Brighton ne,nedir,nasıl,iyi,kötü gibi gibi soruların cevapları?
Brighton hakkında ki tüm sorularınızın sanırım size cevap olacağını düşünerek şöyle detaylı bir konu açayım dedim. Buyrunuz.
Açıkcası Brighton Türkiye'deki şehirlere göre şöyle.
Antalya-Eskişehir karışımı hem turistik hem yazın güzel hava ve öğrenci şehri. Londra'ya yaklaşık 1 saat uzaklıkta. Gezilecek, görülecek çok fazla birşeyi yok. Ama gece klubleri, barları, gay mahallesiyle ünlü yani gece hayatının kalbi deniliyor İngiltere'de.
Haftasonları yaklaşık 1200-1500(özellikle yazın ve daha fazla) kişi tren ile brighton'a geliyor sadece eğlence için. Eğlence adamıysan eğlenebileceğin bir çok yer var.
Örnek olarak bana göre :
1. Honey Club
2. Digital
3. Oceana
4. Tru
5. Komedia
6. The Engine Room
7. Font
8. Ara sokaklarda ki küçük yerlere takıl.
9. Grace
10.Volks
Şöyle favori yemek yeme,içme, mekanlarımı söyleyebilirim o zaman :
1. Wokmania : Açık büfe, bir çok ülkenin karışımıyla oluşan sulu yemek, et, sebze(yaklaşık 10 pound veriyorsunuz ve sınırsız ye,iç)
2. Pompoko : Öğrenci işi parayı öde al ye git. Japon mutfağıdır.
3. Istanbul BBQ : Adı üstünde Türk kebapçısı iyidir en iyi ve Türk çayına, Türk kahvesine sahip mekandır.
4. Riddle & Finns : Balık severlere.
5. La Cantina : Meksika mutfağı. En iyi mekandır.
6. Pitcher & Piano : Üst seviyedeki İngilizlerin yemek ve sonrasında Lounge mekanıdır.
7. Efes Kebap : Küçük bir yerdir ama bana göre en iyi ete sahip yerdir ve kendileri çok iyi insanlardır. Severim.
8. Steki's Taverna : Yunan yemekleri vs'si için gidilebilecek güzel yer.
9. Fish and Chips : İsmini bilmiyorum ama Brighton Bus Station'da Kıbrıs'lı Türk amcamızdan en temiz ve kaliteli şekilde fish&chips inizi yiyebilirsiniz. Çok nazik ve tatlı bir amcadır. Not : Her yerde yemeğin bizim TR'deki döner gibidir heryerde olduğu gibi..
Şimdilik bunlar geliveriyor aklıma.
St. James Street yani New Steine denilen taraf çoğu Eşcinsel yani Gay ağırlıklı yaşayanların mahallesi haline gelmiş. Gay varmış gitmem ben falan diyenler oldu zamanında. Ama burada Türkiye'deki gibi bir hal yok. O yüzden de hiç bir sorun yok. Bunuda o söyleyenler için yazdım. St. James Street'te yemek yiyip, ingiliz bulabileceğin, içkini içebileceğin ve live music mekanları çoktur. Güzel, kalitelidirler.
Genellikle International studentsları bulabileceğiniz kaynaşabileceğiniz iki mekan vardır.Soyluyorum cunku pratik isteyenlere, arkadas isteyenlere hani.
1. King and Queen
2. Culture
Sigara kullaniyorsaniz buyuk problem acikcasi. Marlboro'nun fiyati 6 pound. Kartonlarinizi getirin. Zannedersem Duty Free'den 2 karton sınırı var.
Mac izlemeyi seven adamlar icinde Turkiye maclarini Pascha ve Golden Grill(Western Road)'de izleyebilirsiniz. Bazenleri izlemesi parali olabiliyor.
Gündüz saatlerinden akşam saat yaklaşık 10-11'e kadar çoğu yer pub'dır. Ama saat 11'den sonra sanki adamlar hadi abicim artık gece klubüne dermiş gibi her yer bi anda kapatıveriyor. O yüzden arkadaşlarımızla oturup içkilerimizi yudumlayıp muhabbet etmek istiyoruz arkadaş diyorsanız 11'den sonra 2'ye kadar açık olan yerler azdır. Western Road'a bir göz atın 3-4 tane mekan vardır. Genellikle Rock ağırlıklı live music vardır. Dışında banklarda oturabilirsiniz tabii yer bulabilirseniz.
Bilginiz olsun 6-7 arasi bir cok yer kapaniverir o yuzden gerekli olan seyleri 6'ya kadar temin ediverin. Gece karniniz acikirsa sizi tek kurtaracak yerler ya pakistanlilarin ya da turklerin yerleridir. Sadece Take away calisirlar cogunlukla.. Sabah 4'e kadar acik olabiliyorlar.
Araya sıkıştırmak istiyorum. Gelmeden önce uzun süreli olarak host family ya da guest house'ı direkt ödemeyin. Sadece ısınma turu gibi 2-3 haftalığını ödeyin. Şöyle düşünmeyin arkadaş o kadar para verdik sağlam birşey çıkar herhalde diye çünkü diğer konulardada gerçek örnekler verdim. Bir başka arkadaşların sorularına. Bir Türk arkadaşım buraya 6 aylığına geldi ve gelmeden önce 3 aylık host family parasını ödemiş evinde internet yok, arkadaşını evine 5 dakika olsa bile alamıyor(izin yok), tuvalet-banyo aile ile ortak kullanılıyor vs. bunlar gerçek örnek ve bu tip şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Kalma olayında dikkatli, titiz olun. Herkesin kafasına göre birileri ya da bir yer çıkmıyor o yüzden söylüyorum size.
Bu konu da kararı siz verin tabii ki ama yaşanılabilecek sorunlar var o yüzden housing sorununuzu ilk 2-3 haftayı tavsiye ediyorum otelle başlayın ya da aile ile gelmeden bütün parayı ödemeyin.
Okullara bağlı olan Guest House'lar fena değildir. Ama tuzludur tabii. Bazılarındada hani beklemeyin o kadar para verdik işte herşey olur mesela benim şu anki odamda televizyon, cattle vs gibi şeyler yok. Detaylı bilgi vermeyi istediğim için herşeyiyle yazıyorum. Uzaklık olayına dikkat edin. Bazı yerlere belli bir saatten sonra otobüs ulaşımı olmayabiliyor. O yüzden sakat bir durum.
Abbey Hotel benim favori yerim haftalığı 105 pound ve odalarda :
tezgah, buzdolabı, mikrodalga, cattle, tv, çalışma masası, internet bulunuyor.
tek sorun banyo-tuvaleti 6-8 oda ile paylaşıyorsunuz.
ama gelirseniz brighton'a bir göz atın derim aklınızda da bulunsun.
yeri de çok uygun hem. arap ve ispanyol ağırlıklıydı en son otel. hafta sonu ingiliz ve diğer şehirlerden insanlarla dolup taşıyor. bazenleri yer bulmanız imkansız söyleyeyim. rezervasyon yapılmıyor o yüzden.
Kredi karti durumu. HSBC'de bazenleri problem cikiyor. Gelmeden önce tekrar tekrar sorun HSBC'ye ben bu karti UK'de kullanabilecek miyim? diye. Ben kartimdan para cekemiyorum. O yüzden yeni kart gelecek şimdi. Elinizde ki Cash para bitti ve para çekemiyorsanız Western Union'dan paranızı temin edebilirsiniz.
Getirdiğiniz eksikleriniz varsa giyecek vs olarak. İngiltere'de kullanıp bırakırıp diyorsanız TK Max, Primark, Top Man'den alabilirsiniz mesela bir paltonun fiyatı 9 pounddan başlar 30 poundda kadar gider. İyidir, mantıklı iştir. Bir de kışın gelenler için özellikle söyleyeyim. Fırtınayla karışık sağnak yağmur haftanın 3-4 günü sürekli olarak devam eder o yüzden yanınızda bot neyim getirin mutlaka derim. Olmadı yine buradan temin edersiniz ama söyleyeyim dedim.
Konu onewhiplashone tarafından (10.11.2008 Saat 15:31 ) değiştirilmiştir.
1. St. Giles
Çok fazla Türk sayısı olabiliyor yani geçen sene benim General English aldığım sıralarda çok fazla vardı doğrudur. Sigara içmek için kapı önüne çıktığınızda Türk - Arap kitlesi var. İspanyol'da fazla. Ama okulun binası küçük olduğu için herkesle iç içesiniz ve bu ingilizce ve muhabbet için birebir açıkcası ve bu küçük olmasının sebebiyle herkes birbiriyle muhabbet içerisinde olduğundan arkadaşınız fazla olabiliyor. Olması önemli yoksa öbür türlü yalnız ve sıkıntılı olursunuz söyleyeyim. Öğretmenlerin yakınlığı, student service in size olan sıcak kanlılığı özellikle book shoptaki antonio ve kantindeki "kanka" nın sıcak kanlılığı ve yakınlığıyla dahada hoşunuza gidecektir. St. Giles'ta General English eğitim sabah 9-13.00 öğlen 14.00-18.00 sanırım(!), sertifika, teachers eğitimleri akşamları 18.00-20.00 arası verildiğini hatırlıyorum. İncelemek lazım.
2. Bellerbys College / Embassy CES
IELTS sınavına eğitim alıyorum. IELTS sınavına hazırlıkta çok iyi olduklarını duydum o yüzden Embassy'e geçtim. Okula ingilizce eğitimi için gittiğinizde bir artısı var Bellerbys'de ingilizce öğrencilerde olduğu için bir artı bu. Okul size binası ve resident inin hemen yanında olması kocaman bir mutfağı herşeyin modern olmasıyla çekici gelebilir ama St. Giles için dediklerim gibi değil burası bilginiz olsun. Ama College ve IELTS, Sertifika programları için bu okulu tercih edebilirsiniz. Okulun değişik bir saat sistemi var. Öğlenci olarak ve Sabahçı olarak aslında birşey yok. Günü o kadar bölüyorlar ki sabah 9-11 arası bir ders oluveriyor 2-5 arası ders oluveriyor o yüzden gününüz tamamen gidiyor.
3. Euro Center
Euro Center'ı magazinden ve birkaç arkadaşımdan biliyorum. Okul sadece çok sükse yapmış bir okul ve sanırım 2007'nin mi ne 1.si oldular. Okul modern bir okul ve tam şehrin göbeğinde o yüzden büyük bir artı. Türk sayısı St. Giles'a göre daha az arap sayısı çok vahşi sayıda diye biliyorum. Sertifika, IELTS ve gibi eğitimler için pek tavsiye edilmez.
Sorularınızı sorun umarım takılmadan cevap verebilirim.
20 yaşında bir adamım hani ona göre de okumuş oldunuz herşeyi.
Umarım az-biraz tatmin etmiştir bu konu sizi.
süpersin çok sağol çok güzel bi bilgilendirme olmuş ben aralık 15inden snra orda olucam inşallah...bir sorum olacak studio daire mobilyalı kiralayabiliyormuyuz?ben internetten araştırdığım kadarı ile böle bi imkan var gibi görünüyo mobilyalı elektirk faturası hariç diğer fatura ve vergi içinde aylık 500pound civarında evler buldum bu olay doğrumudur yoksa illa bi terslik çıkar mı?şimdiden teşekkürler...
süpersin çok sağol çok güzel bi bilgilendirme olmuş ben aralık 15inden snra orda olucam inşallah...bir sorum olacak studio daire mobilyalı kiralayabiliyormuyuz?ben internetten araştırdığım kadarı ile böle bi imkan var gibi görünüyo mobilyalı elektirk faturası hariç diğer fatura ve vergi içinde aylık 500pound civarında evler buldum bu olay doğrumudur yoksa illa bi terslik çıkar mı?şimdiden teşekkürler...
Açıkcası stüdyo daire diye birşey yok yani varda bizim TR'deki gibi değiller.
Ve fiyatlar genellikle 450 Pound'dan başlıyor ve yerine, kalitesine göre değişiyor.
Elektrik, su konusunda birşey diyemem bilgim yok.
Yanlış bilgilendirmek istemem.
[CODE]http://brighton.gumtree.com/[/CODE] ama bu siteye girip istediğin cevabı bulabilirsin ve bu siteden araştırmalarını da yapabilirsin(her türlü) ve geçen sene bir arkadaşım 9 aylık geldi 6 aylık parasını peşin verdi emlakçıya çünkü sen buranın vatandaşı değilsin ve garantiye almak için böyle birşey yapılıyormuş.
Bir de bilgin olsun. Emlakçıya gittiğinde iki seçenek var sigara içilen - içilmeyen diye ikiye ayrılıyor. Fiyatlar ona göre de değişebiliyor.