Arkadaşlar bişi sorcam şimdi , cep telefonu burda bir tuhaf satılıyor hala çözemedim , argosta mesela bazı telefonlar hatlarıyla satılıyor ..ben tr ye gittiğimde bu telefonları kullanabiliyormuyum pay as you go olarak satılanları...contratlı olanları kastedmiyorum.
31 ağustosta geleceğim arkadaşım otel ucuz otel problemi ile ilgili konuşabilirmmiyiz
Alıntı:
Palmyra´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar bişi sorcam şimdi , cep telefonu burda bir tuhaf satılıyor hala çözemedim , argosta mesela bazı telefonlar hatlarıyla satılıyor ..ben tr ye gittiğimde bu telefonları kullanabiliyormuyum pay as you go olarak satılanları...contratlı olanları kastedmiyorum.
merhaba londrada 20 sterlin civarında günlük ile tek kişilik otel odası bulabilirmiyim
hatlariyla satilanlari turkiyde kullanamassin . unlocked telefon alman lazim
var mı önerebileceğiniz ,ucuz telefon bakabileceğim yerler acaba ?bana tr de sorun çıkarmıcak ?
Selam! öncelikle istedigin telefonu alabilirsin yalnızca Turkıyeye götürmeden önce telefonun kilidini kırdırman gerekiyor. Bunuda yaklasık 5 ila 10 paunda yapıorlar UK de. sonraada Tr ye gıttıgınde telefonu pasaporta ısletmen gerekıyor. zaten kılıdını kırdırdıktan sonra artık her hatla kullanabılıyorsun telefonu. umarım yardımcı olmustur.
http://www.carphonewarehouse.com/ dostum burdan alabilirsin her sehirde ve alisveris merkezinde vardır gormussundur(sitesinden posta kodunla sana yakın olanıda bulabilirsin),once git bir katalog al ve ordan hangi telefonu istedigine karar ver pay as u go,incelemesi kolaydır hangi telefon hangi hatla nekadardır gorebilirsin mesela benim alacagım telefon orangede 89£ ben 02 da 79£ aldım bu magazanın ozelligi tum hatları ve telefonu satmaları,yanlız yeni tel aldıgında airtime denilen kontur yuklemen lazım(her telefon aldıgında bunu yaparsın) debit kartın varsa genelde 10£ yoksa pesin olursa 20£ yuklemen lazım genelde,dedigim gibi katalogdan bak,hangi hat ve hangi telefon cazip ben 02 favorite place diye bir tarife almıstım ve 20£a 1000 ucretsiz dakika vermislerdi tum sabit hatlar icin sectigim posta kodundan aramak icin(bu dakikalar ucretsiz parandan gitmiyor),aldıgın teli tabiki uk de baska hatla kullanırsın her alisveris merkezinde veya arcade diye tabir edilen ufak marketlerde hintlilerin ufak cornerleri vardır onlar yapar bu isi telefonun sim kilidini kırarlar,turkiyede ise pasaportunla herhangi bir turkcell extada vb isleterek kullanabilirsin
Konu ozzy48 tarafından (22.08.2010 Saat 06:04 ) değiştirilmiştir.
Telefonu Türkiye gidince pasaporta işlemeyi unutma 5TL'ye herhangi bir hattın neyse ona gidip işletebilirsin, yoksa 1 hafta sonra telefon Türkiye de vergi dışı olduğun kitlenir. Bu hak 2 yılda bir var yani 2 yılda sadece 1 telefon üzerine alabiliyorsunuz.
Telefonu Türkiye gidince pasaporta işlemeyi unutma 5TL'ye herhangi bir hattın neyse ona gidip işletebilirsin, yoksa 1 hafta sonra telefon Türkiye de vergi dışı olduğun kitlenir. Bu hak 2 yılda bir var yani 2 yılda sadece 1 telefon üzerine alabiliyorsunuz.
sağol ya onu bilmiyordum hem kendime hemde kardeşime alacaktım birer tane ozaman bir hakkım var kötü oldu bu...peki havaalanında bişi yapmıyorum dimi.. sadece tr ye geldiğimde register yapıcam?