slm
3 senedir burdayim ve iskoc bir bayanla 3.5 yildir evliyim cok yakin zamanda basvurmayi dusunuyorum
benim sormak istedigim
ne tur evrak isterler
bide
ne kadar sure sonra belli olur
bilgisi olan
yada
british olan arkadaslar bilgilerini paylasirsa sevinirim
kendine iyi bakin
cevap verenlere simdiden tesekkurler
slm
3 senedir burdayim ve iskoc bir bayanla 3.5 yildir evliyim cok yakin zamanda basvurmayi dusunuyorum
benim sormak istedigim
ne tur evrak isterler
bide
ne kadar sure sonra belli olur
bilgisi olan
yada
british olan arkadaslar bilgilerini paylasirsa sevinirim
kendine iyi bakin
cevap verenlere simdiden tesekkurler
british vatandasligi icin oncelikle ingilterede veya kuzey irlanda sinirlari icerisinde 5 sene kalmis olmaniz gerekiyor.
*Basvuru ucreti 720 pound dur.(en son karara gore)
*Life in the UK(ingiliz kulturunu bilme) testine girmeniz gerekecektir.
*Ciddi bir suc islemis olmamaniz gerekiyor.
*Evrak olarak kendini ileride gecindirecek bir duzeyde paraya veya is garantisine sahip oldugunu gostermeniz gerekir.ayrica varsa ingilizce bilginiz,is deneyimleriniz,ve benzeri konulardaki seritifika,dokumanlari kisacasi bir vize basvurusunda verebileceginiz evraklari sunmaniz gerekir.
ayrica ingilterede yapilacak 6 mayistaki secimlerde hukumeti david cameron un kazanmasi bekleniyor.david cameron un yabanci birisiyle evlilik,gocmenlik ve benzeri konularda sert uygulamalar yapacagi konusuluyor.bunun icin acele etmenizi tavsiye ederim.kolay gelsin
sanirim su anda basvurabilirsiniz vatandasliga.... yani.... basvurabilirsiniz su anda.... basvurunuz kabul edilirse 2 yil bekliyorsunuz ve toplam 5 yilda oluyor evlilikten itibaren vatandaslik almis olursunuz
yanlış bilgilendirme olmasın.
Britanya vatandaşı ile 3 yıldır evli iseniz ve en az 3 yıldır eşinizle beraber yaşıyorsanız başvuru yapabilirsiniz. Evli olanlarda sınırlama 3 yıldır. Evli olmayanlarda 5 yıldır.