okul yurtları, accomodation, bir ailenin yanında barınma yada ev kiralama dışında BK'da (kısa bir süreliğine) barınmak için çok ucuz (bedava) bir alternatifiniz daha var:
burada evlerini sizinle kısa bir süreliğine gönüllü olarak paylaşan insanlar bulabilirsiniz. Ben Türkiyede pekçok yabancı turisti evimde misafir ettim ve çok güzel dostluklar elde ettim. Şimdi çok çeşitli ülkelerden onlarca arkadaşım var. Siteye girdiğinizde öncelikle üye olup bir profil oluşturmanız gerekiyor. Bu siteler ücretsizdir. Daha sonra arama kısmından önce United Kingdom ve arkasından kalmak istediğiz şehri seçerek bir arama yapabilirsiniz. Uygun bulduğunuz kişilere mesaj atarak evlerinde belirli bir süre kalma talep edersiniz. Eğer karşıdaki kişi de size onay verirse bir süre ücretsiz olarak evinde misafir olma şansınız var. Not: Buradaki kalma süreleri genelde kısa süreli ziyaretler için geçerlidir. Ama farklı kişilerde kalarak bu süreyi uzatma şansınız var.
Evet, bu tip bir konaklamayı çifte vatandaşlığı bulunan ancak Ingiltere'de hiç kimsesi bulunmayan insanlar, adaptasyon ve arkadaşlıklar kurmak açısından tercih edebilir.