Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

arkadaslarrr lutfen bilen cvpliyabilirmi cok acilll

Seçenekler Stil
Alt 26.01.2008   #1
aLeyna
Üye

Yazılar: 72
arkadaslarrr lutfen bilen cvpliyabilirmi cok acilll

arkadaslar ben ingilterede ikamet ediyorum buranin vatandasiyim bi kac ay once tr'de evlendim esim su an trde ben burdayim ve esimi buraya getirmek istiyorum Allah nasip ederse ankaraya gidip vize basvurusunda bulunucaz yalniz;

ben calisamiyorum Esimi buraya alabilmek icin illaki calisiyo olmammi lazim?

Yalniz esim buraya geldiginde isi hazir babam ona is temin edip herseyimize kefil olucak ve boyle bi mektup yazicak... Ben su an ailemle kaliyorum yani kendime ait evim yok ve bizim ev buyuk yeterli oldugu icin ev bulana kdr ailemle kalicaz (esim gelince ev bulup cikicaz o ayri) su an itibariyle babaminin yazicagi mektupta bizde kalicaklar ve kira talep etmicem vs. diye eklicek sizce babamin bizim herseyimize kefil olmasi bi avantajmi visa almada yardim edermi ? Yoksa illaaki benim calisiyoo olmammi lazim?

ben esimle devamli telde olsun msnde olsun hep konusuyoruz msjlar vs. yalNiz onu aradigim zaman kartla ariyorum bu yuzden telefon billerinde onu aradigima dair bisey yok ve cep telimde kartli oldugu ondada olmuyo sizce nsl bi alternatif bulmaliyim? e mektup dersen tec. oldugu icin mektuba gerek duyulmuyoo e mail desen atmiyoruz cunki devamli konusuyoruz... boyle bi durumda ne yapmak yani evlendigimizi nsl ispatlamak lazim cnk sadece evlilik cuzdanina bakmiyolar resimlerle olmuyo ...cd desen kabul etmiyolar..

Bu yerlesim formunu illa tr'de ve sirketlerinmi doldurmasi lazim? Yoksa kendimiz direk basvurabilirmiyiz?
Sirket araciligiyla basvursak bi yarari olurmu vize vermeleri daha kolay olurmu?

Sunuda eklim belki ingilterede yasayan arkadaslar duymustur yeni bir yasa ilee ingiltereye gelicek kisilerin illa ing. bilmesi sart diye bi kanun mart ayinda yururluge giriyomuss duydunuzmu boyle biseyin asli astari varmi arkadaslar??

karmakarisik olduysa affola idare edin arkadaslar durumum cok karisik oldugu icin ancak bu sekilde izah edebildim..cvplarinizi bekliyorum ins bosuna yazmis olmam illaki bilen birileri cikar.. simdiden herkese tsk..

aLeyna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.01.2008   #2
robin
Üye

Yazılar: 33
visa

merhaba bende seninle aynı durumdayım bende yeni evlendim bir ingiliz bayanla ama benim hanımımda calışmıyor benim araştırdıgıma göre benim hanımımın babası bana sponsor olacak istersen seninde baban sponsor olabilir ozaman senin calışmana gerek yok.istersen sende araştır bunu
robin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.01.2008   #3
aLeyna
Üye

Re: visa

Alıntı:
robin´isimli üyeden Alıntı
merhaba bende seninle aynı durumdayım bende yeni evlendim bir ingiliz bayanla ama benim hanımımda calışmıyor benim araştırdıgıma göre benim hanımımın babası bana sponsor olacak istersen seninde baban sponsor olabilir ozaman senin calışmana gerek yok.istersen sende araştır bunu
saol arkadasim bende devamli arastiriyorum fkt istedigim cevabi hic bi yerde bulamadim ve kulaktan kulaga olunca herkes farkli farkli seyler soyluyo bu yuzden suphede kaliyo insan .. Peki babam sporsor olsa farkli bi forummu dolucak yOksa yine yerlesim forumumu ve eminmisin babanin sponsor olmasi isleri kolaylastiriyomu bu konu hakkinda bi bilgin varm?
Alt 28.01.2008   #4
robin
Üye

ya yok yine aynı formu dolduracaksın ve babanın bilgilerini vereceksin sadece ya olay bu yani.ama babanın sponsor olabilmesinde bende cok emin degilim çunku bende daha başvurmadım ama karım bir avukata soracak ondan sonra başvuracagım istersen sende bir avkatı ara ve sor sonra banada sölersin ne söledigini.
Alt 28.01.2008   #5
ss80
Çaylak Üye

Yazılar: 11
kime danisabiliriz....

merhaba :

arkadasim icin birsey yazamayacagim ama arkadasim gibi bizimde kendimize has problemlerimiz var. bu sekilde ki problemlerimizi nereye danisabiliriz....
ss80 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.01.2008   #6
aLeyna
Üye

Valla sormadigim avukat kalmadi hepsi farkli seyler soyluyo kimisi olur diyo kimisi olmaz diyo.. olur diyen avukatlarda para icinmi olur diyolar acaba dun avukatin birine gittim yuzyuze konustum sordum durumumu anlattim adam olur dedii yine sponsor olarak ben gozukucem ama babam kefil olucagi icin is temin edicegi icin olur dedi ben senin gibi bi cok birine yaptim ve %99 geldi dedi.. Ama yinede suphe varr ve bayagi bi miktar istedi egerki kesin olucaksa o gidicek paraya acimam ama sirf o parayi almak icin olur diyosa gidicek olan miktara cok acirim.. ve tamamen tr'dekilerin insiyafina kalmis dedi ek olarak itirazi sordum oyle bsy olursa nerden yapilicak diee burdan yani ingilterede yapariz dedi cnk trdeki avukatlar buranin kurallarini ne kdr bilebilirki yada ingilizcelerii burdaki herseyi anlatmaya ne kdr yeterli olurki dedi.. Allahim ins red fln olmass hatta gorusmeye cagirmadan butun isteyenlere damgayi basip vize vermelerini hayirlisiyla nasip etsin insallah (amin)

turk avukata gitmeden once bide ingiliz bi avukata sordum oda dediki... eger calismiyosan calisamadigin icin devletten aliyosan olmas dedi ve sonra kalicak yeri sordu bende soyledim ve o 3 odada 6 kisi yaticaksa oda olmaz dedii dedimki o deldikten sonra tasinicaz yani kesinlikle yok diyo ing. avukat tamamen olumsuz bakiyo.. egerkis kiz arkadasin bbirine sorucaksa bence turk avukatlarinada danissinn cnk boyle getirme islemlerinden turk avukatlari daha cok anlarr ama inss. durust bi avukata denk geliriz
Alt 30.01.2008   #7
prost
Üye

Yazılar: 61
Bence giden parayı en son düşünmek lazım.Bence başvuruyu yaparken herşeyi ,her koşulu araştırdıktan sonra ben elimden geleni yaptım,olmuyorsa olmamıştır diyip unutmak,eğer böyle değilde neden olmadı,keşke şun yapsaydım dediğin an paradan daha çok dokunabilir.

Benim kendim için araştırmalarımda Sponsorun durumu çok önemli,eğer Sponsor'un bir işi yoksa ve Aileden birisi Devlet yardımı alıyorsa bence o iş zor.Eğer Babanın evinde kalıcağını gösterirsen evin koşulları önemli olabilir.Ben eşimle kalıcağım için direk kontratı yolladım,sonuçta bizim evimizdi,tek oda olması yada büyüklüğü önemli değildi.

En ufak bir koşul şartları çok değiştirebilir,o yüzden iyice araştırmanı öneririm.Avukatın biri o şartı ciddiye almaz,diğeri alır,biri paragözdür,diğer değil.

Seni korkutmak,içini karartmak istemiyorum ,fikirlerimi söyledim,ama lütfen sen eşinle karar verip uygula,en iyisini siz bilirsiniz...

Ayrıca belirtim ben araştırmamı EEA Permit (Avrupa Birliği Ekonomik Alan Vizesi gibi...) için yaptım,taraflardan biri İngiliz Vatandaşı oldumu iş çok daha farklı oluyor,İngiliz İç hukuku geçerli oluyor.Bunuda en iyi İngiliz Avukatlar bilebilir sanırım...

umarım iyi sonuçlanır,şimdiden hayırlı olsun...
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.01.2008   #8
robin
Üye

benim karım home officeyle konuşmuş aynı sey yani benim hanımında iş bulup calışması lazım aleyna anlayacagın cok zor bir işin icindeyiz deli olacam valla rüyalarıma giriyor neyse hakkımızdan hayırlısı olsun.siz ne zaman başvurmayı duşunuyorsun
Alt 30.01.2008   #9
aLeyna
Üye

Alıntı:
robin´isimli üyeden Alıntı
benim karım home officeyle konuşmuş aynı sey yani benim hanımında iş bulup calışması lazım aleyna anlayacagın cok zor bir işin icindeyiz deli olacam valla rüyalarıma giriyor neyse hakkımızdan hayırlısı olsun.siz ne zaman başvurmayı duşunuyorsun

evtt zaten onlar ilk basta sadece uc seye bakiyolar

Kalicak yer
Kendinizi gecindirebilmek
Ve evliligi ispatlamak bu ucu oldumu hemen veriyolarmiss ins.oyle olur gorusmeye cagirmadan verirler. Ya arkadasm uykularin kacmasin hayirlisini iste ve dua et cnk ins.da cok istioyan hayirlisiyla olur ben devamli bsyler yapmaya calisiyorum ve devamli bi eksik cikiyo baska bisiy engel oluyo ve sonra diyorumki Allah Allah benmi hayirsizim yoksa esimmi hayirsiz Allah hayirlisiniz naisp etsin diyorum..
Ne kdr istesekte olmuyoo Allah izin vermedikten sonra. Ben avukatin istedigi belgeleri bi araya toparlamaya calisiyorum onlar elime gectiginde avukata goturup gerekli islemleri baslasttiktan sonra Allah izin verirse ins.tr'ye yolculuk.

Sende soyle bsy duydunmu ingiltereye yerlesmek icin gelicek olan kisilerin mutlaka ingilizce bilmesi sartmis ve boyle bi soylenti var mart ayinda yururluge giricekmiss tek korkum bu yaa eger oyle bsy olursa cok daha kotu olucakk duydunmu oyle bisey?

Ya
Alt 30.01.2008   #10
aLeyna
Üye

Alıntı:
prost´isimli üyeden Alıntı
Bence giden parayı en son düşünmek lazım.Bence başvuruyu yaparken herşeyi ,her koşulu araştırdıktan sonra ben elimden geleni yaptım,olmuyorsa olmamıştır diyip unutmak,eğer böyle değilde neden olmadı,keşke şun yapsaydım dediğin an paradan daha çok dokunabilir.

Benim kendim için araştırmalarımda Sponsorun durumu çok önemli,eğer Sponsor'un bir işi yoksa ve Aileden birisi Devlet yardımı alıyorsa bence o iş zor.Eğer Babanın evinde kalıcağını gösterirsen evin koşulları önemli olabilir.Ben eşimle kalıcağım için direk kontratı yolladım,sonuçta bizim evimizdi,tek oda olması yada büyüklüğü önemli değildi.

En ufak bir koşul şartları çok değiştirebilir,o yüzden iyice araştırmanı öneririm.Avukatın biri o şartı ciddiye almaz,diğeri alır,biri paragözdür,diğer değil.

Seni korkutmak,içini karartmak istemiyorum ,fikirlerimi söyledim,ama lütfen sen eşinle karar verip uygula,en iyisini siz bilirsiniz...

Ayrıca belirtim ben araştırmamı EEA Permit (Avrupa Birliği Ekonomik Alan Vizesi gibi...) için yaptım,taraflardan biri İngiliz Vatandaşı oldumu iş çok daha farklı oluyor,İngiliz İç hukuku geçerli oluyor.Bunuda en iyi İngiliz Avukatlar bilebilir sanırım...

umarım iyi sonuçlanır,şimdiden hayırlı olsun...
yanlis anlasildi galiba ben parayi deil egerki bilmedigi halde emin olmadigi halde yalanda olur diyosa iste o zmn acirim diyorum yOksaa o gelsee hic umrumda deil..Valla kararttin isimi ne yapim evim yok mecburen ailemle kaldiigm icin bu evi gostermek zorundayimm ve babam damada ztn is vericek ve bunu mektupta belirticek o zmndami zor oluyo? offf yaaa herkes farkli farkli sey soyluyooo kime inanicaz bizde sasirdikk...Daha cok arastirdikca daha cok sordukcaa afedersiniz ama seyi cikiyoo .
insya isteyen herkess iyi sonuclar alirr saol

Seçenekler
Stil