İngiltere'de dil okulu ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de dil okulu »

Bournemouth'ta gideceğim ama hangi okul? Aile yanında mı kalayım akrabamın yanında mı

Seçenekler Stil
Alt 14.08.2008   #1
ggeceyolcusu
Çaylak Üye

Yazılar: 5
Bournemouth'ta gideceğim ama hangi okul? Aile yanında mı kalayım akrabamın yanında mı

Arkadaşlar merhaba, 1 ay içerisinde dil öğrenmek amaçlı bu şehre gelemeyi planlıyorum... İngilizce seviyem orta düzeyde ( Intermediate seviyesinde denilebilir ) , 6-7 aylık bir sürem var ve 20 haftalık yazılmak üzere bir okul arıyorum... Sizce Bournemouth da hangi okulu tercih etmeliyim? ( Sadece okula ve kalacak yere ayırdığım bütçem 20 haftalık 10.000YTL civarı )

Birde Bournemouth da akrabam var , sizce dil kursuna yazıldıktan sonra onun yanında mı kalmalıyım yoksa bir ingiliz ailenin yanına mı geçeyim tavsiye verirseniz çok sevinirim...

Eğer akrabamın yanında kalmamı tavsiye etmezseniz aynı bütçe ile başka hangi şehir ve okulu tavsiye edersiniz?

Arkadaşlar kesin olarak bu 1 ay içerisinde yerimin yurdumun belli olması gerekiyor , tavsiyelerinizi acilen bekliyorum , şimdiden değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum
ggeceyolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.08.2008   #2
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
merhaba

öncelikle ilk etapta dilinin gelişimi için aile yanında kalmak senin için daha mantıklıdır. Bu yüzden bence burda kalmalısın. Okullara baktın mı? hangi okul senin için daha uygun geldi? Ayrıca bu eğitimi neden almayı düşünüyorsun? ( daha sonra master yapmak için mi? daha iyi bir iş bulmak için mi? vs..)
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.08.2008   #3
ggeceyolcusu
Çaylak Üye

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

Ben hukuk fakültesi mezunuyum ve dil öğrenme sebebim daha sonra Cambridge'den hukuk ingilizcesine yönelik kurs alabilmek ve elbetteki mesleğim sebebiyle iş sahamı geliştirebilmek asıl amacım.

Genel anlamda kaliteli eğitim veriliyor denilen okullara baktım,mesela Bournemouth'ta Snt international College ve Beet language center ilgimi çeken iki okul. Snt international College fiyat açısındanda cazip ve forumdaki birkaç yoruma dayanarak söyleyebilirim ki çok çok iyi bir okul die geçmemiş ancak sorunda belirtilmemiş. Beet language center gayet güzel bir okul gibi lanse edilmiş ancak bilemiyorum.Ayrıca bu iki okul British Council üyesi olmalarından ötürü ilgimi çekti. Anglo Continental Bournemouth adında bir okul daha var ki buda güzel gibi... Bilemiyorum bana göre kampüs ortamının çok faydasını göreceğim izlenimi Snt international College'den soğutuyor beni,çünkü şehir merkezinde bir binada eğitim veriyor;ancak belirttiğim üzere bunlar bana göre gerçekte nasıl bilemiyorum

Eğer Bournemouth dışı bir tavsiye olursa Cambridge yada oxford'ta ki kaliteli bir okul da akrabalarımın yanında kalmadığım sürece okumak ve görmek istediğim iki şehir...

Sonuç olarak...
Alt 14.08.2008   #4
ggeceyolcusu
Çaylak Üye

Sonuç olarak sizlerin bilgi ve tecrübesi benim kararımı vermemde çok önemli;çünkü benim için asıl önemli olan bu 6-7 aylık zaman diliminde işimde bir artı olabilecek nitelikte ingilizce seviyemi yükseltmek,bu nedenle okul seçiminde ve nerede ikamet edeceğimi belirlemede sizlerin fikirlerini bekliyorum
Alt 15.08.2008   #5
adam smith
Kıdemli Üye

evet verdiğin bilgiler gayet güzel ve açıklayıcı olmuş. Cambridge Law studio'da alacağın 3 haftalık hukuk ingilizcesi ve sonunda gireceğin TOLES sınavı senin kariyerine çok faydası olacaktır. Aslında böyle durumlarda ben kişilere şehir değiştirmelerini pek tavsiye etmem ama senin Bournemouth'da akrabaların olduğundan konaklama masrafın olmayacak buda İngiletere'deki en önemli ve ağır masraftan seni kurtaracak. Bu yüzden karar senin. Söylediğin okullar arasında Beet Language Centre eğitim olarak şehrin en iyi okuludur, SNT daha yeni British Council'dan onay aldığından ve öğrenci talebi alabilmek için fiyatları ucuz tutmuş durumda ayrıca son aldığım bilgilere göre bu okulda Kolombiyalılarla biz Türkler sayı olarak yarışıyormuşuz. Anglo için bişey diiyemeyeceğim bu okula gideceğine Bournemouth Business School International'ı tavsiye ederim çünkü bu okulda hukuk sertifika programlarıda var ve fiyat olarak aşağı yukarı aynılar.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Alt 23.10.2008   #6
eris123
Çaylak Üye

Yazılar: 2
Merhaba arkadaşlar; Bournemouth' tan yeni geldim ve sizinle yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Ef dil okulu ile 6 aylık kursu için anlaşıp gittip fakat burda verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. kaldığım evdekiler her akşam içiyorlardı, Odaya yatak bile ancak sığıyordu çalışma masası ve dolap odanın dışındaydı vb. bir sürü kötü olayla karşılaştım bu yüzdende otele geçmek zorunda kaldım hayattımın hatası ef'di. O acentayla gitmeyi düşünüyorsanız hemen vazgeçin yoksa piskolojiniz bozulabilir. Neyse sonra ef'den kaydımı almak istediğimi söyledim ama paramı hala alamadım. Doların yükselmesi ile birlikte parayı geçiktirmek için 40 takla atıyorlar. Bournemouth'ta yaşam ise çok güzel bu mevsimlerde sessiz oluyor ama hafta sonları gayet kalabalık gençler de fazlasıyla var. Çok fazla Türk yok ama en güzel yeri poll diye bir yer. Çok pahalı her yere taşıt var ama biletler 1.5 paund dan başlıyor. Kahvaltı kültürleri bizimkinden çok farklı ben aç kaldım.Akşam yemekleride fiyatlar en ucuz 7 paund. Eğer aile yanı konaklayacaksanız daha ekonomik ama ingilizler yemekten bi haber açsınız yani. Genel olarak haftada (otobüs ve ucuz yemek falan) en az 80 paund dışarı falan çıkarsanız daha pahalı tabi. Otobisler için kartlar var. Sarı ve kırmızı otobüs diye ikiye ayrılıyor her ikisi için almalısınız. İnsanlar çok yardım sever anlamadığınız herşeyi sorun hemen yardım ediyorlar. İngilterde nereye gitmeniz konusunda kararsızsanız ben Londra'yı tavsiye ederim hem daha kalabalık hem daha ekonomik her bakımdan. Daha canlı ve kendinizi yalnız hissetmiyeceğiniz bir yer. Bana eğer sorunuzz olursa seve seve cevap veriririm.
eris123 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.10.2008   #7
adam smith
Kıdemli Üye

merhaba eris,

Öncelikle bizi bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Bende daha önce burda çoğu kez yazmıştım. EF'e gitmeyin diye ama yinede gidenler oluyor. Okul konusunda tercih yaparken bu forumun takip edilmesi çok yararlı oluyor. Tekrar teşekkür ederiz..
Alt 15.08.2010   #8
bergamon
Çaylak Üye

Yazılar: 1
snt ınternatıonal college/bournemouth

merhaba arkadaşlar.Ben turızm otel çalışanıyım ve kendimi ifade edecek seviyede ingilizceye sahibim snt ınternatıonal college/bournemouth da bu okulu buldum aile yanı konaklama gitmeyi düşünüyorum 12 haftalık aşşağı yukarı konaklama ve okul 2000 sterlin görüş ve düşünceleriniz bizim için önemli yardımlarınızı bekliyoruz şimdiden teşekkürler ( idealist danışmanlık şirketi hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkürler )
bergamon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.08.2010   #9
kpazen
Üye

Yazılar: 90
Selamlar.

Dostum 10.000 20 hafta konaklama ve yemege anca yeter. bence eger bütçen bukadarsa akrabanın yanında kalman daha mantıklı.

Ayrıca Dil eğitimi için gidiceklere su tavsiyem olabilir 1000 poundluk kurslara gitmeyin kardeşim. yani tr'de bile yok artık okadar ucuz kurslar.

Ben su anda Yuksek lisans ögrencisiyim. Pre-session alıyorum. yaşadıgım şehirde daha 1 turke rastlamadım. biraz yabancılasamda burları yinede dil icin gayet iyi.

benim danısmanım bu konularda cok tecrübeli. isteyenler mesaj atsın. kendisiyle iletişime geçmenizde yardımcı olayım.
kpazen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil