Forumda bakındım birazda bilgi buldum ama eksik kalan sorularım için cevaplarınızı bekliyorum
Yaşadığınız şehire göre ev ve oda kiraları nedir (ayır ayrı yazarsanız çok iiyi olur ) yada 3 kişilik oda ( 3 arkadaş gelmeyi düşünüyorda)
aylık yeme,içme,ulaşım v.s. giderleri mininum şartlara göre ortalama ne kadar tutuyo ? ( amaç dil öğrenmek gezip eğlenmek değil, oda olursa süper olur tabi )
londra icin soyluyorum iki kisilik odalarin fiyati haftalik 55 pound ile 65 pound arasinda degismektedir. bu kaldigin evin ozelligine ve merkeze metro istasyonlarina uzakligina gore degismektedir. Ulasimda yine kaldigin ve kullandigi tasita gore degisir eger merkezden cok uzak bolgelerde kalmiyacagini dunursek ,ogrenci kartinda olmazsa vede travelcard kullanirsan (travelcard ile metro, otobus vede trene binebilirsin) haftalik 23 pound ile 28 pound arasinda haftalik ulasim masrafin olur. yemek masrafinida kaldigin evde halledersen yani disarda yemek yemeyip evde kendin pisirip kendin yersen haftalik bi heralde 15 - 20 pound kadarda yemek masrafin olur. diger sehirler icin yapabilecegim icin tek yorumsa konaklama fiyatlari ve yemek fiyatlari asagi yukari ayni ama ulasim olarak londra daha pahali diye biliyorum.
pekcewik tşk, dil okulu için gelmeyi planlıyoruz 9 ay - 1 yıl kalmayı düşünüyor. 3 kişi olcaz bu nedenle ev kiraları hakkında bilgi verebilirsen sevinirim yada 3 kişilik oda gibi , bu vermiş olduğun 55-65 pound kişi başı sanırım doğrumu ?. aylık 3 kişi 600 paund cıvarı tutuyo sanırım ? ulaşım da 3 kişi 220-240 cıvarı 150-200 yemek , exradanda 150 koyarsak aylık ortalama 1250 paund a 3 kişi yaşayabilirmiyiz sürünerek ?
londra icin soyluyorum iki kisilik odalarin fiyati haftalik 55 pound ile 65 pound arasinda degismektedir. bu kaldigin evin ozelligine ve merkeze metro istasyonlarina uzakligina gore degismektedir. Ulasimda yine kaldigin ve kullandigi tasita gore degisir eger merkezden cok uzak bolgelerde kalmiyacagini dunursek ,ogrenci kartinda olmazsa vede travelcard kullanirsan (travelcard ile metro, otobus vede trene binebilirsin) haftalik 23 pound ile 28 pound arasinda haftalik ulasim masrafin olur. yemek masrafinida kaldigin evde halledersen yani disarda yemek yemeyip evde kendin pisirip kendin yersen haftalik bi heralde 15 - 20 pound kadarda yemek masrafin olur. diger sehirler icin yapabilecegim icin tek yorumsa konaklama fiyatlari ve yemek fiyatlari asagi yukari ayni ama ulasim olarak londra daha pahali diye biliyorum.
merhaba,
ogrenci kartı olan birisi için haftalık yol masrafı ne kadar olur?yani zone 4ten zone 1 e gitmekle,zone 2 den zone 1e gitmek aynı fiyata mı?eger aynı ise yani haftalık sabit bi ucret karsılıgı ogrenci kartı ile herseye sınırsız binebiliyosak zone 4 te oda kiralamak ucuza gelir.Ama mesafe uzadıkca yol masrafı artıcaksa belki kirası biraz fazla da olsa yol parası az olacagı için zone 2 daha karlı olur..cevap verirseniz sevinirim...11 mayısta ordayım vizeyi alırsam....ona gore oda bakmaya baslıcam da....tesekkurler