İngiltere'ye geliyorum ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum »

bulgaristan pasaportu ile ingiltereye gidiş

Seçenekler Stil
Alt 22.02.2010   #1
mete.turkel
Çaylak Üye

Yazılar: 5
bulgaristan pasaportu ile ingiltereye gidiş

merhabalar...

bulgaristan ve türkiye pasaportlarım var...
türkiye pasaportu ile ingiltereye gidiş çok daha zor ve pahalı olacağı için bulgaristan pasaportu ile gitmeyi tercih ettim..

ancak ilk defa bulgaristan pasaportu ile seyahat edeceğim..

bulgaristan pasaportu ile ingiltereye vizesiz giriş yapabilirmiyim?

vize istenmiyorsa, gümrükte polis göstermem gereken bir belge var mı?

ilk defa bulgaristan pasaportu ile yurtdışına çıkacam...işlemler nasıl oluyor bilgi veren olursa sevinirim..

[email]mete.turkel@gmail.com[/email]

iyi günler
mete.turkel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2010   #2
gunix
Üye

Yazılar: 84
Merhaba Mete,
Alıntı:
bulgaristan pasaportu ile ingiltereye vizesiz giriş yapabilirmiyim?
Evet, Bulgaristan pasaportuyla İngiltere'ye vizesiz giriş yapabilirsin..
Alıntı:
vize istenmiyorsa, gümrükte polis göstermem gereken bir belge var mı?
Havaalanında indikten sonra EU members yazan yazıları takip et, pasaportunu göstermen yeterli..
Alıntı:
ilk defa bulgaristan pasaportu ile yurtdışına çıkacam...işlemler nasıl oluyor bilgi veren olursa sevinirim..
Merak ettiğin konuların cevapları burada (http://www.google.co.uk/search?hl=en...garistan&meta=) olabilir. Aramana rağmen bulamayıpta merak ettiğin bir konu olursa bilgim dahilinde yardımcı olabilirim..
gunix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2010   #3
mete.turkel
Çaylak Üye

tesekkurler gunix...

birkac sorum daha olabilir mi?
verdiginiz linkte bulamadigim birkac konu..

daha once turk pasaportu ile yurt disina cok ciktim..ama bulgaristan pasaportu ile ilk defa oldugu icin bu kadar bilirsizlik var..

istanbul-manchester ucak bileti aldim..(aktarmali)

istanbul ataturk havalimani sınırından gecerken Turk pasaport veya kimligimi gosterecekmiyim?

ve tekrar istanbula donuste sadece bulgaristan pasaportunu mu gosterecegim? yoksa turk pasaport veya kimligi soruluyor mu?

aktarmada ucuslar arasi 1 saat... bildigim kadariyla istanbulda checking yaparken 2 tane ucus karti veriliyor..sorun yasanmasi mumkun mu? (2 ucusta ayni havayolu -KLM- ile )
Alt 22.02.2010   #4
gunix
Üye

Yazılar: 84
Alıntı:
istanbul ataturk havalimani sınırından gecerken Turk pasaport veya kimligimi gosterecekmiyim?
Yurtdışı çıkış harç ücreti denen bir ücret var(dı), onu vermemek için Türk kimliğini gösteriyordun (Bulgaristan üzerinden geldiğim için şu anki durum ne bilmiyorum. Türk kimliğini yanınızda götürmenizde fayda var; isterlerse gösterirsin, istemezlerse zaten sorun yok).
Alıntı:
ve tekrar istanbula donuste sadece bulgaristan pasaportunu mu gosterecegim? yoksa turk pasaport veya kimligi soruluyor mu?
İngiltere üzerinden geri dönüşte henüz tecrübe sahibi değilim, ama Bulgaristan üzerinden geri dönüşlerde sadece Bulgaristan pasaportunu göstermen yeterli oluyor..
Alıntı:
aktarmada ucuslar arasi 1 saat... bildigim kadariyla istanbulda checking yaparken 2 tane ucus karti veriliyor..sorun yasanmasi mumkun mu? (2 ucusta ayni havayolu -KLM- ile )
Bu konu hakkında herhangi bir tecrübem ve bilgim yok. KLM havayolları ile iletişime geçerek ilk ağızdan daha doğru bilgi alabilirsiniz. (Düşününce bir sorun olması durumunda müşteri memnuniyeti açısından bir şekilde çözüm üretileceği kanısındayım..)

Kolay gelsin..

Konu gunix tarafından (22.02.2010 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.
gunix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2010   #5
pedicab
Üye

Yazılar: 85
Alıntı:
mete.turkel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tesekkurler gunix...

birkac sorum daha olabilir mi?
verdiginiz linkte bulamadigim birkac konu..

daha once turk pasaportu ile yurt disina cok ciktim..ama bulgaristan pasaportu ile ilk defa oldugu icin bu kadar bilirsizlik var..

istanbul-manchester ucak bileti aldim..(aktarmali)

Kardes, Turkiyeden cikarken bulgar pasaportun ile birlikte turkiye nufus cuzdanini polise gosterirsin boylece harc odemezsin.. Turk pasaportunu gostermene gerek yok. Avrupa birligi sinirlari icerisindede yine sadece bulgar pasaportunu kullan. Hic merak etme ne Turkiyeden cikarken nede herhangi bir Avrupa birligi ulkesinde hicbir sorun yasamazsin.

Bol sanslar, umarim hersey gonlunce olur.
.
pedicab isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.04.2010   #6
mete.turkel
Çaylak Üye

merhabalar...

öncelikle kendi soruma bile cevabı geç attığım için takip edenlerden özür diliyorum

ayrıca cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürler..

Türkiye' den çıkarken veya Türkiye' ye girerken çıkış harcı pulu şunu buyu hiç bişey ödemedim..

Türkiye kimliğini ne polisler sordu nede ben gösterdim

Avrupada çok rahat her ülkeye "hello" deyip pasaportu verdim.. 3-5 saniye sonra pasaportu geri verip teşekkür ettiler

sadece türkiyeden çıkarkan uzun bi inceleme vardı..neden bilmiyorum.. belki 3-5 dakika pasaporta baktı.. önce mercekle baktı sonra yetmedi heralde mikroskop gibi bişey getirdi incelemek için )

otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası, dönüş uçak bileti vs.. hiçbirşeye gerek yok

sadece uçak biletini pasaporttaki ad ile alın yeterli..
Alt 20.08.2010   #7
vaveyla
Çaylak Üye

Yazılar: 1
merhaba,

uçak biletini pasaport üzerindeki isimle aynı almadığımız durumda ne yapmalıyız, bilginiz var mı? ben dalgınlıktan türk ismimle aldım bileti ancak bulgaristan pasaportumdaki soyad farklı. türk pasaportu alsam yine de vize almaya gerek duymadan bu işi çözebilir miyim sizce?
vaveyla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil