selam herkese. geleyim sadede;
heathrow havaalanına ineceğim ve bournemoutha gideceğim.
sorun şu ki, sitede arkadaşlar bir sürü link vermişler buradan bulun edin diyorlar. buldum ettim ama aklıma yatmadı bazı şeyler.
en baştan başlayayım.
terminal 1e mi 3e mi ne ineceğim ben. sanırım bir problem olmaz. işlemleri yaptırdım diyelim. ardından trenle mi gideyim otobüsle mi? bir fiyat aralığı söyleyebilirmisiniz acaba? ben national expressle railde 39.9£'a bilet görebiliyorum. ve önceden bilet almayı da düşünmüyorum. olur da bir aksilik çıkar biletim yanar diye.
trenle gitme konusunda da arkadaşlarım çok sıcak bakmadı olaya. yok işte çok zor. çok aktarma olur eder diye. yahu bu tren bizim haydarpaşa-izmit arasında gidip-gelen trenler gibi değil mi? binince duraklarda durup, devam eden. trenden trene konmayı gerektirmeyen trenlerden hani. istediğin durağa gelincede indiğin cinsten.??? ve yerin üstünden giden?
metro var mı?? ve fiyatı nasıl??
veya otobüs lerde aynı şekilde bir bilet alıp ineceğin yere gidene kadar içinde oturduğun şekilden değil mi??
bournemouth'a gitmek için bu treni kullanırsam eğer, londraya gitmem oradan da ayrı bir bilet alıp bournemouth için tekrar farklı bir perondan giden trene mi binmeliyim??
karışık bir olay mı bu anlatıldığı kadar yoksa atlayıp gidersin kafan rahat olur der misiniz??
dönüşümde:
stansted'e ve saat 13.45 te uçağım. bunun için orada kaldığım süreç içinde fikir sahibi olurum zaten. ama sizin önerileriniz nasıl olur acaba, söylerseniz önceden bir bilgi sahibi olurum..
veyahutta, bunların hepsini geç. ver 75£'u aile seni karşılasın götürsün. hem daha ucuza gelir. mi dersiniz??
e tabi gönül ister ki, bir macera olsun, kendi kendime gidebileyim dönebileyim.. ikinci alternatif en en en son düşüneceğim bir durum tabiiki..
durum böyle olmazsa yani kendim gidip gelirsem ne kadara patlar bana?? daha mı fazlaya??
sacmalama 75 pound falan verme kimseye cok para o . terminal 1e veya 3e inmen farketmez 1-2-3-4-5 bunlarin hepsinden picadilly line geciyo . picadilly line ye atlayip merkeze gelceksin . merkezden de 1-2 tren degistirip waterloo ya gidecen ordan ust tren alacan diye biliyorum . boyle daha ucuz . bizim gibi gebze-haydarpasa arasi dumduz deil burda trenler. 10 tane kadar degisik hat var . otobusler desen nereye gideceeni bilmediin icin daha zor. ilk gun kafayi yiyebilirsin benden soylemesi ...
selam, birazcik ingilizcen varsa kendin gidebilirsin bournemoutha. stansted den bournemoutha gideceksen eger yanlis bilmiyorsam en ucuz ulasim national express otobusu. bende bournemoutha gelirken stanstand den national expresse bindim. biraz uzun suruyor trene gore ama yolculuk cok iyiyidi. biletini onceden alisan iyi olur bence birde ciktisini al internetten aldigin biletin. ingilizce bile bilmene gerek yok gitmek icin. yalnizca national express otobuslerinin nereden kalktigini sorsan birine yeterli zaten otobuslerin kalktigi yer hava alaninin yaninda birde otobus numaralari var. biletinde otobusun numarasi olacaktir. direk veya heatow aktarmali olabilir. birde aktarmali biletse heatrow da 30 dakika veya bir saat bekliyorsun.bence parani bos yere aile karsilamasina harcama. iyi sanslar...
msa naptın ya çok karışmış kafan rahat ol İstanbulda kaybolmnayan adam Londra hiç kaybolmaz heryerde tabela var elinde bir harita varsa hal edersin.
Trende indi bindi dediğin altı üstü 12. persondan 4. perona geçicen atla deve değil yani, bence onları söylenler hayatlarında hiç 24 saat içinde 6 aktarma yapmamış kişiler. İngileterede Tren aktama yapmak kolay bir iş yok, sadece dikakt et her trende anons yapmıyorlar, hangi durakta olduğunu bil ona göre devam et.
Tek tek anlatayım,
1- Heathrow - Paddington Tren İstasyonu
heathrow'dan passportadan çıkınca bavulları alınca hangi terminal olduğu önemli değil, "Heathrow Connect" & "Heathrow Express" iki türlü tren var her ikiside aynı yere gidiyor, Express olan her 15dk bir var ve 14dk gibi bir zamanda gidiyor hiç bir yerde durmadan ve fiyatı 16 pound. Diğeri 3-4 yerde duruyor 25dk gibi bir zamandavarıyor ücreti ise 8-9 pound. Tavsiyem ucuz olanla git her 30dk bir var. Biletlerini Heathrowdan alırsın "ticket office" diye yazar stress yapma.
2- Paddington
Şimdi öncelikle biletini önceden Türkiye gelmeden önce al ama örneğin senin uçuğın iniş saati İngiltereye göre 13.00 ise 15.00'den hata 15.30dan sonraki trenlere bilet al anca olur, oturur en fazla 30dk bi kahve icersin Paddigntonda.
Biletini aldın ve aldığın kredi kartı ve verdiği referans numarası mutlaka yanında olsun. Her iki trende 10-16. person arası bir yerde olur, hiçbir şekilde altı üste inmeyeceksin, sadece 1. peronın yanındaki makinalara gideceksin, kredi kartını kartını sokacaksın, sonra geri verincek sana, "collect tickets" diyeceksin ve referans numarını gireceksin ve print dedinmi sana 2-3 ayrı şey basıp verecek.
3- Trene Biniş,
İçerde 2-3 farklı yerde tren bilgi ekranları var, kendi tren saatini bekle yazar ama son 10dk kadar hangi peron olduğu yazmaz sakın stress yapma ve geç kalma çünkü trenlerin zamanında kalkma oranı %98'dir. Perona doğru git gişeye bieltini okut sonra geç trene bin, yer seçtiysen yerini bul Coach C 12 gibi. Sonrası biletleri kontol edene sorabilirsin yada bileti alırken not al atıyorum Bournemoutha varış saati 15.45mi diyor sen 15.35den itibaren uyanık ol çünkü en fazla 3-5 rötar yapar, erken gelse bile bekler, asla erken kalkmaz.
Toplam masrafın 9 + 39 = 48 pound sakın karşılamalara 75 felan ver yazık günah ya, hani ilk defa İstanbula geliyor olsan anlarımda, Londra düzenli en azından bir harita edin gelmeden herşeyi hal edersin. Trenler karışık gibi görünsede biraz inceler yaparsın. Ya 16 yaşında Çinliler hal ediyor ediyor, bizmi yapamıycaz hal edersin, sıkıştığın yerde temiz görünümlü birine sor, zaten yardım ederler, hızlı konuşur anlamazsan özür dile bir açıklarmısınız de %80 bir daha açıklar, stress yapma.
naptın sen ya. waterloo, picadilly line falan..... sanırım yiyeceğim kafayı en güzelinden.
1-2 tren değiştircemde nasıl yapcam onu. neye bineceğimi nereden çakcam??
sorsam söylerler mi?? hani halktan kaynaklanan bir burnu büyüklük durumu söz konusu olur mu??
Yok yok o dediklerin metroşuan metroya hiç karışma biraz gelince öğren. Metro az karışık gelebilir ilk anda gerçi değil ama olsun sen otobüsler direk gidebilirsin az uzun sürer yada benim dediğim şekilde git.
Şimdi baktım sanırım dire tren yok 1 aktarma diyor, tamam atıyorum
15.00 Paddigton Kalkış
15:50 X'de iniş ise, 15.50 yeakın uyandık ol o istasyonda in, inan zor değil, indiğin istasyonda bilgi ekranı olur ufak bile olsa olur,bak saat kaçta nereye gelecek hangi perona sonra orayı bekle, o gelir gelmez seninle bekleyen birine sor bumu diye olany almak için.
16.00 Xbiniş ise, Bournemouth iniş saatine yakın uyanık ol atlarsın, sonrası sana kalmış bol şans. Sakın karşılamaya felan para verme.
Ya direk otobüsle git, sorun olmaz dersen yada tren 1 aktarma yap. Ben hiç bilemden Swansea - Liverpool 3 aktarma yapmıştım hiç sorun değil, inan çok kolay.
yahu bu dediklerin iyi hoşta ben londraya gitsem, oradanda taksiye *****am ( tabi londrada nerede ineceğimede bağlı taksiye atlayabilme durumum ) victoria'ya gitsem, oradanda direk bournemoutha arabalar kalkıyormuş. bu da uygun olur mu acaba??
Ozaman bence okadar indi bindiye hiç kasma direk otobüs git, bugün birine anlatım kendimden alıtnı yapıyorum. Az değişim olsada fiyatlarda, taksi felan hiç girişme merkez otobüs yerine git havalimanında keyfine bak. Sen bunun tersini yapacaksın Heathrowdan - Bournemoth arası, baktık değişim yok hiçbirşeyde.
Alıntı:
erkin´isimli üyeden Alıntı
www.nationalexpress.com dan hepsine bakabilirsin.
Bournemouth - Heathrow arası direk olarak 10 tane otobüs var diyor, 2 saat 10 sürüyor yaklaşık olarak ve 22-23 pound.
Diğer seçenek aktarmalı tren ama paddington'a geliş ve sonrası heathrow'a gidiş 30 pounddan aşağı olmaz. Hiç kasma otobüsler git 22-23 pound hiç birşey, direk Terminal 1-2-3'e gideceksin.
Konu erkin tarafından (05.07.2010 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.