İngiltere'ye geliyorum ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum »

Banka Hesabı, Para Tranferi ile ilgli Soru?????

Seçenekler Stil
Alt 01.08.2010   #1
istanblue
Üye

Yazılar: 47
Question Banka Hesabı, Para Tranferi ile ilgli Soru?????

Arkadaslar, ilk sorum para transferiyle olucak
ornegin benim burdaki hsbc de hesabım var bu hesap dolar hesabı, ingilterede pound hesabı acıp türkiyedeki hesaptan bu hesaba para transferi yapsam sizce, cok masraflı olurmu???? türkiyedi hesabıda poundmu yapmam gerekir???

diger sorumda su olucak eger ben yanımda 7bin pound gotursem orda hesap acarken bu parayı yatırsam orda sorun olurmu sonucta biraz fazla bir miktar, adamlar işkillenirmi???

son olarak hangi bankayı onerirsiniz???
istanblue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.2010   #2
Charge
Üye

Yazılar: 60
evet benimde aynı sorunum var türkiye hesabımda poundlarım var nasıl orada kullanabilirim okul ücretini ödemek ve masraflar için? Masrafsız bir yol bilen var mı?
Charge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.2010   #3
AvniAker
Çaylak Üye

Yazılar: 26
Türkiye'de ki hesaplardan aktarma yapmayın yazık olur paralarınıza...Koyun parayı cebinize gelin, sıkıntı olmuyor...

Hesap açma işi çok kolay zaten, pasaport ve okuldan yazı
AvniAker isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.2010   #4
Charge
Üye

Alıntı:
AvniAker´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiye'de ki hesaplardan aktarma yapmayın yazık olur paralarınıza...Koyun parayı cebinize gelin, sıkıntı olmuyor...

Hesap açma işi çok kolay zaten, pasaport ve okuldan yazı
Hesap açabiliyoruz değil mi orada? bana hsbc çalışanı hayır falan demişti ya gelde katil olma ne diye bankaya koyuyorlar bu insanları.

Fakat o kadar parayı nasıl cebimize koyup geleceğiz? Okul ücretim 4000 pound gibi bir miktardan bahsediyorum.
Alt 02.08.2010   #5
istanblue
Üye

evet abi miktar cok yüksek deilmi, bide adam demezmi kardeşim nerden geldi bu para filan
türkiyede demiyolar ama orda sorun olmazmı??? sonucta 5000-6000 pound az deil yani
Alt 02.08.2010   #6
Charge
Üye

Yanınızda götürebileceğiniz 5 bin usd nakit sınırı var yurt dışına çıkarken neyse herkes sallıyor kafadan birşeyler en iyisi uzman birisiyle görüşmek sanırım.
Alt 02.08.2010   #7
istanblue
Üye

http://ingiltereforumlari.com/ingilt...izg-t6562.html

forumda bunu buldum belki yardımcı olur sana
Alt 02.08.2010   #8
AvniAker
Çaylak Üye

Yazılar: 26
Sırt çantama 3.000 paund koyup gelmiştim Londra'ya, kimse hiç birşey söylememişti, Bakmamışlardı bile...Sonuçta adamlara para kazandıracaksın, kim ne desinki...

Geldiğim gibi okuldan yazı aldım ve bankaya gittim hesap açtırdım...Birde burdaki Hsbc banka ile Türkiye'deki farklıymış söylenenlere pek aldırış etmeyin...
AvniAker isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.2010   #9
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
ya bugün bi arkadaşım için 430 pound çektim bankadan. 1000 TLcivarı bişey olmalı yani. ama hesabımda ayrı duran 200tlden 70TL kaldı. yani 130 tl gözükmüyor. çekilenlerde de gözükmüyor.

bi bilgisi olan varmı?

buarada ingilterede hesap açmak için 6aydan daha uzun süreli vize gerekiyor. bizzat yaşadım...
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.2010   #10
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
hangi banka TR mi UK mi.
anladigim kadari ile TR. bazi bankalar bir is gunu sonrasinda trnsaction gosterirler. ama para cikmistir kullanilabilir kismini gorursunuz. Eger TR deki kartinizden (Garanti bankasi icin konusuyorum) aninda internet bankaciliginda gorursunuz. ama HSBC bazen bir is gunu sonrasinda yazar. zaten gicigim olan iki bankadan biri.

Eger UK bankasi ise isiniz yas bazen iki is gunu icerisinde yzarlar ama siz sanirsiniz ki hesabinizda para var ve hop (-) isleme dusersiniz buda size ceza getirir. Bu konularda dikkatli olun.
Buradaki HSBC ile Dunyanin herhangi bir yerindeki HSBC sadece ismen aynidir isletim olarak tamamen birbirlerinden farklidir. O ulkede yada bu ulkede hesabinizin olmasi size UK deki HSBC icin bir sey kazandirmaz. sadece sizin ne kadar paraniz olduguna bakarlar. Bizzat yasamisimdir ve ne Rusyada ne Turkiyede nede UK de HSBC ile calismama karari aldik ailecek. en ufak bir olayda adamlar ceza kesmeye alismislar ve verdikleri hizmetlerin coguda hikaye.

banka degistirdikten sonra kafamiz rahatladi.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil