Merhaba Arkadaslar ben Ingılterede dıl egıtımı almaya karar verdım fakat aklımda kesın bır sehrı yok su anda Londra ve brighton arasında kaldım hangısını tercıh etmelıyım sızce brighton bıraz daha agır basıyo dogrusu ama Londra daha Iyı olucaksa Orasını Secerım...Ve ayrıca Su anda Ingılterede Olanlar bana Msj atabılırmısınız Msnden Gorussek ıyı olur sızlerı beklıyorum arkadaslar.....
Merhaba arkadaşlar.Bende Brighton'da 7 ay için SPRACHCAFFE LANGUAGES PLUS'A gitmeyi düşünüyorum. Brighton'da yaşamın Londra'ya göre daha ucuz olduğunu ve daha az Türk olduğunu duydum. Okul hakkında ve Brighton hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim.Şimdiden Teşekkürler...
Merhaba melodi04
İlk gidenler için Londra ya gitme denir. İngiliz azlığından ötürü. Ben 4 ay Brighton da kaldım. Bence süper bir şehir. Zaten Londra da trenle 50 dk uzaklıkta. 250.000 nüfuslu bir yer, yazın gayet keyifli, tabii ki daha ucuz. Bence daha rahat edilecek bir şehir. Türk az dendiğine bakma var orda da. Yani bir gün otobüs beklerken Türkçe konuşan duyarsan hiç şaşırma Uzak kalmak senin elinde. Senin gideceğin okulla ilgili bir arkadaştan hatta bu forumdaydı ii şeyler duymamıştım pek memnun değildi. Ama 1 kişi pek iyi bir istatistik değil. Ben British Study Centre a gitmiştim ve gayette memnun kaldım.
Selam, Ben Londra'dayım ve gerçekten çok pahalı bi şehir ve ingilizlerin sayısı az ama yine de seviyorum burayı, değişik ülkelerden insanların olması aksanlarına alışman açısından iyi olabilir. Brighton çok güzel bi yer, wildwind gayet güzel özetlemiş. ne istediğine bağlı biraz da. huzur istiyosan brighton, hareket istiyosan londra. dil okuluna gelecek olsaydım brighton seçerdim yine de. umarım memnun kalacağın bi tercih yaparsın. iyi şanslar!
selam arkadaşlar, ben ingiliz bir au pairlik sitesine (acente) üye oldum ve bi baktım 1 hafta sonra my netime bişr mesaj geldi ve bir ingiliz aile beni onların au pairi olmam için istiyor. birkaç kez konuştuk. ve beni vize çıkarmam için acenteye yönlendirdi. acente vize ve bilet için 500 pound istedi. bu durumu aileye bildirdim ve aile de yarısını kendilerinin karşılacağını söylediler... lütfen yardım edin sizce ne yapmalıyım........
ben su anda brihtonda okuyorum bugram. bende yeni sayilirim hala 2 aydir buradayim. ancak sunu bilmelisinki onemli olan okul deil ogrencinin kendisinin duzenli olarak calismasidir. her okulda iyi ve kotu hocalar vardir. ben sansliyim ki benim hocam iyi ama benim okulda da kotu hoca var.brighton in yazi arada bir kendini iyiden iyiye gosteren gunesiyle senlenir. ama yagmur da yagar. ben gormedim daha ama kisi allah bilir nasildir. brighton daha ucuz daha kucuk bir sehir londraya gore. bir yere yetisememe gibi bir derdinde olmaz burada. trafik -ulasim rahat, sehir gusel . eger gece hayatini sewiyorsan oda sahane.benim tavsiyem brighton ama sana okultavsiye edemem. sen ne cok pahali necok ucuz bir okul sec, ama dikkat et sosyal etkinlikleri iyi olan bir okul olsun. cunku ingilizce bu sosyal etkinlikler cercevesinde dahada gelisyor. saygilar
amaç dil mi yuksa turistik gezimi.ne kadar oradasın bunlar çok önemli.
brighton keyifli bir mekan.baya bi türk bulacaksın orada ama klasik olarak uzak kal derim.londra ya trenle 1 saat 20 dakika.ama hafta sonları çok yoğun oluyor.biletini öncedn al gidiş dönüş 16 pound.ülke biraz pahalı özellikle yiyecekler.
otobüs çok işine yarıyacak.aylık kartlar satılıyor almanı şiddetle tavsiye ederim.metro yok.chorchil square diye bir meydanları var.buluşma yeri bizim taksim,kızılay meydanı gibi.saat 56 da her yar kapanır ve publar devreye girer.h.sonları tüm publarda maç keyfi başlar.brighton meşhur bir gay şehridir.el ele dolaşan erkekler ve kızlar hatta yollarda öpüşenleri göreceksin.ama inan keyifli.bol bol fih and chip yersin artık.
neyse ben brighton derim dilediğinde londraya gider gezersin.
hadi san kolay gelsin.
sorun varsa yazarsın