İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 05.08.2007   #1
cgds
Çaylak Üye

Yazılar: 2
British Airways

British Airways le kac parca bavul goturebiliyorum ve maximum kac kilo bu 20-25 kilolar toplam mi yoksa bavul basina mi? Benim arkadasim dun Luftansa Hava Yollariyla Frankfurt aktarmali Miami ye gitti kiloda problem olmadi hatta bi bavulu sırf 21kilo oburu 15 kilo digeride 10 kilo flndı ama 3. bavulu var die 150$ ekstra bagaj parasi verdi.
cgds isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.08.2007   #2
calibri
Kıdemli Üye

Yazılar: 162
bi saniye sevgili kardesim. o isler biraz farkli. okyanus asiri yolculuklarda bavulun 50 kg a kadar cikabilir. ama ortak olan birsek var ki oda bir bavul ve bir el cantasi (yada el bavuludur). biri ucagin bagajina digeride ucagin icinedir. avrupa ve ingiltere icin buyuk bavul 20 kg digeri ise 6-8 kg arasidir. turkiyeden buraya gelirken sorun cikmaz 3-5 kilo fazlaliga.
calibri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2007   #3
exclamation!
Üye

Yazılar: 43
evet turkiyeden buraya gelirken ben 23 kg valiz + 8 kg sirt cantasi + 10 kg el cantasi ve de kendi ozel cantamla geldim...ama dandik bir havayolu idi..daha fazla bile alsaymisim gecermisim pisman oldum hatta..hic bakmadilar. ama British'le kesinlikle dikkat etmek gerekiyor.. ucak bagaji sadece 1 tane olmak zorunda ve 23 kg. siniri var.. el bagaji da 8-10 kg. ve bunun disinda ozel cantaya bile izin vermiyorlar.. ayrica parfum, krem vs gibi sorun cikartacak seylerinizi kesinlikle valizinize koyun aksi halde direk aliyorlar.. yakin zamanda arkadaslarimin British'le bu tarz sorunlari oldu su an net bilgiler bunlar..hatta adamlar o kadar onem veriyorlarki gecende ana haberde bunu anlattilar... parfumlerinizi ve kremlerinizi agzi kilitli seffaf posetlere koymaniz da gerekiyor ayrica... British'le gelenler Britisih'i arayip net bilgi almalari da faydali ayrica... bir de Ingiltere'den Turkiyeye donerken cok daha dikkat istiyor...
exclamation! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2007   #4
diaspora
Çaylak Üye

Yazılar: 7
Alıntı:
exclamation!´isimli üyeden Alıntı
British'le gelenler Britisih'i arayip net bilgi almalari da faydali ayrica... bir de Ingiltere'den Turkiyeye donerken cok daha dikkat istiyor...
sitelerinde benim ulasabildigim bilgiler: ba.com

We will not accept any items exceeding 32kgs with the following exceptions:
Musical instruments, sporting items, TV news cameras and commercial spares.
__________________________________________________ ___________________
Make sure you know your hand baggage allowance.
__________________________________________________ ___________________
One bag
Maximum dimensions per bag (H+W+L): 158cm (62in)
Maximum weight per bag: 23kg* (51lbs)

bu iki cumleden ben 23 + 9 iki bagaj olabilecegini cikartiyorum
ama yinede arayarak bi emin olmakta ve havaalanına gitmeden cantaları tarttırmakta fayda var
diaspora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.10.2007   #5
neslihan_
Çaylak Üye

Yazılar: 14
valla delirtti bu konu beni ya.british airways le pzt oxforda gidiom.kocaman bi bavulum var bir de küçük bir koldan asma bavulum.bunun yanısıra atıyorum cüzdandı falan filan koymk için küçük bi el/kol çantsı da alabilir miyiz hane günlük hayatta kullandıımızdan.... gitme zamanı geldi heralde net bilgiye hava alanında ulaşcam...offfffff...
neslihan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.10.2007   #6
pekcewik
Çaylak Üye

Yazılar: 16
ingiltereye gelirken british airways 30 kiloya kadar bavula izin veriyor
( seyehat acentalari her ne kadar 23 kilo deselerde emin ol 30 kiloya kadar izin veriyorlar, denedim biliyorum cunku ayrica yaninada el bagaji olarakta bir valiz alabilirsin el bagajinin kilosunuda kontrol etmiyorlar. eger o kocaman olan bavulun 30 kiloyu gecmiyorsa onu bagaja diger koldan asmali olan bavulunuda el bagaji olarak ucaga alabilirsin. kucuk bir el cantasida tabikide alabilirsin problem cikartmazlar.hayirli yolculuklar
pekcewik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.10.2007   #7
neslihan_
Çaylak Üye

Yazılar: 14
çok teşekkür ederrim ben de umarım sıkıntı yaşamam tecrübem de olmadığından böyle kara kara düşünüyorum.olay bundan ibaret
neslihan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.11.2007   #8
gurbuz
Çaylak Üye

Yazılar: 15
ya pardon da ben anlamadım herkes bişe demiş?
şimdi 32 kg ya kadar bir valiz artı sırt çantası artı notebook çantası kabul edıyorlar?
Peki toplamı 32 ye kadar 2 valiz kabul ederlermi?
matematik sorusu gibi oldu ya neyse.
gurbuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.11.2007   #9
phoenix7
Üye

Yazılar: 83
biletinizin üzerinde ne yazıyorsa onun max. 3 kg fazlasına izin verir her check-in görevlisi o kadar

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 18:44 ) değiştirilmiştir.
phoenix7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2008   #10
ironhand
Çaylak Üye

Yazılar: 1
parfum, krem vs. urunler sadece el bagajındamı sorun yaratıyor yoksa teslim edilen valize konduğunda da problem cıkarıyormu.
ironhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil