İngiltere'de çalışmaya başlamadan önce, çalışma izniniz olduğundan emin olun.
Eğer AB üyesi bir ülkenin vatandaşı değilseniz ve vienizin üzerinde "no work" ibaresi bulunuyorsa çalışma izniniz yok demektir. Bu durumda yasadışı olarak çalışmayı tercih etmeyin. Yakalanırsanız muhtemelen sınır dışı edilirsiniz ve İngiltere'den sınırdışı edilmiş biri olarak ileride herhangi bir ülkeye seyahat etmeniz son derece güç olur.
Ayrıca sizi yasadışı olarak işe alan yerin de size en iyi ihtimalle asgari ücretin altında ücret vereceğini yada kötü-tehlikeli şartlarda çalışmanızı bekleyeceğini hatırlamakta fayda var...
Eğer çalışma izniniz varsa,bu durumda (öğrenci vizeniz olduğunu varsayıyoruz) okulun açık olduğu dönemlerde part time haftasonu ve tatil dönemlerinde ise full time çalışma izniniz var demektir. Part time dan kasıt edilen haftada 20 saattir. Bu durumun istisnası aldığınız eğitimin belirli bir süre çalışmanızı gerektiriyor olmasıdır ki bunun da okulunuz tarafından onaylanması gerekir.
meraba mr brown,oncelıkle hukuk ingilizcesi konusunda yardımcı oldugunuz için tesekkur ederım ben size bir sey daha sormak istiyorum....benım brıghton'da yasayan uzaktan akrabalarım war ve eger onlarda yardımcı olabılırse(henuz konsamadım onlarla) ordakı sertıfıka programım suresınce calışmak ıstıorum tabı bu mumkunmu bunu bılmıorum eger bu knouda yardımcı olursanız sewınırım,tekrar tesekkurler
mrb mr. brawn
ben turist vizesi ile 15 veya 1 aylığına ingiltereye gideceğim.
crismas ta çalışma iznim olmadan herhangi bir restaurantta veya başka yerde çalışmam sorun olurmu. kalabalık olacağı için o açıdan.
teşekkürler
benin ingilterede polonyalı bir arkadaşım var kendisi bana istek gönderebilirmi? gönderirse eğer benim yapmam gerekenler nelerdir? ve ben oraya yerleşmek için gitmek istiyorum.yani çalışmak için daha sonrada okumaya başlayacağı. aslında öğrenci olarak gitmeyi düşündüm ama çok pahalı olacağı için öncelikle çalışmak için gitmeyi düşünüyorum burada işletme 3.sınıf ögrencisiyim ve 22 yaşındayım.
peki calisma izni uzerinde olan bir pasaportla ingiltereye gidildiginde herhangi bi kayit islemi gerceklestiriyomuyuz polise yada herhangi baska bi kuruma?
merhaba mr. brown benim viezmde " work( and any changes) must be authorised." yazıyor no works gibi bir ibarede yer almıyor. Bu benim yasal olarak ingilterede çalışabieceğim anlamına mı geliyor? bu arada ingiltereye 7 aylık dil okulu için gidiyorum.