı aydınlatır.(malum calısmak sart)
4.hepsını hallettık 2 yıl dıl kursu gorduk ve vize doldu artık student vasfımızda yok zaten yuksek lısans ıcınde gıtmedık kısaca su an uk nasıl kalabılırız bır ısyerı ıle yada o 2 yıl ıcerısın calıstıgımız ıs yerI kolaylık saglayabılırmı
5.evlenerek kalmak daha mı avantajlı acaba yada evlendık farzedelım 3 yıl 5 yıl 10 yıl sonra vatandas olalım farkeder mı oturum ıznı almamız gene zorlasırmı ve oturum ıznını almak ıcın gene tr'ye donmek gerekır orda halledılemez mı mesala amerıkada kacak kalanlar ıcın 10 yıl amerıkaya hızmet ettıkten sonra amerıka vatandası bıle olabılıyolar kacak kaldıgı halde bu hakka grencard ıle yapıyor ustelık cokta kolay oluyor onun ıcın neyse bu amerıka ıcındı
sorucaklarım sımdılık bunlar umarım sıte yonetıcılerı yayınlar ve cevaplayanda cıkar
he sunuda solemeden edemıyecegım ama sakın dıslama yada tas atıyomus gıbı anlamasınlar maddı durumu ıyı olan arkadaslar ıcın ılgılı bır soru ve sorularda deyıl altını cızerek belırtmek ısterım cunku paran varsa heryere gıder heryerde rahat olursunuz kanımca ben boyle dusunuyorum
1. öyle bir anket sonucunu hiç bir yerde okumadım. ama kendi çevremden söylersem %20
2. 1 yıldan sonra iyi haline(dil seviyesi, sosyal uyumluluk, sicil v.s.) bağlı olarak çalışmak için başvurabilirsin. 1 yıldan sonra eğitim için yeni bir okula kayıt olup vizeni uzatabilirsin. 1 yıldan sonra ingiliz bir bayanla evlenirsin uzatırsın.
3. çalışmak şart evet. ama önce "derslerine" çalışmak şart. bu çalışma azmini türkiye'de de görmek isteriz. eğer birdaha uk ye gidememeyi gözönüne alıyorsan çalışabilirsin evet.
4. 2 yıl uk de kalırsan uk de kalırsın(iyi haline göre) merak etme.
5. evlenir bir de kilise de vaftiz oldun mu deme keyfine hem oturum hem vatandaşlık cepte)
şaka bi tarafa 5 yıılık stratejik plan yapacak adamsan aferin sana. evlenerek kalmak ben ce daha avantajlı değil. çok kötü niyetle kullanıldığı için bu. çalışarak kalmak en iyisi sonra alırsın oturum zaten
oncelıkle bılgılerın ıcın ve hersey ıcın tesekkur ederım.
1. yaptıgım acıklamada anket gorup gormedıgını bılmıyorum ama ben utanarak %70 dedım oysa bu rakam %90 ları belkı gecıyodur kı cogu kımseler hatta ogrencıler maddı durumdan gıdemedıklerı gıbı coguda ıngılızce ogrenmeye orda kalmaya gıdıyorlar(BUNU VİZE ALIRKEN BİLE KORKULARINDAN KENDI ACENTALARINA BILE SOYLEMEMEYI TERCIH EDIYORUZ ) neyse bunun ıcın zaten tartısmaya bıle gırmem. gercek sadece bu bunu demek ıstedım saygılarımla
2.vizeyı nasıl uzatırız pek acık deyıl sanırım nasıl home offıce gıderız yanı posta ceklerı felan hepsını okudumda mesala sunu dıyorum 1 yıldaha uzatmak ıcın okul ucretı mısal 1000 paund konaklama vs gıbı seyler ıcın ne gosterıcez VIZE ICIN GEREKLI OLANLARDAKI GIBI banka hesabımı orjınalımı fotokopısımı yada antetlı kagıtmı bu gosterılıcek banka ıngılız mı yoksa turk bankasımı para ytl mı paund mı farkeder mı yanı bır cok arkadas ıcın en onemlı bu hatta 1 yıl okul ıle uzatan arkadas varsa ne kadara toplam malıyetı ne olmus onu solesın lutfen
2.bu çalışma azmini türkiye'de de görmek isteriz.derken ne demek ıstedın pek anlamadım ama genede aydınlatıcı cevap vermıyorsun sanırım gıtmedın galıba ıngıltereye yada gıttıysen bu yazılarla gıtmemıs bır ızlenım ve hıcbır sey bılmeyen kalıplasmıs seylerı yanı herkezın bıldıgı seylerı bıldıgının ızlemını bu sozune''bu çalışma azmini türkiye'de de görmek isteriz'' ile cevap olarak vermek ısterım
3.Çalısma ıznı cok onemlı ben calısma ıznı olupta part tıme dan fazla calısan ve no work yazıpta part tıme hatta ful tıme calıslabılecegını duydum bu forumlardan ve baska forumlardan verdıgın cevapla ılgısı yok evet calısan var yada hayır olamaz da dıyebılırdın bılmıyorum bu sıte yonetıcılerı ıcın belkı bır kotu olabılır ama benım sahsen bekledıgım cevap ''evet boyle ıllegal yollardan calısan arkadaslarımız mevcut ama yanlış ve yasal olmayan budur kesınlıkle tavsıye etmem''yasak oldugunu sonucunda belkı bırdaha hıc uk ye gıremıyecegımı zaten bılıyorum yada bılıyoruz
4.2 yıl uk de kalırsan ıyı halıne goz onunde guzel cevap fakat nasıl yanı 2 yıl yasal bır yerde calısmıs yada degıstırdıgı okullara duzenlı devam etmıs ve hıc bır sıcıl karakollu olaya karısmamıs demek ıstedın sanırım ..
bu cevabın ıcın ayrıca tesekkur ederım
5.calısarak kalmanın avantajları nedır neden evlenme pek sıcak deyıl ıngılızler buna kotu gozlemı bakıyo demek ıstedın cevremın %80 nı evlenıp kalan sunuda hatırlatmadan edemıyecegım calısarak nasıl kalınır forumda yuksek lısansla ılgılı bır seyler var yanı yuksek sıfatlar mı gerekıyo calısarak kalmak ıcın
(muhasebe,avukat.vs)
ARKADAŞLAR BU BÖÜME KAÇ KİŞİ GİRDİ BİLMİYORUM AMA HEPIMIZ OZELLIKLE GIDIP (UK)GOREN BU ISLEMLERLE UGRASAN ARKADASLARIN CEVAP VE YORUMLARINI BEKLEMEKLE BIRLIKTE BILGISI OLANLARINDA (TABIKI BILGILENDIRMESINI) TABIKI YAZMASINI BEN SAHSEN ISTERIM
sifre_b'YE SOYLICEKLERIM CANIM KARDESIM HER SEYIN ICIN SAGOL BELKI SANA TAS ATMIS OLABILIRIM AMA ''bu çalışma azmini türkiye'de de görmek isteriz'' LAFINA COK DARILDIM VE COK AYIP BIRSEY YAPTIN BENCE SENINLE TANISMAYA VE ISLERIMIZI OLANAKLARIMIZI ALDIGIMIZ MAASLARIMIZI MERAK EDIYORUM VE GELIRSENDE KAPIMIZ ACIKTIR HEM TANISIR HEMDE BILDIKLERINI ANLATIRSIN
HEDEFIM TABIKI IYI BIR PLAN YAPARAK ORDA KALMAK AYRICA BANA
PAPAZ YADA İMAM OLMAYA GEREK YOK BUNLAR COK SACMA (TARZIM DEYIL) BU CEVABIN ICINDE AYRICA TESEKKUR EDERIM
ŞİFRE> EMEĞİNE BİLEĞİNE SAĞLIK
(BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA DEĞERİ ARTAR)
Ya benim bir problemim var ben Ingiltere icin calisma vizesi almak istiyorum, ama tabikkide kendim alamayacagimi biliyorum.
Fakat gelen is teklifleride work permit olmadig icin kaliyor,
Ya yokmu soyle bildiginiz bir yol bana yardimci olun...
work permit konusunda sorulari olan arkadaslari aydinlatmak istedim. oncelikle siz bireysel olarak work permite basvuramiyorsunuz bunu ancak calisacaginiz firma sizin adiniza yapiyor, bir miktar odemesi var onuda firma odeyebiliyor siz eger boyle bir firma bulabilirsenizsanslisiniz.
size bir kagit cikiyor uzerinde work permit yazan bilmiyorum attach yapamadigimdan dolayi gosteremiyorum ama ozelime yazarsaniz size gonderebilirim nasil birseymis diyenlere. work permit genelde 60 ayla sinirlidir ve 60 ay sonunda uzatilabilir http://www.homeoffice.gov.uk/ adresinde herturlu detayi bulabilirsiniz.
daha sonra bu work permit ile birlikte istanbuldaki worldbridge gidip gerekli evraklar internette var. odemesi 450 ytlidi gecen sene ama simdi bilemiyorum.
Note : ofisdekiler hep orijinal isterler ama orijinal olmadanda sansinizi deneyebilirsiniz. ama dikkatli olun paraniz yanabilir red alabilirsiniz.
vizenizi aldiktan sonra ucakla geliyorsunuz en kolay kismi bu. ilk olarak ikamet edeceginiz yerdeki polise kaydinizi yaptiriyor daha sonra jobcenterplus i arayarak NI numaranizi aliyorsunuz ve ingilterede resident olarak 5 yillik kapi gibi vizeniz oluyor daha sonrasinda isterseniz vatandaslik basvurusu falan filan.
aydinlatma : esiniz ve cocugunuz icin de sizin adiniza cikarilmis olan work permit yeterli onlar icinde para odemeniz gerekmekte. onlarda sizinle ayni statude geliyorlar ama onlarin vizelerinde calisabilir yerine calisanin yakinidir yazilmakta esiniz ve cocugunuz (resit olmamak kaydi ile) NI numarasi alabilir ve Surgery lerde bedava doktor kontrolunden yararlanabilir. cocugunuz devlet okullarindan bedava faydalanabilir. hatta cocuklar icin hersey bedava nerdeyse. tabi ozel okula gondermezseniz.
work permit alacak arkadaslara simdiden kolayliklar.
work permit konusunda sorulari olan arkadaslari aydinlatmak istedim. oncelikle siz bireysel olarak work permite basvuramiyorsunuz bunu ancak calisacaginiz firma sizin adiniza yapiyor, bir miktar odemesi var onuda firma odeyebiliyor siz eger boyle bir firma bulabilirsenizsanslisiniz.
size bir kagit cikiyor uzerinde work permit yazan bilmiyorum attach yapamadigimdan dolayi gosteremiyorum ama ozelime yazarsaniz size gonderebilirim nasil birseymis diyenlere. work permit genelde 60 ayla sinirlidir ve 60 ay sonunda uzatilabilir http://www.homeoffice.gov.uk/ adresinde herturlu detayi bulabilirsiniz.
daha sonra bu work permit ile birlikte istanbuldaki worldbridge gidip gerekli evraklar internette var. odemesi 450 ytlidi gecen sene ama simdi bilemiyorum.
Note : ofisdekiler hep orijinal isterler ama orijinal olmadanda sansinizi deneyebilirsiniz. ama dikkatli olun paraniz yanabilir red alabilirsiniz.
vizenizi aldiktan sonra ucakla geliyorsunuz en kolay kismi bu. ilk olarak ikamet edeceginiz yerdeki polise kaydinizi yaptiriyor daha sonra jobcenterplus i arayarak NI numaranizi aliyorsunuz ve ingilterede resident olarak 5 yillik kapi gibi vizeniz oluyor daha sonrasinda isterseniz vatandaslik basvurusu falan filan.
aydinlatma : esiniz ve cocugunuz icin de sizin adiniza cikarilmis olan work permit yeterli onlar icinde para odemeniz gerekmekte. onlarda sizinle ayni statude geliyorlar ama onlarin vizelerinde calisabilir yerine calisanin yakinidir yazilmakta esiniz ve cocugunuz (resit olmamak kaydi ile) NI numarasi alabilir ve Surgery lerde bedava doktor kontrolunden yararlanabilir. cocugunuz devlet okullarindan bedava faydalanabilir. hatta cocuklar icin hersey bedava nerdeyse. tabi ozel okula gondermezseniz.
work permit alacak arkadaslara simdiden kolayliklar.
Bilgi biraz eksik olmuş sanki...Herhangi bir şirkete bağlı kalmadan da work permit alınabiliniyor..Eski adıyla HSMP(Highly Skilled Migrant Programe) yeni adıyla TIER 1...
Bir puanlama skalası var..Avustralya tarzlı..Burdan puanlamanızı yaptırıyorsunuz,75 ve üstünde alırsanız vizeyi alabilirsiniz demek..Nette puanlama yapabiliyosunuz kendinize.Kısaca puanlama 4 yıllık okul bitirmenize,maaşınızın yüksekliğine,yaşınıza,IELTS sonucunuza göre belirleniyor..Eğer alırsanız 3 yıllık oturma ve çalışma vizesi veriliyor..Ardından 2 yıl daha veriliyor sonra vatandaşlık...
Work permitten en önemli avantajı hiçbir şirkete bağlı değilsiniz..U.K de istediğiniz firmada çalışabilir,istediğiniz zaman istifa edebilitsiniz..Fakat work permit vizesinde sizi U.K ye getiren firmaya bağlı kalıyosunuz..Başka bir firmaya geçmek isterseniz vizeniz yanar..
Bilgi biraz eksik olmuş sanki...Herhangi bir şirkete bağlı kalmadan da work permit alınabiliniyor..Eski adıyla HSMP(Highly Skilled Migrant Programe) yeni adıyla TIER 1...
Bir puanlama skalası var..Avustralya tarzlı..Burdan puanlamanızı yaptırıyorsunuz,75 ve üstünde alırsanız vizeyi alabilirsiniz demek..Nette puanlama yapabiliyosunuz kendinize.Kısaca puanlama 4 yıllık okul bitirmenize,maaşınızın yüksekliğine,yaşınıza,IELTS sonucunuza göre belirleniyor..Eğer alırsanız 3 yıllık oturma ve çalışma vizesi veriliyor..Ardından 2 yıl daha veriliyor sonra vatandaşlık...
Work permitten en önemli avantajı hiçbir şirkete bağlı değilsiniz..U.K de istediğiniz firmada çalışabilir,istediğiniz zaman istifa edebilitsiniz..Fakat work permit vizesinde sizi U.K ye getiren firmaya bağlı kalıyosunuz..Başka bir firmaya geçmek isterseniz vizeniz yanar..
evet dogrusun HSMP puanlamasi var ama vizesi work permit olarak verilmiyor. yerlesim ve calisma olarak veriliyor. su ana kadar alabilen kisi sayisi epeyce az. birde burada serbest is bulma konusu sikintili. work permitin avantaji sizin adiniza herseyi firmanin yapmasi, firma degistirme konusuna gelince vizeniz yanmiyor sureli olarak duruyor o sure icerisninde diger firmanin sponsorluk yazi ile home office tekrar kayit yaptirabiliyorsun verilen hak geri alinmiyor, size work permit cikaran firma zaten odemis oldugu paralari geri aliyor onlar icin bir kayip yok. sizin icinde elde ettiginiz hicbirseyi kaybetmiyorsunuz. 5 yillik direkt calisma vizeniz ve bir ingiliz vatandasinin tum haklarini ilk gunden elde ediyorsunuz.
isinizi kaybettiniz mi. devlet guvencesindesiniz issizlik parasi aliyorsunuz. benim sirket ile kontratim her iki yilda bir ama vizem work permit ve 5 yillik. unutmusum work permitiniz ciktigi anda vizeniz pasaportunuza 1 gunde yapistiriliyor. ne bir bekleme nede kagit kurek isleri. ve bu vizeniz aile bireylerininde 1 gunde vize almasini sagliyor. benim esim ve oglum 1 gunde vize aldi.
HSMP ise bir surec ve bir bakima sizin kendinizi kanitlamaniz bunun icin ise burada bu isi yapan firmalar var onlarla konusabilirsiniz.
Konu sirlan tarafından (14.02.2009 Saat 08:43 ) değiştirilmiştir.
evet dogrusun HSMP puanlamasi var ama vizesi work permit olarak verilmiyor. yerlesim ve calisma olarak veriliyor. su ana kadar alabilen kisi sayisi epeyce az. birde burada serbest is bulma konusu sikintili. work permitin avantaji sizin adiniza herseyi firmanin yapmasi, firma degistirme konusuna gelince vizeniz yanmiyor sureli olarak duruyor o sure icerisninde diger firmanin sponsorluk yazi ile home office tekrar kayit yaptirabiliyorsun verilen hak geri alinmiyor, size work permit cikaran firma zaten odemis oldugu paralari geri aliyor onlar icin bir kayip yok. sizin icinde elde ettiginiz hicbirseyi kaybetmiyorsunuz. 5 yillik direkt calisma vizeniz ve bir ingiliz vatandasinin tum haklarini ilk gunden elde ediyorsunuz.
isinizi kaybettiniz mi. devlet guvencesindesiniz issizlik parasi aliyorsunuz. benim sirket ile kontratim her iki yilda bir ama vizem work permit ve 5 yillik. unutmusum work permitiniz ciktigi anda vizeniz pasaportunuza 1 gunde yapistiriliyor. ne bir bekleme nede kagit kurek isleri. ve bu vizeniz aile bireylerininde 1 gunde vize almasini sagliyor. benim esim ve oglum 1 gunde vize aldi.
HSMP ise bir surec ve bir bakima sizin kendinizi kanitlamaniz bunun icin ise burada bu isi yapan firmalar var onlarla konusabilirsiniz.
Çoğu iş ilanında hatta yüzde 90 diyelim bir işe başvururken geçerli bir çalışma vizesinin olmasını ister şirketler..Yani çok istisnai(senin durumun gibi) bir şart olmadıkça kişiye sponsor olup ingiltereye getirmez..Üstelik bu kriz ortamında kimse vize ile uğraşmıyor..
Senin alımında bir yöntem,HSMP de bir yöntem..Hangisi hangisini yener diye bir tartışma için cevap vermedim..Buraya gelmek için bir şirketin sana sponsor olması gerekiyor demişsin.Tek yöntem o değil manasında..
Ayrıca epey az demişsin ama ben dahil bu vizeyi alan çok insan tanıyorum.Ve sakın herhangi bir danışmanlık firmasına para kaptırmayın.Hepimiz başvurularımızı kendimiz yaptık.Şirket bulup,sana sponsor olmasını sağlamak,senin için herşeyi yapması çok çok daha zor..Üstelik artık o kuralları da zorlaştırdılar..Adama soruyolar bu işi neden İngiltere'den birine vermedin diye..Yok derse yine soruyor..Avrupa Birliği içinde de mi bulamadın diyor..Yine yok deyip kanıtlaması lazım o pozisyonu dolduramadığını Avrupa Birliği içinden..
4 yıllık Üniversite mezunu iseniz ve çalışma vizesi ile gitmek istiyorsanız Tier 1 vizesini araştırın derim..
Çoğu iş ilanında hatta yüzde 90 diyelim bir işe başvururken geçerli bir çalışma vizesinin olmasını ister şirketler..Yani çok istisnai(senin durumun gibi) bir şart olmadıkça kişiye sponsor olup ingiltereye getirmez..Üstelik bu kriz ortamında kimse vize ile uğraşmıyor..
Senin alımında bir yöntem,HSMP de bir yöntem..Hangisi hangisini yener diye bir tartışma için cevap vermedim..Buraya gelmek için bir şirketin sana sponsor olması gerekiyor demişsin.Tek yöntem o değil manasında..
Ayrıca epey az demişsin ama ben dahil bu vizeyi alan çok insan tanıyorum.Ve sakın herhangi bir danışmanlık firmasına para kaptırmayın.Hepimiz başvurularımızı kendimiz yaptık.Şirket bulup,sana sponsor olmasını sağlamak,senin için herşeyi yapması çok çok daha zor..Üstelik artık o kuralları da zorlaştırdılar..Adama soruyolar bu işi neden İngiltere'den birine vermedin diye..Yok derse yine soruyor..Avrupa Birliği içinde de mi bulamadın diyor..Yine yok deyip kanıtlaması lazım o pozisyonu dolduramadığını Avrupa Birliği içinden..
4 yıllık Üniversite mezunu iseniz ve çalışma vizesi ile gitmek istiyorsanız Tier 1 vizesini araştırın derim..
sen haklisin vizeler konusunda kim kimi yener onu soyleyemeyiz yontemler cok. benim durumum da biraz garip oda dogru. ama su var work permit ile registrasyon veya NI aldiginizda size bir bilgi formu veriyorlar ve burada yazan herhangi bir is degisikligi ve adres degisikligi oldugunda lutfen 7 is gununde posta ile bildiriniz.
bu olay work permitinizi alan firmadan bagimsiz oldugunuzu soyluyor. ben bunu demek istedim. buraya gelmenin en guzel yolu HSMP bende katiliyorum su anda o kadar zorlastirdilar ve sureci uzattilarki anlatilamaz. daha yeni esim rusca siteden okudugu kadari ile yakinda vize ve imigrantlikla ilgili yine bir degisiklik sozkonusu imis. anlasilan daha da zorlastiracaklar.
sen haklisin vizeler konusunda kim kimi yener onu soyleyemeyiz yontemler cok. benim durumum da biraz garip oda dogru. ama su var work permit ile registrasyon veya NI aldiginizda size bir bilgi formu veriyorlar ve burada yazan herhangi bir is degisikligi ve adres degisikligi oldugunda lutfen 7 is gununde posta ile bildiriniz.
bu olay work permitinizi alan firmadan bagimsiz oldugunuzu soyluyor. ben bunu demek istedim. buraya gelmenin en guzel yolu HSMP bende katiliyorum su anda o kadar zorlastirdilar ve sureci uzattilarki anlatilamaz. daha yeni esim rusca siteden okudugu kadari ile yakinda vize ve imigrantlikla ilgili yine bir degisiklik sozkonusu imis. anlasilan daha da zorlastiracaklar.