Türkiye'ye dönüyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 10.06.2010   #1
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
Arabayla Dönen Oldu Mu?

Merhaba arkadaşlar ben bu kış Türkiyeye arabayla dönmeyi düşünüyorum. Amacım avrupa ülkelerini gezerek özgürlüğün tadını çıkartmak...

Bunun için turing'den uluslararası ehliyet belgesi alıcam ( http://www.turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp )

Bunun dışında o otomobili Türkiyeye sokmak için bi belgeye gerek var mı? Sadece 2 hafta kalıp İngiltereye geri dönücem...

Teşekkürler
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2010   #2
aras
Kıdemli Üye

Kimse yok mu...
Alt 15.06.2010   #3
aras
Kıdemli Üye

Exclamation

güncel....
Alt 25.06.2010   #4
aras
Kıdemli Üye

Thumbs up

hiç mi merak eden yok yahu

biraz araştırdım, vize başvuru merkezinde beklerken yanıma biri geldi... sosyal adamız ya hemen sohbete girdik abiyle. meğer tır şoförüymüş tam da bu soruyu sordum...

turing belgesi almak ve ingiltereden alacağımız arabayı yeşil sigorta yaptırmamız gerekiyomuş (ismi böyleydi yanlış hatırlamıyosam)

bunun dışında bişey diyemedi çünkü türkiyeden gitti hep. ingiltereden gidişte kanun ve çekilen eziyetler daha gevşek çünkü ingiltereden çıktığın için zaten adamlar önlemini ve belgelerini hazır etmiş oluyorlar...

beynelmiel (yanlış yazmış olabilirim) diye bişeyde dedi ama unuttum onu

bilen varsa yardımcı olsun lütfen
Alt 25.06.2010   #5
silvermoon
Kıdemli Üye

Yazılar: 178
valla yanlis anlamada beni lutfen kardes millet ekmek,is,okul,hayat derdinde sanirim boyle seylere pek fazla ilgisi olan yok internette genel olarak arastirirsan bulursun galiba diye dusunuyorum
silvermoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.06.2010   #6
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Yazılar: 208
Merhaba

Alıntı:
aras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hiç mi merak eden yok yahu

biraz araştırdım, vize başvuru merkezinde beklerken yanıma biri geldi... sosyal adamız ya hemen sohbete girdik abiyle. meğer tır şoförüymüş tam da bu soruyu sordum...

turing belgesi almak ve ingiltereden alacağımız arabayı yeşil sigorta yaptırmamız gerekiyomuş (ismi böyleydi yanlış hatırlamıyosam)

bunun dışında bişey diyemedi çünkü türkiyeden gitti hep. ingiltereden gidişte kanun ve çekilen eziyetler daha gevşek çünkü ingiltereden çıktığın için zaten adamlar önlemini ve belgelerini hazır etmiş oluyorlar...

beynelmiel (yanlış yazmış olabilirim) diye bişeyde dedi ama unuttum onu

bilen varsa yardımcı olsun lütfen
Kesin bir bilgim olmadığı için daha önce yanıtlamadım.Evraklarla ilgili belgeler neler bilmiyorum fakat,daha önce bir yakınımdan dinlediğm Her ülke giriş çıkışında transit geçseniz dahi belli bir gümrük ödüyorsunuz.Örnek Almanya'ya girerken belli miktarı ödüyorsunuz,Almanya'dan çıkarken bu parayı geri alıyorsunuz.Bu her ülkede tekrarlanıyor.Bir de Türkiye'de o araçı 60 veya 90 gün kadar bulundurabiliyorsunuz.Bırakmak isterseniz hem gümrük ücretini ödüyorsunuz,hem de işlemleri baya bir uzun sürüyormuş.Belli bir süre kalıp araçla dönecekseniz uçak rahatlığı olmasa da çok yer dolaşıp görebileceğiniz için bence iyi deneyim.Hadi deneyin ve deneyimleri bize aktarın.Kazasız eğlenceli ve keyifli yolculuklar.Hoşçakalın.
emine turhanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.06.2010   #7
aras
Kıdemli Üye

Emine hanım cevabınız için teşekkür ederim.

Aslında herkes gün uyarısını yapıyor ama ben ufak bi not daha ekliyim; kesinlikle maksimum 15-20 gün kalıcam Türkiyede. Sonra 3-4 günde geri dönücem....

Girdiğimiz her ülkede gümrük ödemek büyük saçmalık olsa gerek, bu soruyu bu açıdan da araştırayım sorayım arkadaşlara... Çok teşekkür ederim ince bi detayı hatırlattığınız için
Alt 26.06.2010   #8
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Yazılar: 208
Merhaba

Alıntı:
aras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Emine hanım cevabınız için teşekkür ederim.

Aslında herkes gün uyarısını yapıyor ama ben ufak bi not daha ekliyim; kesinlikle maksimum 15-20 gün kalıcam Türkiyede. Sonra 3-4 günde geri dönücem....

Girdiğimiz her ülkede gümrük ödemek büyük saçmalık olsa gerek, bu soruyu bu açıdan da araştırayım sorayım arkadaşlara... Çok teşekkür ederim ince bi detayı hatırlattığınız için
Rica ederim,yaptığım sadece bilgi paylaşımı emin olmadığım konuda kesin yanıt veremiyorum.Başımdan geçse idi detaylı anlatırdım.Ülkelere girişte ödeyip,çıkarken iade aldığınız para büyük bir miktar değil bildiğim kadarıyla.(aracın tam karşılığı olan)Sadece işlem olarak gümrükte oyalanmanız açısından belirtmek istedim.Ama bende imkanım olsa hep uçakla değil,araçla gelirdim.Ehliyetim var ama araba kullanmaktan son derece korkuyorum.Kazasız ve keyifli yolculuklar.Dönüşte lütfen deneyimlerinizi yazın.Merakla takip edeceğim.Saygılar.
emine turhanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.06.2010   #9
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
http://silayolu.com/page.php

ben sadece sana bu linki vereyim. EKLEME kesinlikle gumruklerden gecerken gumruk odeme durumu yok.... EGER ki Ingilterede oturumunuz var ise (Ogrenci vizesi ile ilgili birsey diyemem) Bendeki kalici vize ve Trye de geldim diger Avrupa ulkelerinede gittim hemde bircok kez kiralik araba yada kendi arabamla. kesinlikle bir gumruk odemesi yok.

Ikincisi Arabanin evraklari konusunda sadece Sigortani degistirmen ve arabana Avrupa breakdown yaptirmalisin. basina birsey gelirse diye.
Bu konuyu sigorta sirketleri bilirler. onlari araman yeter.

Ehliyet konusunda Beynelminel ehliyet yada Uluslar arasi TURING ten aldigin ehliyet sadece 1 yil surelidir. Onun icin dikkatli olmalisin bende 3 ulkenin ehliyeti var hangisi isime gelirse veriyorum.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2010   #10
aras
Kıdemli Üye

silvermoon, mesajını atlamışım.. evet olabilir valla, ama maksat bilinçlenmek

sirlan, müthiş bi site bu çok teşekkür ederim paylaşımın için...

evet sanırım tek problem benim UK pasaportumun olmaması...

bunu da o sitede sorucam çoook sağol....

Seçenekler
Stil