Şehirler Yaşadığınız veya gelmeyi düşündüğünüz şehri anlatın? Orada başka kim var? İngilterenin şehirleri hakkında her şey...

Seçenekler Stil
Alt 19.06.2007   #1
hakansmsk
Çaylak Üye

Yazılar: 8
Bournemouth

Merhaba arkadaslar
Kisa bi sure icinde Bournemouth'daki bi dil okuluna gelicem. Yeni olanlar icin tavsiyesi olanlar Bournemouth hakkindaki dusuncelerini burada paylasirlarsa saglikli olur. Simdiden tesekkurler
hakansmsk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2007   #2
calibri
Kıdemli Üye

Yazılar: 162
kardes tek ve bence en buyuk tavsiye. ise guce bakma sabahtan aksama kursa git bir kelime turkce konusma. devamlı ingilizce pratik. kendine kısa süreligine bir kız arkadas yap. dil dile degmeden ingilizce ogrenilmiyo cok ciddiyim. sonra da gelirsin iste
calibri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2007   #3
hakansmsk
Çaylak Üye

peki bournemouth icin ne soyliyebilirsin calibri , sence arti ve eksileri nelerdir , bos zamanlarimda neler yapabilirim vs.. ?
Alt 21.06.2007   #4
calibri
Kıdemli Üye

kardes biraz arastımacı ol yaww.
http://www.ingiltereve.biz/sehirler/...ir=bournemouth

biraz bak suraya. hade bakeym oranın kızları bomba , gerci ingiliz kızlarının bombalıgı ortada ama idare etcen
http://www.toko-bar.co.uk/images/hen...ournemouth.gif su fotoya da bakıver
Alt 21.06.2007   #5
calibri
Kıdemli Üye

bide bos zaman ne demek guzel kardesim sen bir amac icin gidiyon uykuyu bile kısacan orda dil ogreniceksin lutfen klasik turk olmayı bırak dunyada bir tek turklerin bos zamanı var zaten
bos zaman pofff .
Alt 21.06.2007   #6
hakansmsk
Çaylak Üye

Calibri senden kendi dusuncelerini duymak istemistim arastirmaci ol diyosun da zaten bunlarin hepsi nette arastirildiginda bulunan seyler dedigim gibi orada yasiyan yada yasamis olan kisilerin dusuncelerini duymakti amacim da sen anliyamadin sanirim neyse..
Klasik turk dedigin sey nasil oluyo bilmiyorum ama dil egitiminin yaninda degisik ulkelerin kulturlerini de ogrenmenin bana fayda sagliyacagina inaniyorum ..
Sanirim ben soruyu yanlis sordum neler yapabilirim yerine insanlar orda neler yaparlar deseydim yanlis anlamazdin sanirim .
linkler icin ayrica tesekkur ederim.
Alt 21.06.2007   #7
calibri
Kıdemli Üye

ok sorry. klasik turk olma olayını gecelim. o uzarda uzar. durumumuz gel ve gor olayı. degisik kulturler dedin iste bu super bir olay cunku biz bu forumda otomatige bagladık calısma izni falan. londra nın denizlisi dermisim orası icin. on numara mekan bana gore. eksi falan yok. ama su da var ingiltere de hangi dil kursuna gidersen git degisik kultur mutlaka var. degisik kulturle sunu ogreniceksin mesela ispanyolu tanıycaksın italyanı tanıycaksın ispanyolca bilmesen bile ingilizce bilmeyen bir ispanyolla nasıl anlasılacagını ogreniceksin (icinden hadi lan diyosun belki ama bunlar gercek) bu muhtesem bir duygu. turkiyeye dondugunde insanlara farklı bakıcaksın cunku artık sen sadece turk insanını degil baska milletlerin insanlarını da tanıyor olacaksın. bu senin butun hayatına yansıyacak. iliskilerine, is hayatına. kısacası crowminded dan openminded a geciceksin.
ne yapıcagını hemen soyluyorum
turklerden uzak duruyosun alemlere akıp ortamları emiyosun devamlı pratik yapıyosun. okuldaki cocukları alıp parti yapıyosun. gidecegin yer buna cok uygun. illa icki ic kafayı dumanla demiyorum. onlarla takıl. ortamdan hic uzak kalma. evde sakın oturma. orda burda devamlı takıl. ve son olay eger bunu yaparsan ingilizcen icin super olacak bir gunluk tut ve her gun yaptıklarını ona yaz ingilizce
tam super olacak hakanım rahat ol
Alt 21.06.2007   #8
calibri
Kıdemli Üye

devam ediyorum. evdeki aileyle mutlaka bir bir ogun yemek ye, tamam degisik kultur ama onlarda asıl dilin sahipleri o yuzden gunluk konusmaları onlardan kapıcaksın gidip ispanyola fransıza satıcaksın bi daha da hayatta unutmazsın. evden cıkar cıkmaz gunluk gazete alıp 5 dakka goz gezdiriceksin. sonra at cope gitsin bisey anlamıycan zaten. ama bunu gunluk gibi her gun yap. bir gun gelicek atmıycan o gazteyi cunku. turkce sozluk kullanma. sor hocaya acıklasın. anlayana kadar anlamadım de baska sekilde acıklasın. geri kalan diger ogunleri sakın yalnız yeme. devamlı ortam. seviyesi senden dusuk olan yabancılarla sakın konusma ne olursa olsun. muhtesem bir rus kızda olsa yok. ortam icin cok para lazım felan diye dusunuyosan yok oyle bisey ortam parayla degil insanla olur.
Ortam diyorum,pratik diyorum bournemouth diyorum tamam hakan bu kadar yeter sana gerisini gelince gorursun.
Alt 27.06.2007   #9
FDOGAN
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Re: Bournemouth

Merhaba arkadaslar,

Oncelikle Calibri ve Hakan ogrenmek istegimiz seyleri aciklamis oldugunuz icin sizlere tesekkur ediyorum. Fakat ben Agustos ortasi veya Eylul basi gibi 3 ayligina dil egitimi icin gelmeyi planliyorum. Sizlerden riacam gelecegim sezon son bahar olacagi icin kiyafet olarak tavsiyeleriniz dikkate alcagim...

Simdiden ilginiz icin tesekkurler...
FDOGAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2007   #10
calibri
Kıdemli Üye

dogancım vizeyi bi al giysilerin icin ben sana liste yollıycam söz veriom

Seçenekler
Stil