işletme 2. sınıf öğrencisiyim.Geçen sene ve hatta bu sene kendimi biraz okuldan çok işe verdiğim için 1. sene not ortalamam 2,76 geldi ama yükseltmeyi düşünüyorum.Acaba bir ingiliz üniversitesinden master bursu alabilmek için ortalamamı kaça yükseltmem gerekiyor.Tabii ki kesin bir rakam veremezsiniz ama bir tahminde bulunursanız sevinirim
Zahmet edip cevapladığın için çok teşekkür ederim ama birşeyi daha merak ediyorum.Burs için benim şimdiden okul dışı aktivitelerde bulunmam gerekiyor mu ve mesela lisedeyken satrançta istanbul derecesi yapmıştım ama madalyam dışında katılım belgesiydi falandı filandı hepsini çöpe atmıştım ve ispat edemem.lisans da almamıştım.Acaba bunların bir etkisi oluyor mu??
bende işletme 4 sınıf öğrencisiyim 3,68 gibi ortalamam var ingilterede 8 ay dil eğitimi görüp daha sonra master için burs almayı planlıyorum..burs alma ihtimalim nedir ? ne kadar alabilirim
bende işletme 4 sınıf öğrencisiyim 3,68 gibi ortalamam var ingilterede 8 ay dil eğitimi görüp daha sonra master için burs almayı planlıyorum..burs alma ihtimalim nedir ? ne kadar alabilirim
Gayet rahat burs alabilirsin. UCAS'a üye ol mutlaka. Ama burs almak çok külfetli ,çünkü sayfalarca doldurman gereken formlar olacak,tabi üniversitesine göre değişir. O yüzden mutlaka bir yardımcıya ihtiyacın olacak. Kolay gelsin....
Benim Westminster Universitesinden academic excellence scholarship im var. Bu sene son senem. Nasil aldigimi maddeler halinde asagida listeledim.
1-Lonra'da college'de Westminster universitesinin 2 yil Foundation Degree programindan distinction (%72 not ortalamasi) ile okul birincisi olarak mezun oldum.
2-EILTS sinavindan 6.5 aldim
3-College'deyken grup olarak katildigimiz proje yarismasinda grup lideriydim ve 2. olarak kazandik.
5-Yuksek ogretim ogrencilerini temsil ettigim icin college'de cesitli aktiviteler organize ettim. Mesela yilbasi partisi gibi
6-Neden scholarshipi hakkettigimi benim Westminster universitesi icin ne gibi faydalarim olacagini anlatan bir yazi yaztim (250 kelime). College'deki personal tutor im (sanirim Turkiye'deki rehberlik ogretmeni gibi oluyor) bana cok guzel bir referans mektubu verdi.
Butun bunlari belgeleri ile birlikte gonderdim ve sonucta "academic excellence scholarship" kazandim. Sunuda belirtiyim ben Home Student ucreti oduyorum. O nedenle Home Student olarak basvurdum. Ben basvururkan college'in kariyer danismani bana mektubumda mutlaka okula ne katicagimi anlatmami soylememisti. Oylede yaptim. Mesela universitede sinif temsilciligi yapicam, debate group (tartisma gruplari) organize edicem, studen union'in aktivetelerinde aktif olarak rol alicam diye.
Bu sene Ocak ayi gibi okul bitmeden Master ya da Yuksek Lisans icin scholarship'e basvurmayi dusunuyorum. Scholarship office bana daha once Undergraduate Scholarship'e basvururken yaptigim gibi ayni sekilde basvurmam gerektigini soyledi. Yani yukarida listelemis oldugum islemi tekrar edicem referans mektubu vs gibi.
Umarim bu bilgiler isinize yarar.
Konu Dido Sutter tarafından (12.08.2009 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.