bulgaristan ve türkiye pasaportlarım var...
türkiye pasaportu ile ingiltereye gidiş çok daha zor ve pahalı olacağı için bulgaristan pasaportu ile gitmeyi tercih ettim..
ancak ilk defa bulgaristan pasaportu ile seyahat edeceğim..
bulgaristan pasaportu ile ingiltereye vizesiz giriş yapabilirmiyim?
vize istenmiyorsa, gümrükte polis göstermem gereken bir belge var mı?
ilk defa bulgaristan pasaportu ile yurtdışına çıkacam...işlemler nasıl oluyor bilgi veren olursa sevinirim..
istanbul ataturk havalimani sınırından gecerken Turk pasaport veya kimligimi gosterecekmiyim?
Yurtdışı çıkış harç ücreti denen bir ücret var(dı), onu vermemek için Türk kimliğini gösteriyordun (Bulgaristan üzerinden geldiğim için şu anki durum ne bilmiyorum. Türk kimliğini yanınızda götürmenizde fayda var; isterlerse gösterirsin, istemezlerse zaten sorun yok).
Alıntı:
ve tekrar istanbula donuste sadece bulgaristan pasaportunu mu gosterecegim? yoksa turk pasaport veya kimligi soruluyor mu?
İngiltere üzerinden geri dönüşte henüz tecrübe sahibi değilim, ama Bulgaristan üzerinden geri dönüşlerde sadece Bulgaristan pasaportunu göstermen yeterli oluyor..
Alıntı:
aktarmada ucuslar arasi 1 saat... bildigim kadariyla istanbulda checking yaparken 2 tane ucus karti veriliyor..sorun yasanmasi mumkun mu? (2 ucusta ayni havayolu -KLM- ile )
Bu konu hakkında herhangi bir tecrübem ve bilgim yok. KLM havayolları ile iletişime geçerek ilk ağızdan daha doğru bilgi alabilirsiniz. (Düşününce bir sorun olması durumunda müşteri memnuniyeti açısından bir şekilde çözüm üretileceği kanısındayım..)
Kolay gelsin..
Konu gunix tarafından (22.02.2010 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.
istanbul ataturk havalimani sınırından gecerken Turk pasaport veya kimligimi gosterecekmiyim?
ve tekrar istanbula donuste sadece bulgaristan pasaportunu mu gosterecegim? yoksa turk pasaport veya kimligi soruluyor mu?
aktarmada ucuslar arasi 1 saat... bildigim kadariyla istanbulda checking yaparken 2 tane ucus karti veriliyor..sorun yasanmasi mumkun mu? (2 ucusta ayni havayolu -KLM- ile )
Kardes, Turkiyeden cikarken bulgar pasaportun ile birlikte turkiye nufus cuzdanini polise gosterirsin boylece harc odemezsin.. Turk pasaportunu gostermene gerek yok. Avrupa birligi sinirlari icerisindede yine sadece bulgar pasaportunu kullan. Hic merak etme ne Turkiyeden cikarken nede herhangi bir Avrupa birligi ulkesinde hicbir sorun yasamazsin.
öncelikle kendi soruma bile cevabı geç attığım için takip edenlerden özür diliyorum
ayrıca cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürler..
Türkiye' den çıkarken veya Türkiye' ye girerken çıkış harcı pulu şunu buyu hiç bişey ödemedim..
Türkiye kimliğini ne polisler sordu nede ben gösterdim
Avrupada çok rahat her ülkeye "hello" deyip pasaportu verdim.. 3-5 saniye sonra pasaportu geri verip teşekkür ettiler
sadece türkiyeden çıkarkan uzun bi inceleme vardı..neden bilmiyorum.. belki 3-5 dakika pasaporta baktı.. önce mercekle baktı sonra yetmedi heralde mikroskop gibi bişey getirdi incelemek için )
otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası, dönüş uçak bileti vs.. hiçbirşeye gerek yok
sadece uçak biletini pasaporttaki ad ile alın yeterli..
uçak biletini pasaport üzerindeki isimle aynı almadığımız durumda ne yapmalıyız, bilginiz var mı? ben dalgınlıktan türk ismimle aldım bileti ancak bulgaristan pasaportumdaki soyad farklı. türk pasaportu alsam yine de vize almaya gerek duymadan bu işi çözebilir miyim sizce?