Ben Gazi Ünv. Endüstri Müh. son sınıf öğrencisiyim.
Eğitimime öncelikle yönetim bilişim sistemleri, lojistik veya endüstri mühendisliği alanında bir yüksek lisans programı , daha sonra iş deneyimi kazanarak MBA ile devam etmek istiyorum. Lisans ortalamam 3.45. ve bu sitedeki ingilizce sınavına göre seviyem Intermediate.
Şu anda sahip olduğum bir Toefl veya uluslararası geçerliliği olan bir dil belgesine sahip değilim. Şu anda maddi yeterliliğim uygun olmadığı için toefl veya benzeri bir kursa gidemiyorum. kendi çabalarımla ingilizce seviyemi ilerletmeye çalışıyorum. İlerde maddi olanaklara sahip olunca bir kurs programına yazılmak ve belgeyi almayı planlıyorum.
Sitedeki burs seçeneklerini inceledim ve kendim için uygun olabilcekleri çıkarmaya çalıştım ve aklıma takılan bir kaç soruyu sormak istedim:
- Burs programlarının bir çoğunda yıllık verilen burs miktarı açıklanmış. Bu ücrete üniveristeye kabul ve eğitim ücreti dahil mi ?
- Sitede açıklanan bursların tamamını inceledim mühendislik genel başlığı altındaki burslar mevcut ama direkt olarak endüstri mühendislerine yönelik bir bursla karşılaşmadım. Bu burslara başvuru yapıldığı takdirde endüstri mühendisinin kabul edilme olasılığı sizce nedir?
- Şu anda dil seviyem yeterli olmadığı için pre-master programlarına başvurlabileceğim burslar olabilir mi?
- Scholarships for Postgraduate Students (Overseas) gibi burs programlarında burs miktarı ''Birleşik Krallık fiyatlarıyla yabancı öğrenci fiyatı arasındaki fark '' kadar denilmiş ; bu miktar aralığı ne olabilir ?
- MBA alanındaki burslar için endüstri mühendisi olarak, iş deneyimim olmadan burslu olarak başvuruda bulunabiliyor muyum ?
-İngiltere'deki 1 yıllık master programı Türkiye'deki 2 yıllık tezli programa mı karşılık geliyor?
Aslında daha bir çok soru var aklımda sanırım soru sorma kotamı doldurdum en iyisi bir danışman edinmek benim için . Yukarıdaki sorularım için yardımcı olursanız memnun olurum.
Geç de olsa cevaplar
1. yıllık verilen burs miktarı açıklanmamışsa o bursun miktarı kişiye göre değişebilir demektir. % 50 de olabilir % 80 de olabilir % 10 da... Burrs veren kurumun kendi tercihine kalmış.
2. Her bir burs için doğrudan okulla iletişim kurmak en iyisidir bu tür detaylar için. Bizim yaptığımız bursları tespit edip yayımlamak, burslardan haberdar olmanızı sağlamak
3. Pre-Master ekstra bir hazırlık eğitimidir ve bunun için burs bulunmaz normal şartlarda.
4. Bahsedilen fark yaklaşık %75 tir. yabancı öğrenciler 8000 ödüyorsa mesela, yerli öğrenciler 2500 - 3000 öder. Bursveren aradaki fark için burs veriyor demektir bu. Her okul için bu rakamlar değişir tabi ama genel olarak bu şekilde.
5. MBA bursları için iş deneyimi şarttır. MBA denen şeyin doğası bunu gerektirir.
6. Evet İngiltere'deki 1 yıllık master programı Türkiye'deki 2 yıllık tezli programa karşılık geliyor.