İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 01.02.2007   #1
awaC
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Aracı firma..

Arkadaşlar meraba sizce araya bir aracı firma sokup ona vereceğimiz gereksiz komisyon sizce ne kadar gerekli? yani ben aracı olmadan gidemez miyim? ingilterede bu adamlar paramı aldıktan sonra ne kadar ilgilencek benle..
Artı hem dil eğitimi alıp hemde çalışmak mümkün mü?
kurs fiyatları ortalama olarak 400 pound die duydum ordaki bi arkadaşım söledi 3 aylık yani..
bide orada olan arkadaşlardan biri zahmet olmayıp beni msn lerine eklerlese çok müteşekkir olurum..
[email]awaCc@hotmail.com[/email]
awaC isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2007   #2
goborto
Üye

Yazılar: 86
ingiliz sirketler ucret almiyo enazindan au pairlerden
goborto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2007   #3
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
mesela uk de bir akraban varsa ya vatandaşlığı olan bir yakının, senin adına uygun olan okula kaydını yapar ve sen aracı firmaya para ödemezsin.

dil okulları için konuşursam. zaten aracı firmaların çoğu çok düşük komisyonlarla çalışıyor bazısı fark bile almıyor. komisyonunu uk de ki okuldan alıyor. çoğu dil okulu terms and conditions kısmına mesela acentalar öğrencinin ödediği okul fiyatının azami %5 i oranında komisyon masrafı kesebilirler diye de yazar. 1000 pound ödüyosan okula 50 pound da acentaya verirsin.
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2007   #4
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
Bu iyi bir soru; zira çok yanlış bilinen bir durum var burada. Sanırım bizler komisyon kavramını emlakçılar vasıtasıyla tanıdığımız için olsa gerek "komisyon" diyince standart ücretin üzerine eklenen bir şey olarak anlıyoruz.

Yurt dışı eğitim danışmanlığı firmalarının ekstra komisyon almaları (en azıdan dil okulları için) çok saçma ki bir çoğu da almaz. Okulun web sitesinde ne yazıyorsa danışmana da o miktarı verirsiniz. Burada sistem şu şekilde işler:

Okullar dünyanın her yerinde her şehre kayıt ofisi açamayacaklarına göre buna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Bu çözüm de danışmanlarla kayıt ofisi anlaşması imzalamak. Bu anlaşma sonucunda danışmana ödenen miktar tamamen okuldan çıkar, öğrenci okulun ücreti neyse onu öder. Hatta münferit başvurularda verilmeyen ama acentalar aracılığıyla yapılan başvurularda verilen indirimlerden de faydalanabilir.

Detaylı bilgi için:
http://www.ingiltereve.biz/faq/index.php?p=all#a15
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil