Arkadaşlar ben ingiltere ile ilgili bilgiler ve dil okullarını araştırırken Birmingham ın adı neredeyse hiç geçmiyor.Burası gerçekten Londradan sonra ikinci büyükşehir mi?Bu yaz 6 aylığına oraya gelmeyi planlıyorum.ama bazı negatif şeyler duydum bu şehir hakkında ,mesela yabancı çok,dil okulu az bu yüzden kalite fazla yok,şivesi zaten başlı başına problem gibi vs... benim hala oğlu var 10 yıldır burda bende yılbaşında 10 gün ordaydım ama pek fikir edinemedim.orada kuzen bana ingiliz aile bulacak .fikri olan yazarsa sevinirim.bu arada su an belçikadayım bransım ingilizce öğretmenliği.ama 5 yıldır ingilizce konuşmadım.sanırım derdimi anladınız: kaybolan ingilizcemi yeniden kazanmak veya daha iyi yapmak...(para sorunu yok ,daha doğrusu cepte 3500 pound var zaten .sırf 6 ay ingilterede dil için,çalışmayı fazla düşünmüyorum,sadece pratik ortamının bol olabileceği part time yerler olabilir.amaç yoğun bir ingilizce eğitimi almak.)Bu arada bazen yeni zellandaya mı gitsem diyorum.fikirlerinize ihtiyacım var.
Konu ckaan50 tarafından (31.01.2010 Saat 12:46 ) değiştirilmiştir.
Selam.. Seni yanlış bilgilendirmek istemem ama Birmingham genelde Hintlilerin yaşadıgı bi yer dıye duymustum. Ben Manhesterdayım henüz gidemedim Birminghama ama genelde aldıgım duyumlar olumsuz. Şiveye gelince Manchesterdan cokda farklı olacagını sanmıyorum ama tabi Londraya oranla biraz daha karmaşık. Bu arada Birminghamda bi arkadasım var. Onun yaşadıgı bolgede sadece ingilizlerin oldugunu söylüyor.
Gece hayatına gelınce cok parlak olmamakla bırlıkte publar cogunluktaymıs. Bunlar sadece duyduklarım, dedıgım gıbı gıdıp gormedim henüz. Kimse bir şey yazmamıs yardımcı olmak istedım..
selamlar Birmingham hakkında nerden başlasam.evet ingilterenin 2.buyuk sehrı diye geçiyor.turklerin çogunluk oldugu ama kimsenin kimseyi tanımadıgı şehir.tanısa da tanımazlıktan geldigi şehir.işsizlik had safhada olan şehir.çok pahalı bi şehir. hintlilerin çokkkkkkkkk ama çokkkkkk oldugu şehir.bu şehir sanki ingilterede degilmiş gibi.ben senin yerinde olsam başka sehir tercih ederdim.hem ingilizcen acısından para kazanman acısından.çok mu kararttim bilmiyorum ama gerçekler.ögrenmek istedigin başka bişey olursa yardımcı olurum...
ingilizcemi gelistirmek istiyorum demişsin ama bu hintlilerin arasında ingilizce felam ögrenilmezzz.olan ingilizcede unutulur kardeşim.vallaha kendine yazık edersin buraya geldim diye hergün kendini yersin.vallaha ben 1,5 sene önce sheffield' teydim hiç zorluk çekmedim.hiç sıkıntı çekmedim ( para konusunda ) sankı prens charles tim param var dıyorsun sorun degil diyorsun . hintliler o kadar çok ki dilinde çok zorlanırsın.ama ingiliz bi ailenin yanına yerleşirsen dışarıyla fazla muhatap olmazsan o senin bilecegin iş.karar yine senin kararın.vallaha ben bu şehirde hiç mutlu degilim.başka Birmingham lı yok galiba benden başka.ben çok mu karamsarım arkadaşlar.birleri de buralar hakkında yorum yapsın.yok mu kimseeeeeeeee ....
ingilizcemi gelistirmek istiyorum demişsin ama bu hintlilerin arasında ingilizce felam ögrenilmezzz.olan ingilizcede unutulur kardeşim.vallaha kendine yazık edersin buraya geldim diye hergün kendini yersin.vallaha ben 1,5 sene önce sheffield' teydim hiç zorluk çekmedim.hiç sıkıntı çekmedim ( para konusunda ) sankı prens charles tim param var dıyorsun sorun degil diyorsun . hintliler o kadar çok ki dilinde çok zorlanırsın.ama ingiliz bi ailenin yanına yerleşirsen dışarıyla fazla muhatap olmazsan o senin bilecegin iş.karar yine senin kararın.vallaha ben bu şehirde hiç mutlu degilim.başka Birmingham lı yok galiba benden başka.ben çok mu karamsarım arkadaşlar.birleri de buralar hakkında yorum yapsın.yok mu kimseeeeeeeee ....
Arkadaşım inan ne yapacağımı şaşırdım.Yazdıkların için teşekkür ederim.2 haftadır Kiwiturk diye bir yer var yeni zelandayı araştırıyorum.Bu forumdada adam yok her girdiğimde bakıyorum tek ben varım.Dil okulları diye google abiye yazıyorum Birminghamın hiç adı gecmiyor.Bu nasıl büyük şehir o zaman.Evet birminghamlı kimse yok galiba burda.Çok moralim bozuk.Birminghamda hala oğlu var ya o yüzden orayı araştırıyorum.Birde param 3000 pound .çok olsa london a bakarım ne bileyim dil için en kaliteli yer nere ise ona bakarım.yani 5000 poundu da bulurum ama ben 3000 i geçmiyeyim diyorum.bu yüzden birmingham a bakıyorum.Hintli pakistanlı görmek istemiyorum ben bana native speaker lazım bol bol..Hergün bbc dinliyorum arabadada bbc ama bana karşımda sohbet edeceğim adam lazım .ben ne yapayım elin hintlisini pakistanlısını.ooofff of .Acayip karışığım .
haklısın vallaha native ingilizce istiyorsan sana kefil olabilirim sakın birmingham 'ı deneme derim.london hem dil okulları konusunda çok daha iyi.sonra cambridge sonra oxford çok çok daha iyi ya da güney ve guneşli ( ne kadar güneşli oldugu tartışılır ama diger şehirlerine göre daha iyi ) bir yer istersen Brighton dil okulları konusunda süper.bence sen oraları dene.ama yeni zellanda da çok iyimiş. öyle duymuştum .kolay gelsin ne diyeyim.bu arada birmingham'da iş var arkadaşlar desen istemedigin kadar adam toplanır.ama şansına okul felan demişsin kimseleri bulamazsın.
haklısın vallaha native ingilizce istiyorsan sana kefil olabilirim sakın birmingham 'ı deneme derim.london hem dil okulları konusunda çok daha iyi.sonra cambridge sonra oxford çok çok daha iyi ya da güney ve guneşli ( ne kadar güneşli oldugu tartışılır ama diger şehirlerine göre daha iyi ) bir yer istersen Brighton dil okulları konusunda süper.bence sen oraları dene.ama yeni zellanda da çok iyimiş. öyle duymuştum .kolay gelsin ne diyeyim.bu arada birmingham'da iş var arkadaşlar desen istemedigin kadar adam toplanır.ama şansına okul felan demişsin kimseleri bulamazsın.
arkadaşım yazdıkların için teşekkürler.ben bu gidişle birminghamdan vaz geçeceğim galiba.yanıma 3000 pound alayım ,part time da çalışırsam 6 ay yeter sanırım değil mi bana.o zaman oxford veya cambridge de geçinirim bu parayla heralde,yanlış mı acaba.