7 aylık bir dil okulu için İngiltere'ye geleceğim.Şirketler yardımcı oluyorlar sorularımla ilgili fakat bizzat yaşayan arkadaşların tavsiyeleri çok daha gerçekci olacaktır.
Londra,Brighton ve Bournemouth arasında kaldım. Yaşam maliyetleri kıyaslandığında durum ne olur? Bu seçimimi tamamen etkiyecek.
Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
evet şehir seçimini yapmak hakkaten zorluyor. Merak ettiğim bu sözettiğimiz iki şehir ile Londra arasında kayda değer bir fark oluyor mu yaşam masrafları açısından. Yani Londra dan endişe etmeli miyim?
Turk un fazla ya da az olmasi cok onemli degil..
telefonun varsa istedigin bir yerden aileni arar surekli konusursun(bu da bir dezavantaj o zaman)...
yani anlatmak istedigim is sende bitiyor. ama sunu soyleyebilirim kalacagin evde Turk arkadasin olmasin ya da Turkce konusmayin... benim kaldigim evde Turk yok... surekli ingilizce konusmak zorunda kaliyorum ve biraz zorlanarak yavas yavas birseyler ogreniyorum.
evet öyle tabi bireysel çabaya bakar sonuçta. Benim kıyaslamaya çalıştığım baştada dediğim gibi yaşam maliyetindeki farklar.Ama halen net bir fikrim yok.
selam ben öğrenci vizesi başvurusunda red aldım danışmanım olan işinin gevşekliğinden bazı belgeler için detay bulunduradım.gerekçe olarak bababmın bankadaki parasının nereden geldiği gideceğim okulun minumum düzeyde olması ki bu okulu seçmemein sebebi parayı vize aldığım takdirde yatırma şansımın olmasıydı yani bu sebeplerle eğitim için oraya gitmek istemem inandırıcı gelmedi işte herneyse şimdi iyi b acenayla tekrar başvuru yapmak istiyorum taviyelerinizz olursa sevinirim tabi diğer başvuruda eksikleri gidermek şartıyla...
evet öyle tabi bireysel çabaya bakar sonuçta. Benim kıyaslamaya çalıştığım baştada dediğim gibi yaşam maliyetindeki farklar.Ama halen net bir fikrim yok.
deylo ben londradayım yaşam maliyetini soruyorsun ama o senin nasıl yaşadığınlada ilğili öğrenciysen aylık oyster kart alıyorsun tabi bölgeye göre değişir 64 paund ulaşım sorunun çözüldü konaklama aile yanı yine bölgeye göre değişir ki ilk zaman için idealdir ortalama yemek olsun dersen 120-150 paund (haftalık) okulda yedin içtin en fazla 10 paund günlük alışveriş falan onlar senin lüksün ne yaptı sen hesapla şimdi
selam ben öğrenci vizesi başvurusunda red aldım danışmanım olan işinin gevşekliğinden bazı belgeler için detay bulunduradım.gerekçe olarak bababmın bankadaki parasının nereden geldiği gideceğim okulun minumum düzeyde olması ki bu okulu seçmemein sebebi parayı vize aldığım takdirde yatırma şansımın olmasıydı yani bu sebeplerle eğitim için oraya gitmek istemem inandırıcı gelmedi işte herneyse şimdi iyi b acenayla tekrar başvuru yapmak istiyorum taviyelerinizz olursa sevinirim tabi diğer başvuruda eksikleri gidermek şartıyla...
oxi geçmiş olsun arkadaşım hangi acenta ve hangi okul bilmiyorum ama okulların benim bildiğim kadarıyla anlaşmaları var acentalarla depozito mahiyetinde bir miktar para veriyorsun onlar istek yapıyor ya da paranın tamamını veriyorsun onlar vize alınmaması durumda bir miktarını keserek geriye veriyorlar diye biliyorum.Sen bundan sonra gidibeliyorsun bizzat git görüş acentalarla gidemiyorsanda bütün ayrıntıları anlat ve sor tekarar geçmiş olsun arkadaşım
bilgi için teşekkür ederim. Peki okulların ayarladığı kalma seçeneklerini almayıp kalacağım yeri (şehirdeki yurtlar yada oda şeklinde) kendim palletmeye çalışsam fiyat daha da düşer gibi görünüyor. Doğru mu düşünüyorum? Bilgi verirsen sevinirim.