bunu okumanızı ve yorumlarınızı beklıyorum.............
Merhaba.Ben size bir akıl danışmak istiyorum.Bu soracağım şeyi çevremdekilere sormak istesem bana güleceklerinden eminim.O yüzden size sormak istiyorum.Çünkü sizi tanımıorum ve bir çok insanın görüşü benim yapmak istediğim şeyi yapıp yapmamam gerektiği konusunda ışık olacak.Soracağım soru İngilizceyle alakalı.İlk önce kendimden bahsedeyim.Ben Marmara üniversitesi birinci sınıfta okuyorum.Kendimi mesleğimde yapabileceğim en iyi seviyeye kadar geliştirmek,birilerine faydalı olmak istiyorum.Bu yüzden yapmak istediğim çok şey var ,fakat en baştaki İngilizce olduğundan ve param bir İngilizce kursuna gitmeye anca yeteceğinden bu sene sadece İngilizce kursuna gitmek istiyorum.Başbakanlık bursu alıyorum ve o parayla zaten gideceğim kursa.Sorun da bundan sonra başlıyor.Ben İngilizce kursum bittiğinde 2011in yazında da İngiltere’ye gitmek istiyorum İngilizcemi daha iyi geliştirebilmek , iş imkanının daha iyi olması gibi yararları için.Bunun için de Acun Ilıcalı gibi kişilere mesajlar göndermeyi düşünüyorum.iki aylık İngiltere’de İngilizce eğitimi almak istiyorum.Bu düşüncem doğru mu sizce yoksa gereksiz bir çaba mı?Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.Ben yapabileceğim her şeyi düşündüm bu konuda,ama hiçbir çözüm benim yurt dışına gidecek parayı bulmama yetmiyordu.Çevremdeki zengin tanıdıklarımın kolejlerde okuyup yurt dışına gönderildikleri halde her şeyden bihaber dolaşıp hava atmalarına daha fazla dayanamadığım için böyle bir çözüm buldum.Durumumuz çok kötü değil,yiyecek bir dilim ekmeğe muhtaç diye tabir edilen durumda değiliz bunu inkar edemem ,ama bu isteklerimi gerçekleştirecek durumda da değiliz .Bana bu konuda akıl verirseniz çok memnun olurum,buradakilerin görüşleri benim için değerli.Lütfen bu mesajıma bir cevap…
Cevrendeki insanlarin bu duruma gulmesi seni neden hedefinden ali koysunki ? Yontemleri yolu nasil olursa olsun sen calis basariya ulas gerisini bosver.. Son gulen iyi guler demi
Bu arada masraflari devlet veya okullar tarafindan karsilanan birkac ogrenci ile tanismisligim vardi, yardimi nasil aldiklarini bilmiyorum, sorma imkanimda yok ama oyle bir yardim var diye biliyorum ( emin olmamakla birlikte ), okuldan arastirmani tavsiye ederim..
Arkadaşım okuldaki durumun iyiyse yani ortalaman yüksekse, okulun sağladığı birkaç program var yurtdışında burslu veya yarı burslu olarak..( bir sömester veya yarı sömesterlik)
Olmadı work and travel yaparsın hem çalışır hemde tr de gördüğün ingilizcenle pratik yaparsın, bildiğim kadarıyla work and travel ücreleri çok astronomik değil dil okulları kadar, üstelik harcadğın parayıda rahat çıkarırsın.
Sana bir yol daha söyleyim, ama mezun olduktan sonra yapabilirsin bunu, alese girersin bir güzel , 80 den yukarı bir puanla meb bursu alırsın yurtdışındaki üniversitelerin birinde ,yüksek yaparsın beş kuruş ödemeden .. gelincede burda devlette çalışmak şartıyla işin hazır olur.. birçok arkadaşım böyle yapmakta şu an ve kontenjan oldukça genişmiş .
Yeterki sen başarılı ol, okul ortalaman önemli çünkü.. başarılar
Konu Palmyra tarafından (03.05.2010 Saat 14:24 ) değiştirilmiştir.
ingilizceye çok çalış, notlarını yüksek tut ve erausmusla yurt dışına git. yurtdışı deneyimini ilk böyle yaparsın. sonrası arkadaşların dediği gibi.
acun ılıcalî'ya elbetteki mesaj at. hani isteyenin bir yüzü kara misali. ama kendinde başarabilirsin. yurtdışı bu kadar büyütülecek bir şey değil. belediyelerin ücretsiz ing. kursları var. misal beşiktaş belediyesi. ki bayağı iyi bir kurs, bunları da araştırabilirsin.
sen gerçekten yapmak istiyorsan bunun bir sürü yolu var. önemli olan senin notlarını yüksek tutman ve ingilizceyi iyi öğrenmen.
Suskunluk,onu ben de düşündüm,ama geç artık onun için.Çünkü ilk dönem böyle bir şey aklımda yoktu.O yüzden dersin üzerine çok fazla durmadım.2.98 di ılk donem not ortalamam bunun da yararlı olacağını sanmıyorum artık.