Merhaba,bir ay sonra yaklaşık 7 aylığına ingiltereye geliyorum. Şu an orda harcamam gereken param işbankası hesabımda. acaba ordan çekerken ne kadar bir kesintiyle karşılaşırım?
forumdan hsbc bankın para çekmek için daha uygun olduğunu öğrendim. Bütün paramı tl olarak hsbc ye yatırıp ordan çekmek daha mı masrafsız?yada hsbc ye sterlin hesabı açtırıp bütün parayı Türkiye de sterline mi çevirmek daha hesaplı olur?
aklım karısmıs durumda
teşekkürler..
Burada bi arkadaşım kendi bankamatik kartından (İŞ) 1000 TL gibi bi tutar çekti (420 pound falan) 300 lira kesinti olmuş...
Ondan sonra parayı benim hsbc karta yollattı öyle çekti benim karttan...
Bence hsbc hesabı açıp (TL) buradan pound olarak çekin tabi hsbc şubesinden... ben öyle yapıyorum. aylık 5.50tl hesap işletim ücretinin dışında bi götürüsü yok.... komisyon da yok....
sayın Aras,
birde size elektronik ürünler hakkında bi soru sorsam. Tam oraya gelicem ayak telefon bozuldu ordan mı alsam diyorum burdan mı. tabii bide camera almak lazım.bu ürünleri burdan almak mı gerekir? amerikada çok daha ucuz olduğunu biliyorum fakat Uk hakknda hiç bi fikrim yok
teşekkürler
bence paarnızı turkiyede pounda cevirip,buraya gelirken koyup cebinize getirin(10.000 euro limitiniz var).sonucta bankalar arası transver kur vb kaybınız illaki oluyor,buraya gelince acarsınız bir hesap yatırırsınız debit kartınızla harcarsınız(forumda var ucuz nasıl doviz alınır eski gonderilerde yazmıstım)telefon fiyatları ucuz burdan yeni konturlu hat alırsınız guncel fiyatlar http://www.carphonewarehouse.com/ ,kamera fiyatlarıda xmas dan sonra buyuk indirime giriyor curry,comet vb gibi magazalardan alırsınız su an argosda 69 pounda 14x olimpos veya 79 pounda 12x conan alınabiliyor(tabiki camera derken burdaki anlamı ile olursa)