bir turk olarak ingilterede yasamak nasil bir duygu?
Selam Herkese... Ben ingiltereye(Ramsgate) yasamak icin gelecegim.Aslinda benim icin zor bir karar olmadi ama bir okadarda zor bir karar.Kolay karar verdim cunku birini sevdim ve yer mekan onemli degil diye dusunuyorum,zor karar oldu Ailemi,ulkemi,arkadaslarimi birakacagim.
Az cok ne gibi zorluklar cikacagini tahmin edebiliyorum.Ama bana yardimci olursaniz sevinirim.
Bir turk olarak ne gibi zorluklar cekiyorsunuz?
Ramsgate kucuk sahil kenti bildigim kadariyla.Ben orada neler yapabilirim diye dusunuyorum profosyonel oyunculuk yaptim orada yapamam tabiki ascilik bilgim var belki orada yemek isi yapabilirim....
Sakin ve düzenli bir yere geliyorsun hele Ramsgate gibi küçük bir yer için...
her şey gayet yolunda gider merak etme, tek fark herşeyin düzenli olması, (bazen can sıkacak kadar düzenli ve yerinde olması), ve herkesin acelesiz sakin insanlar olması. Bu ülkede kimsenin acelesi yok, hersey her kurum yerli yerinde neyin ne zaman nasıl olacagı belli şaşıracak çok bir şey yok, Herşey basit ve belirli. "Sakin" sanırım tam tanımlıyor.
Türk olarak bir zorluk çekmezsin zaten Irkçılık vb gibi şeyler yok, onun dışında zaten her yerde yabancılar var insanlar duruma alışmış ya da umursamıyorlar. Rahat ol çok sorun çıkacağını sanmam.
selam, bir yıllık dil okuluna geldiğine göre çalışma iznin var demektir ve muhtemnelen aile yanı konaklama seçeneğiyle ilk zamanlarda kalacak yer işini de çözmüşsündür. bu durumda çok büyük maddi bir sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum. ancak iş bulman biraz zaman alabilir, bu bir sorun, dilin hiç yoksa ilk birkaç hafta derdini anlatmakta zorlanacağın yerler olabilir (otobüs, büfe, cafe...vb) belki belki kültür şoku dedikleri olayı yaşayabilirsin ama son raddede öyle büyük bir problem olmaz muhtemelen. rahat ol, ordakiler de insan, dilin geliştikçe işler kolaylaşır hele bir de iş buldun mu işler tıkır tıkır yürür.
1. 3 aylık vizen var ama 3 ayda bir çıkış yapman gerekir. bu çıkış türkiye'ye olmak zorunda değil mesela fransa da olabilir. ama bu olayı 3 kere tekrarlarsan mesela 9 ay orda kalıp her 3 ayda bir fransa'ya gidersen en sonunda sorun çıkarabilirler "nasıl turistsin sen kardeşim?" şeklinde. orda olduğun süre boyunca eğitim de alabilirsin. bu konuda sitdeki okul arama motorou faydalı olabilir veya mr. brown'a özelden mesaj atabilirsin
2. nerden gittiğin önemli değil. bulgaristan pasaportun olması yeterli
3. kuzey londra türk mahallesi olarak bilinir. ama ben gurbette hemşeriden sakınmak gerekir diye düşünüyorum. keşke yanlış düşünüyor olsaydım.
bilgilerin ve yardimlarin için çok saol.evet sana katılıorum toprak topraını neyse oyle bır laf var ve gercekten douru.bır sorum daha olucak.çalışma ıznı alabılırmıyım boyle bır şansım varmı?
herkese merhaba;
arkadaşlar ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. londrada Diploma in International Business Studies diye bir profesyonel bölüm okuyacağım. vizemi aldım ocağın başında Londraya geliyorum.. okul 1 yıl sürüyor ardından staj var.. vizemi alırken memur gayet iyi niyetle '' sana 1 yıllık ve üstüne bir ay fazladan vize veriyorum eğer yetmezse oradan uzatabilirsin dedi'' okul zaten işi kendi ayarlıyor.. sanırım burda bir sorun yok.. çalışma iznim var sanırım çünkü haftalık ders saatim 21.. sizce iş bulmakta sorun yaşar mıyım? ayak uydurma konusunda bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum tabi bu sadece bir önsezi.. bu arada ingiltereye geldiğimde polis kaydı denen bişey var onu 7 gün içinde mi yapmam gerekiyor? nasıl hallediliyor bunlar arkadaşlar?
teşekkürler
bende au-pair olarak vize çıkarsa geliyorum banada yardımcı olabilir misiniz nasıl uyum sağlıcam? ne tür zorluklar var? polis kaydı hakkında bilgi ve buna benzer şeyler.. bide neden vize vermiyorlar daha 17 yaşındayım.liseden yeni mezun oldum ailemin gelir durumu iyi sayılır dönünce de hosteslik ve yds sınavına girmeyi düşünüyorum..bana birisi lise mezunlarına vize vermiyorlar demişti. ama ben daha yeni mezun oldum ve üniversitede de dil eğitimi almak istiyorum. bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. bide mülakata çağırıyormuşlar konsolosluktan bu konu hakkında bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim